Igår kväll var vi trötta och hungriga. Vi tittade misslynta i kylskåpet men där fanns just ingenting. Då tog vi oss samman. Jakob knådade ihop scones med färska kryddor ifrån trädgården. Jag gick ut i sommarkvällen och hämtade in några rabarber. Sedan kokade jag en liten marmelad. Vi åt under kompakt tystnad. Att bryta sconesbröd känns nästan heligt. Som nattvarden.
Och åt vad gott det var med örtscones och vaniljdoftande rabarbermarmelad!
22 svar
Recept på rabarbermarmelad efterfrågas tacksamt. 🙂
Sulvis tipset meg om den flotte og inspirerende bloggen din.
I likhet med Catharina tar jeg gjerne imot oppskrift på rabarbramarmelade, det høres herlig ut!
Nu har jag bakat scones. Till frukost. Fast jag är hemma och är sjuk. Dina bilder är oemotståndliga. Jag åt blåbärsmarmelad från Kung Markatta till. MUMS, nu är jag nog snart frisk igen! Kram
Men Clara! Tack för dina underbara betraktelser och vackra bilder! När jag blir lite hängig på jobbet och tycker att det känns trist kikar jag på din blogg en stund och blir genast på bättre humör och full av idéer! Som nu. Tackpussar!
Ååh, vad mysigt det låter. 🙂 Rabarber är så gott. Själv gjorde jag rabarbersylt med kardemumma i veckan, vilket nu är den godaste sylten efter hjortronsylt för mig. 😀
Det skulle jag också vilja ha!
Det ser mumsigt ut. MEN varför blir man alltid sträv i munnen av scones? Är det bakpulvret som gör det?
Finns det något man kan göra emot det?
Såg väldigt smarrigt ut. Efter att ha bakat ditt morotsbröd (helt fantastiskt!) är jag helt hooked på dina recpet. Vore toppen om du ville delge hur du gjorde rabarbermarmeladen. Tack för fin blogg.
Ja, det där minner ljuvligthet! Vilket BORD ni har. På det måste var måltid kännas som en fest. Bröd kan verkligen bli till en festmåltid.
Ser att du har ett bregott eller nått på bordet och måste då bara få tipsa om hur man blandar sitt eget smör till mackan. Kolla här: http://thisismycupoftea.blogspot.com/2009/05/vanligt-bordsmargarin-innehaller-sa.html Allt gott!
Jag testade att baka scones en gång,men de blev inte bra, så hårda, jag är nog den anda som inte kan baa bröd alls tror jag.
MUMS! 🙂
måste göra scones någon dag och skaffa god marmelad till,fniss.
Åh, vad gott! Vad härligt det är att göra saker av ”ingenting”.
Du Clara? Du som har så många läsare kan väl uppmärksamma Eu-valet lite? Det känns som att så många människor inte har koll på hur viktigt det är att rösta/att det ens ÄR val och du har ju så många smarta läsare vars röster betyder mycket! Om du nu själv är intresserad av ämnet vill säga.. =)
Köper ni inte ekologiskt bregott? Jag blir lite förvånad faktiskt….
Jag har nyss mummsat i mig massor av nybakat morotsbröd som jag hittat recept på här i din blogg..
Å jo, Du är så tjusig i din nya frilla!
Clara kan inte du göra ett trädgårndsinspirationsinlägg någon dag? Nu när jag blivit med torp så fick jag plötslig total idétorka och trädgården känns bara som en pain in the ass. Kram
Åh scones e fasligt gott 🙂
Hej!
Lånade en bild från din blogg på din nya frisyr till min blogg för jag tyckte den var så fantastisk fin! Har länkat såklart. Hoppas det är okej!
Kram
Du är härlig du!
Åh vad härligt! Ska nog göra rabarber- och jordgubbsmarmelad snart, det är ju så gott!
Låter underbart
Tack för alla fina ord och tips!
Vi har inte eklologiskt bregott eftersom att vi numera bor på landet och i vår lilla butik säljer de inte ekologiskt smör!
kram
Åh, vad mysigt ni verkar ha det. Jag brukar inte kommentera så ofta, men du är den finaste bloggerskan. Älskar din stil och din underbara ^^ personlighet. Go girl!