I sommar bjuder jag på passionsfruktspannacotta till grillmiddagen.
Det här receptet är extra enkelt och kan förberedas några timmar innan.
Pannacotta med passionsfrukt
Portioner
4
Tid
ca 5 minuter + kylning
Gör så här
- Blanda ingredienserna och låt dem koka upp en halv minut.
- Häll över i glas och låt kallna.
- Strax innan serveringen skrapar man över en innehållet från en passionsfrukt i varje glas.
26 svar
Åh, det ser jättegott ut. Men vad är det som är uppepå? Glass?
så fantastisk godt! kva for eit objektiv brukar du, clara? du har så nydelig klare bilete.
åh fy va gott. nu vet jag vad jag ska göra för efterrätt nästa middag =)
Det där ser alldeles ljuvligt ut! Får jag bara fråga vad gelésocker är? Är det helt vegetariskt? Och var kan man köpa äkta vanilj? Många frågor, men det där måste jag laga någon dag!
Vad trevligt med ett pannacotta-recept utan gelatin i, har inte sett det förut. Nu kan jag prova!
Hej, ursäkta en dum fråga men vad är gelesocker?
Fantastiskt fina glas, och jag är säker på att pannacottan var mumsig! Ska prova att göra detta i helgen!
Det ser jättesmarrigt ut och vilka fina färger 🙂
Mmmm. Det ser aldeles nydelig ut! 🙂
För er som undrar om gelésocker kan jag förekomma Clara och berätta att det är ett socker som gör att det blir geléigt (duh), men jag tror att det heter syltsocker egentligen va? Iaf om det är samma som jag tänker på. Det innehåller socker, pektin och konserveringsmedel, dvs vegetabiliskt, och står bland socker i affären. Jag har ett litet paket, en liten kartong, hemma,av märket Dansukker, men jag tror att det finns större paket som ser ut som vanliga sockerpåsar. Framsidan är mest grön. Det jag undrar är om det funkar att använda sig av soja- eller havregrädde ist för kogrädde. Eller kanske vaniljvisp? Nån som har testat?
Det där ser hur gott ut som helst! Måste prövas. Stort tack för tipset. Hoppas du har en härlig sommar!
Åh! Du var bara tvungen att lägga upp ett recept på pannacotta, eller? Och med passionsfrukt! Nu är jag så sugen att jag nästan kolar.
åh tack för tipset med gelesocker!
nu kan jag ju fortsätta äta pannacotta, utan att äta gelatin 🙂
Låter ju i och för sig gott, men i äkta pannacotta ska det ju vara gelantin, som löses upp i vatten och sen kramas ner i pannacotan som kokas längre än i detta recept.
Hej Clara!
Vilken fantastisk blogg du har!
Ska defenitivt pröva detta recept för pannacotta kan aldrig slå fel, speciellt inte i sommarvärmen.
Trevlig sommar!
Mvh, Ida
Heja heja Clara som visar pannacottarecept utan gelatin! Å vad glad jag blir. Det här ska jag absolut pröva att göra, vad spännande! Jag får kika efter både gele- och syltsocker, så får jag se vad jag hittar..!
Är gelesocker samma som syltsocker? smart snabbt recept! skall testas kram Inger
gelésocker är kommersialismens gåva till människorna
Underbart fint recept! 🙂 Fast till de som funderar på gelésockret: Köp inte syltsocker, det blir fel! Syltsocker finns i vita fyrkantiga paket, som vanliga sockerpåsar alltså fast bara med 1 kilo vanligtvis. Gelésocker är av samma märke och på samma plats i affären, men finns i små ljusblå fyrkantiga kartonger. Känns viktigt att berätta, för resultatet blir inte samma, om man säger så… 🙂
Låter både gott och enkelt!
Här kommer en dum fråga till. 🙂 Jag undrar lite över det här med en tesked äkta vanilj, det är inte vaniljstång då eller? Finns det något äkta vaniljpulver att köpa? Kan någon tipsa om ett sådant?
Å vad bra, pannacotta utan gelatin! Jag måste prova hur det funkar med havregrädde, eller sojavisp. Det smakar ju itne direkt som vispgrädde. Blir det bra, så har jag en ny favorit, tror jag!
Jag undrar också som den nadra Anna, vad du menar med 1 tsk äkta vanilj? Menar du att man ska ta och gröpa ut tillräckligt många vaniljstänger för att få 1 tsk? det verkar ju lite väl mycket, någon annan äkta vanilj vet inte jag om, eller är det något slags äkta vaniljpulver du referar till?
du har precis räddat mig, jag ska ha kalas i helgen och har inte kommit på vad jag ska göra för efterrätt (vi ska ha knytis med godsaker) pannacotta är ju perfekt!
Det går alldeles utmärkt att göra pannacotta på havregrädde och sojagrädde! http://veganvrak.blogspot.com/2009/01/pannacotta-med-bjrnbr.html
Jag misstänker att Clara med äkta vanilj menar vaniljfrön som säljs i en liten glasburk. Ekologiskt, drygt och väldigt gott! Finns på bakhyllan i välsorterade livsmedelsbutiker. Se här: http://www.grongava.se/shop/product/158
När jag gör pannacotta brukar jag dock nöja mig med knappt en halv tesked vaniljfrön, eftersom det är så drygt och smakar så mycker mer än vanilj- och vanillinsocker.
Vad är gelésocker? Kanske en dum fråga men har faktiskt aldrig hört talas om det förut…! Verkar gott…