
Dessa blåbärssnittar av mördeg är försvinnande goda! Och tack vare den syrliga kristyren blir kakan mindre mastig. Prova själv och se!
Blåbärssnittar
Portioner
ca 20-30 snittar
Tid
ca 60 minuter
Ingredienser
- Till mördegen
5 dl vetemjöl
1 dl socker
200 gram smör
- Till kristyren
Limesaft
Florsocker
en näve blåbär
Gör så här
- Blanda vetemjöl och socker med rumsvarmt smör. Arbeta hastigt ihop till en deg. Lägg den sedan att vila i kylen en halvtimme.
- Under tiden gör du kristyren genom att blanda ut tio-femton blåbär i ca en deciliter florsocker. Späd med några droppar limesaft tills blandningen blivit flytande.
- Ta fram degen och rulla ut den till en lång orm. Ungefär lika tjock som pekfingret. Lägg den sedan på en smord plåt och platta försiktigt ut rullen så att den blir rektangulär.
- Grädda därefter i ca tio minuter på 175 grader. När kaklängderna tagits ur ugnen skär man dem genast på snedden med en kniv och låter dem därefter kallna. Slutligen ringlar man över kristyren. När den stelnat kan man lägga kakorna i en fin plåtburk och förvara dem i frysen. Smaskens!
11 svar
oooooooh dessa såg riiiktigt goda ut! hihi! kanske ska våga mig på att göra ett par sånna! wow.
godnatt:)
MUMS!
åhh, gottgottgottgott!
Åh tack för tipset! Jag älskar lätta, goda recept. Nu vet jag vad jag ska bjuda svägerskan på till kaffet idag.
Å, låter mumsigt, och som andra redan sagt – enkelt! Funderar på om citronsaft funkar lika bra som lime?
Vilket bra recept. Tack! Hoppas du mår bra. 🙂
Ooh, ser supergoda ut. Hur många blir det ungefär?
Åh, underbart! Kan inte tänka mig nått bättre att göra en fredagkväll! Älskar snabba och goda recept, i och för sig sådana som är krångliga och tar lång tid också…
Passar perfekt då det nyss har plockats blåbär!
Hur många blir det på ett ungefär?
Tack för ett härligt recept, de var supergoda och försvann nästan helt när delar av familjen kom på eftermiddagsfika.