Räkor i het kryddig blandning serveras till ris och grönsaker på blåblommig tallrik. kryddigarakor.jpg

Heta räkor i vitlök och curry. Den här kryddiga maträtten är både billig och lättlagad. Och självklart jättegod.

Själva röran är färdig på fem minuter och riset sköter sig själv på spisplattan.

 Curryräkor

Portioner

2-3

Tid

ca 30 minuter

Ingredienser

  • 1 hg räkor med skal

  • 1 tsk curry

  • 1 pressad vitlöksklyfta

  • 1 krm cayennepeppar

  • 2 msk tomatpure

  • 1 msk kinesisk soya

  • 2 del creme fraiche

Gör så här

  • Börja med att skölja riset och sätta det på plattan.
  • Smält sedan lite smör i en stekpanna och fräs kryddorna och vitlöken.
  • Tillsätt därefter tomatpure, soya och creme fraiche.
  • Rör om och låt det bli rykande hett.
  • När riset är färdigkokt slänger man ner räkorna och låter dem bli varma.
  • Servera sedan med en god sallad och lite örtkryddor på toppen

 Tips!

Färdigskalade räkor är bekväma i matlagning men godast är förstås de som har skalet kvar.

Räkor blir ofta sega när tillagningstiden är för lång. När du gör soppor, grytor eller röror så lägg alltid i räkorna sist.

Köp inte de miljöfaliga tigerräkorna. Välj isavhsräkor istället. Så kan du äta med gott samvete.