mazarinsockerkaka.jpg

Mazarin och Sockerkaka är två av våra mest älskade bakverk. Den här mazarinsockerkakan förenar alltså det bästa av två världar. Och den är nästan chockartad god!

Mazarinsockerkaka

Portioner

ca 8 bitar

Tid

ca 45 minuter

Ingredienser

  • Till kakan
  • 3 ägg

  • 3 dl socker

  • 1 dl kokhett vatten

  • 3 dl vetemjöl

  • 1 1/2 tsk bakpulver

  • 1 tesked bittermandelolja

  • Till glasyren
  • 2 dl florsocker

  • 2 msk vatten plus eventuellt 1 msk citronsaft

Gör så här

  • Vispa ägg och socker pösigt och häll mot slutet av vispningen ner det varma vattnet. Därefter bittermandeloljan. Mjölet och bakpulvret blandas i en bunke och rörs försiktigt ner smeten. Häll sedan blandningen i en smörad och bröad form och låt stå i nedre delen avugnen på 200 grader i ca 30 minuter.
  • När kakan stjälpts upp och svalnat blandar man till glasyren och ringlar den över bakverket. Förvara i frysen eller ät genast. Oemotståndligt gott!