mazarinsockerkaka.jpg

Mazarin och Sockerkaka är två av våra mest älskade bakverk. Den här mazarinsockerkakan förenar alltså det bästa av två världar. Och den är nästan chockartad god!

Du behöver

3 ägg
3 dl socker
1 dl kokhett vatten
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tesked bittermandelolja

Till glasyren
2 dl florsocker
2 msk vatten  plus eventuellt 1 msk citronsaft

Gör så här
Vispa ägg och socker pösigt och häll mot slutet av vispningen ner det varma vattnet. Därefter bittermandeloljan. Mjölet och bakpulvret blandas i en bunke och rörs försiktigt ner smeten. Häll sedan blandningen i en smörad och bröad form och låt stå i nedre delen avugnen på 200 grader i ca 30 minuter.

När kakan stjälpts upp och svalnat blandar man till glasyren och ringlar den över bakverket. Förvara i frysen eller ät genast. Oemotståndligt gott!