Glansiga röda äpplen som blivit kanderade av socker. Äpplena har en pinne in i frukten som sen ska gå att hålla i. picture-945.jpg

Kanderade äpplen är så gott.

Men tyvärr kan man råka bli tandlös om det vill sig illa.

Kanderade äpplen 

Tid

ca 30 minuter

Ingredienser

  • Små äpplen och blompinnar.

  • 3 dl strösocker

  • 1/2 dl vatten

  • 1 msk glykos (säljs på apotek)

Gör så här

  • Ta fram små äpplen och blompinnar
  • Blanda sedan strösockret, vattnet och glykosen
  • Koka i en kastrull på svag värme tills blandningen har löst sig.
  • Testa om lagen är lagom hård genom att doppa en blompinne och sedan skölja den i vatten. Lagen ska då stelna.
  • Doppa äpplena i smeten och snurra runt.
  • Ställ dem på ett inoljat bakplåtspapper och invänta smaskens.

Samtidigt lyssnar ni på den här låten