Jag stod i köket igårkväll och bakade och lyssnade på radio. Jag kände mig alldeles lycklig i magtrakten. Var kommer den här känslan ifrån egentligen? När jag bodde hemma hatade jag att baka och laga mat. Det var så bökigt,  massa disk och resultatet ständigt otillfredsställande. Men första veckan hemifrån ställde jag mig och gjorde kåldolmar enligt mormors recept och surdegsbröd. Och nu är det nästan som knark. Jag bara MÅSTE baka någonting. Det är inte roligt om man är tvungen. Men när man gör det på eget initiativ är det så härligt. Kreativt, handfast, rejält. Det är lite som med kondition. Ju mer man gör desto mer orkar man. Om man aldrig lagar mat eller bakar så blir det otroligt jobbigt när man väl ska göra det. Men om man donar lite varje dag blir det lättare än att borsta tänderna.

Tre drömyrken jag har

Sockerbagare (tänk att det yrket finns på riktigt!)

Konditorägare

Vanlig ordinär bagare