Jag stod i köket igårkväll och bakade och lyssnade på radio. Jag kände mig alldeles lycklig i magtrakten. Var kommer den här känslan ifrån egentligen? När jag bodde hemma hatade jag att baka och laga mat. Det var så bökigt, massa disk och resultatet ständigt otillfredsställande. Men första veckan hemifrån ställde jag mig och gjorde kåldolmar enligt mormors recept och surdegsbröd. Och nu är det nästan som knark. Jag bara MÅSTE baka någonting. Det är inte roligt om man är tvungen. Men när man gör det på eget initiativ är det så härligt. Kreativt, handfast, rejält. Det är lite som med kondition. Ju mer man gör desto mer orkar man. Om man aldrig lagar mat eller bakar så blir det otroligt jobbigt när man väl ska göra det. Men om man donar lite varje dag blir det lättare än att borsta tänderna.
Tre drömyrken jag har
Sockerbagare (tänk att det yrket finns på riktigt!)
Konditorägare
Vanlig ordinär bagare
18 svar
För tusan Clara öppna ett café i umeåtrakten med sådär mormors hemtrevlig inredning och hembakt fika. Pleeease ! 😀 Jag har ju tillochmed drömt att du gräddade vofflor åt mig på ditt café 🙂
jag förstår dig verkligen, det är urmysigt att baka! vad är det för form du använder till din choklad (på bilden)? jag har köppt några silikonformar för att göra praliner men de är alldeles för stora!
Åh Clara pralinerna ser helt underbaa ut, skulle man kunna få receptet? kram
jaa,ett cafe! starta! fy vad mysgt det vore! synd att ume är så långt bort bara.
Ja och visst känns det härligt att i denna dataålder faktiskt producera något, som går att ta på! Att baka och laga mat är att pyssla för mig. 🙂
Precis så var det för mig också. Jag avskydde att pyssla i köket när jag bodde hemma, men första veckan jag flyttat hemifrån gjorde jag storkok ärtsoppa och sedan dess har pysslandet bara ökat.
jag har också blivit bakoman. spenderar min mesta tid i köket.och är otroligt lycklig över att ha börjat med surdegsbröd. en deg om dagen säger jag! eller en smet.
och vi har så många kålhuvuden in trädgården, har du något bra recept på kåldolmar?
och sist, jag har fortfarande inte fått någon tidning…hur kan jag få reda på¨om min beställning har kommit fram?
CLARA: Jag fick ditt mail och skickade det till distributören, så den borde vara på väg
Tack Clara för tidningen den var verkligen jättefin. Nu ska jag baka en massa över Jul, du inspirerar mig verkligen till det 🙂 Ta hand om dig
Med lugn och harmoni kommer inspirationen! Underbara bilder!
sockerbagare och konditor är samma sak. Benämningen sockerbagare används inte längre.
Det är Konditor.
CLARA: Joho, den används visst. Såg på tv en kvinna som var tredje generationens sockerbagare. Hon bakade enbart i marcipan.
Man blir så där när man får eget. När jag bor hos mina föräldrar avskyr jag att städa och laga mat och undviker det så långt det är möjligt, men när jag har egen lägenhet så kan jag knappt hålla mig. Ytterst märkligt.
Åh, jag blir alldeles glad av bilden! För min drömyrke i kategorin, skulle vara chokladmästare. Jag vill bli Jan Hedh fast mer som mig själv
Hej Clara!
Var har du skaffat dina chokladformar?
Har letat efter precis såna på olika ställen, men inte fått napp…
tjosan vad jag känner igen mig! Har börjat känna mig som bagerskan i stranger than fiction, är mer och mer intresserad av att hitta roliga recept än att plugga till juridiktentorna!
Jaaa, visst är det underbart att baka och stöka runt i köket en stund. Som balsam för själen. 🙂
Även jag blev nyfiken på vart du köpt dina pralinformar. Såg väldigt praktiska ut.
hej clara. fick tips av syster yster att kika på din blogg. helt fantastisk. och välkommen till konditoryrket. jag bakar varje dag i mitt bageri och det blir aldrig tråkigt! må väl.
Jagar ständigt nya brödrecept. Har du något bra recept på surdegsbröd som du kan dela med dig av.
Tack på förhand.
hej klara!
tack for att du ar sa givmild och bjuder med dig av dig sjalv till alla, och till mig. att du delar med dig av hur du tanker, saker du gor och kanner gor mitt liv lite enklare, som lite utav en vagvisare och en storasyster jag aldrig hade. en snall en, att glorifiera lite, beundra pa hall, for du har ju ingen aning om vem jag ar. sa hundratals tack klara. din mamma kan vara forbannat stolt, var an hon nu rakar vara.
och om du rakar ha lust att kanske slanga ivag receptet pa dom kaldolmarna sa hade jag hoppat jamfota mitt pa kontoret eller lett hela vagen hem pa tunnelbanan, och det ar lange, tro mig.
du ar fin