Ibland när jag skriver provocerande inlägg hotar folk med att jag ska sluta läsa din blogg. Då tänker jag alltid; Jag tror faktiskt aldrig att du läst min blogg. Aldrig på riktigt förstått vad jag menar. Ofta känns det precis så. Att folk läser in i bloggen vad de vill läsa, inte vad jag egentligen skriver. Därför fascineras jag över hur ni tänker. Och jag blir genuint intresserad av att förstå vad som pågår i era huvuden. Därför ber jag nu, utan dold sarkasm, om lite förklaringar.

 

Ni som valde att bli arga på mig över föregående inlägg om kycklingindustrin. Kan ni inte utveckla era tankar?  Jag tycker att det här är viktiga frågor, men eftersom ni inte kommer med några rationella argument utan bara blir arga och besvikna på mig, känner er fördömda osv är det omöjligt att förstå er. Min upplevelse av situationen är att ni väljer att skjuta budbäraren för att budskapet är obehaglig. Ni reagerar på mig, istället för att reagera på faktan jag för fram. Men det är ju som sagt bara hur jag upplever situationen.

 

Blir ni arga över fakta hämtad från bla, jordbruksverket och livsmedelsverket?  Eller blir ni arga över bilderna jag lägger upp? Väljer ni ilska för att jag har en annan åsikt än er? Och vilka ordval valde ni särskilt att bli upprörda av? Ni som valt att känna er fördömda, peka gärna ut exakt vad i texten som gjorde att ni valde att känna så. För jag tror nämligen att man kan välja hur man reagerar. Och jag vill lära mig mer om era val.

 

Jag tänker aldrig sluta skriva om viktiga ämnen, eller anpassa mig efter folk som hotar med att sluta läsa så fort vi tycker olika saker. Det rör mig inte i ryggen. Däremot vill jag hemskt gärna veta hur du som blev så kränkt tycker att man ska skriva om hönsslakt? Hur hade du föredragit att bli delgiven denna fakta? Och varför valde du att bli upprörd över mitt sätt att göra det på?

 

ps, jag är osäker på om jag låter ironisk, men det är i så fall inte min mening. Jag vill verkligen ha svar!