Ett fiffigt sätt att göra egna cupcakedekorationer är att färga vanligt socker. Det är förresten fint i all bakning. Häll några droppar karamellfärg på ett fat med socker. Bearbeta sockret och färgen med en gaffel tills det blivit jämt färgat. Låt sockret ligga kvar på fatet över natten så att ev vätska dunstar och enbart färgen blir kvar. Häll det färgglada sockret i en liten burk och förvara mörkt
Förresten, bästa glasyren gör man med 60 gram rumsvarmt smör, 100 gram Philadelphiaost, florsocker efter tycke och smak samt en skvätt citron.
21 svar
åh! det där ser precis ut som ”glittersockret” man kan köpa i england. 😀
Åh vad fint det ser ut! Måste absolut göra färgat strösocker någon dag, enda gången jag använt det är till brysselkex. Glasyren låter också mumsigt men själv är jag helt såld på Leilas White chocolate frosting som består av cream cheese och smält vit choklad som man blandar samman. Hur gott som helst ^^
Dom ser ju bara så goda ut!!! ska absolut prova!
Håller med! Det är den bästa glasyren! Nu blev jag sugen på muffins! Får kanske ta och baka ikväll! 🙂
Tips på tipset – man kan också hälla sockret i en plastpåse eller en liten burk, droppa på några droppar karamellfärg och skaka, då blir det jämnt färgat!
CLARA: Vad fiffigt! Tack för tipset
Åh, så fint! Din blogg gör mig så glad 🙂
om man blandar med saffran och kör i mixer så blir det både snyggt och gott 🙂
åh vilket bra tips,måste prova
Vilket härligt tips! Det ska absolut testas. Men vart har du hittat blå karamellfärg? (Det kanske är en jättedum fråga, men jag är lantis och lanthandeln har bara rött, gult och grönt;)
CLARA: Jag köpte den på coop faktiskt! Lycka till. Annars är ju internet ett bra tips!
Man kan också köra naturella cashewnötter med vatten och socker till önskad konsistens. Vill man inte ha socker så kan man söta med agavesirap som har ett GI på cirka 30. Funkar bättre för diabetiker.
Jag har färgat pärlsocker på det där sättet tidigare och det funkar verkligen superbra! Några droppar karamellfärg i grädden gör en vanlig gräddtårta lite roligare också, det gillar mina barn. Jag lyssnade precis på Pikant och jag måste bara säga att du låter jättefint! Ingen hemsk dialekt alls. Du låter så snäll och mysig också och nu tycker jag ännu mer om att läsa din blogg för jag kan höra orden med din röst! Fånigt det låter när man skriver så men jag menar det verkligen…
CLARA: Vad härligt att höra. TACK för det 🙂 Prova att färga mjölken i paketet. Barnen får definitivt en rolig chock på morgonen!
Åhå vilket smurtigt tips. Det ska jag komma ihåg. Mer Kakor & färg till folket!
Åh Clara, varje gång du gör ett inlägg om bakning eller matlagning får jag sådan lust att rusa ned till köket och ta mig an något…sedan inser jag besviket att kylen är tom och lönen inte har kommit än…
Bra tips. Jag har, som flera andra av dina läsare, också lyssnat på Pikant. Jag tycker att du låter precis som en tjej jag känner från Skövde. Lite underligt, för Västerbotten och Västergötland ligger ju långt från varandra. Och du låter jättebra i radio. Det känns mer helt att läsa din blogg nu när jag har hört din röst. Det blir mer dina ord på något vis.
CLARA: Haha, vad lustigt. Tack i alla fall 🙂
Glasyren låter supergod! Det får nog bli chokladmuffins till helgen, med den på.
Ååå, nu vill jag äta kakor. Om du läskar sådär så får du nästan skicka till dem som blir sugna!
en fråga helt utanför ämnet, vad använder du för rosa läppstift? det är så fint!
Riktigt bra tips!
Ja, det var verkligen fiffigt. Så flott!=)
Jättefina tips, tack tack. Du är den bästa bloggerskan.
Jag skulle göra en vit chokladmousse med blåbär och strösocker på toppen.. helt plötsligt blev ju sockret lila/rosa av blåbären! toktjusigt, och lite naturligare än karamellfärg =)