lunch-018.JPG

Jag gjorde godaste lunchsoppan idag av det jag råkade ha hemma i kylen.

Så här gör du:

Hacka en halv purjolök och fräs den i smör, så att den blir mjuk men inte brun.

Strö ev över några sockerkorn  (helst råsocker) som rundar av smaken

Skala och tärna potatis och släng ner den tillsammans med en finhackad vitlöksklyfta.

Häll lite vatten i kastrullen så att grönsakerna täcks. Låt koka tills potatisen mjuknar.

Häll därefter ner ett gäng frysta gröna ärtor, en skvätt grädde, samt rejält med gurkmeja. (Gurkmeja och lök är inflammationsdämpande och väldigt nyttigt!)

Jag klippte även ner lite fryst dill från höstens skörd. Och när allt blivit varmt hällde jag upp det i en tallrik och sörplade ljudligt. Gott gott och nam nam. Jag använde inte ens buljong och ändå blev det fasligt mustigt.

Testa också god grön ärtsoppa!