Svalkande iskaffe

Iskaffe med mycket mjölk och isbitar i genomskinligt glas. alla-kam-bilder-13-mars-034.jpg

Kaffe frappe och en bra bok. Efter ett tips här på bloggen köpte jag senaste delen i triologin Kronprinsessan, Kungamordet och Drottningoffret av Hanne Vibeke Holst. Har legat ute i gräset och läst Drottningoffret idag och den verkar hittills jättebra. TACK för tipset!

Ett annat tips jag blev sugen att prova var iskaffet från SötaSaker. Jag gjorde precis efter receptet, förutom att jag även blandade i en knivsudd kakao och det blev galet gott.

Så här enkelt gör du iskaffe:

1 msk instant coffee

1 msk hett vatten
1-2 tsk hemmagjort vaniljsocker/vanligt socker
Massor av is

Ta ett stort glas mjölk. Rör ut det frystorkade kaffet i vattnet tillsammans med sockret i ett stort glas (man kan givetvis använda vanligt strösocker också).

Häll på is.

Mät upp lagom mycket mjölk i en tom plastflaska och skaka det tills den skummas.

Häll upp i glaset och rör om.

Min hemgjorda isglass med riktig frukt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 kommentarer på “Svalkande iskaffe”

 1. Förstår dock inte på vilket sätt vanligt strösocker ska ersätta hemmagjort VANILJsocker 😀
  CLARA: Hemmagjort vaniljsocker är vanligt socker plus äkta vanilj. Har man inte det kan man använda bara vanligt socker. Jag skulle inte rekommendera vanillinsocker eftersom det är gjort av granröta

 2. Åh, islatte! Bland det godaste som finns. Fast jag skippar sockret och brukar skippa att värma vattnet, kaffet löser sig ändå 🙂 MMMMMMMMMMMMM.

 3. Om man inte har snabbkaffe hemma kan man göra helt vanligt kaffe men låta det svalna. In i kylen/frysen, ut igen, i med några isbitar och mjölk. Klart! Kallt och gott! Liite socker kan förhöja smaken. Dessutom: gör man isbitarna av kaffe blir det inte blaskigt när de smälter.

 4. jag har bara läst Kungamordet hittills, men blev helt golvad av historierna den innehöll. Du har mkt bra läsning framför dig! 🙂

 5. Hej!

  Jag måste bara rekommendera boken “Skynda att älska” skriven av Alex Schulman. Det är en fantastiskt fin skildring av hans uppväxt samt kärleken till sin far, samt faderns smärtsamma bortgång. Den är oerhört fint skriven men kan stundtals vara väldigt gråtmild. Den är extra stark om man har förlorat en nära anhörig, som jag (och du). Läs den!

  CLARA: Tack! Det ska jag kolla upp

 6. Hej!

  Ett annat gott iskaffe som jag lärt mig av en grekisk vän är att göra så här: 1 msk redcup (snabbkaffe), 3 msk iskallt vatten, socker efter smak. Kör allt med en mjölkvisp så det blir ett fint skum och därefter is och mjölk efter behag. Kallas frappé och så gör man tydligen i grekland. 😀

  CLARA: ÅH! måste prova