Jag borde egentligen sova nu för jag ska upp tidigt imorgon. Istället sitter jag vaken och skissar på renoveringen av vår toalett på nedervåningen. Det är ett superlitet rum (det riktiga badrummet ska vara på övervåningen) och just därför en riktig utmaning! Jag tänker 20-tal/funkisstilen. Det passar bra både till huset och till rummet eftersom funkis är en himla platssparande inredningsstil.

Jag blev överlycklig när jag letade inspiration och hittade sajten Byggfabriken. De har så otroligt många bra tips för den som vill renovera i äldre stil.  (Gysinge är annars ett hett tips men de har mest ännu äldre grejer) Jag har lånat bilder därifrån för att illustrera hur jag tänker.  Golvet ska få en schackrutig plastmatta som på den här fina bilden, jag tror att vi ska köpa en av märket Tarkett. Toaletten har redan en snygg svart bakelitsits så den ska få vara kvar.

Som belysning ska vi bland annat ha en superfin 40-talslampa jag köpt på loppis. Ser ut ungefär som den här från Byggfabriken fast finare.

På väggarna sitter en bröstpanel som ska få vara kvar för att den är så fin! Men istället för skogsgrön ska den bli högblankt vit. Det behövs mycket vitt för att skapa rymd i det lilla badrummet. Som badrumsspegel ska jag ha ett gammalt klassiskt skåp av den här modellen. Jag fick mitt gratis på en loppis förra sommaren!

Eftersom toaletten har lite golvyta men högt i tak ska vi ha all förvaring på väggarna. Det går bra eftersom både Jakob och jag är 180 långa och når överallt. Kanske blir det stringhyllor i kombination med förvaringslådor. Vi hittade ett gäng på en gammal skolvind förra året men har ännu inte satt upp alla. Inga möbler ska stå på golvet och samla damm och ta plats. Istället ska vi bygga en vägghängd förvaringsskänk i pärlspont där vi kan ha skötbord och förvara smutstvätt och toapapper. Några dörrar ska skänken inte ha, det tar så mycket plats. Istället tänker jag spänna ett draperi av vaxduk framför hyllan för att skydda innehållet mot smuts och damm. Ungefär på samma sätt som vi gjort i köket.

En sån här klassiker till toapappershållare har vi redan så den ska få sitta kvar men även den säljs annars, surprise surprise, på ByggfabrikenOch kanske kanske om jag vill lyxa mig med något nytt köper jag en sån här liten emaljskylt till toadörren. Gästerna hittar aldrig dit annars utan håller på att ramla ner för källartrappen.

Allt som allt kommer det att bli en riktig budgetrenovering. Varken toalett eller handfat behöver bytas ut. Vi ska bara förbättra ytskikten och lägga in en ny plastmatta, vilket inte blir så dyrt med tanke på att rummet är så litet. Många saker har vi redan och resten hoppas vi att vi ska kunna skaffa på loppisar och blocket. Lovar bilder så fort vi kommer igång!