Sparris med Västerbottensost

Sparris i vattenbunke.

Sparris från Österlen. Finns det något godare? Jag är så trött idag så det blev en enkel middag i dag.

Grön sparris steks i smör i stekpannan.

Jag sköljde, kapade bort den träiga biten längst ner och sedan stekte jag dem i massor av smör tills de blev mjuka.

Västerbottensost toppar sparrisen på fatet.

Sedan rev jag över lite Västerbottensost och toppade med rostade solrosfrön. Namnam.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

25 kommentarer på “Sparris med Västerbottensost”

  1. tokenkelt och jättegott! sparris är verkligen helt underbart, jag trycker i mig så många det bara går när det är säsong 😀

  2. Jag är också helt insnöad på sparris nu, äter det nästan varje dag och tröttnar aldrig. Med parmesanost till är det ju himmelriket!

  3. Jag är helt galen i sparris, så sjukt gott tillsammans med riktigt smör! Men att ha det som ensamrätt var något nytt, brukar ha det som tillbehör till maten. 🙂

  4. Åh, det ser alldeles ljuvligt ut. Smör OCH ost på en och samma gång. På sparris! Himmel! Jag hoppas att du åt riktigt långsamt och njöt av varje liten tugga.

  5. Känner att jag vill köra iväg och köpa hem västerbottenost efter att ha läst det där 😀
    Men sparris är verkligen bland det godaste som finns. Gott är också att äta dem råa som de är, eller att bara snabbt förvälla dem i kokt vatten, godis!!!! 😉

  6. Om man bara böjer (lätt) i nedre delen så bryts den gröna sparrisen av där den träiga delen ska bort. Slipper du ta fram kniven :-).