Mockarutor bakas i köket.

Idag har vi bakat mockarutor för att fira en rolig grej som har hänt. Mockarutor är barndom för mig. Mamma bakade alltid dessa. Men just det här lite mer avancerade receptet är faktiskt Leilas. Superbra!

Mockarutor bakas i köket.

Kaka:

5 st ekologiska ägg,

4 dl strösocker,

4.5 dl vetemjöl,

3 tsk bakpulver,

5 msk kakao av god kvalitet,

300 g smör,

2 dl vatten,

200 g mjölkchoklad eller mörk kvalitetschoklad.

Glasyr:

2 dl vispgrädde,

2 msk espressokaffe,

200 g mörk kvalitets choklad 70%

2 dl kokosflingor till garnering

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.

Vispa ägg och strösocker pösigt.

Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.

Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.

Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.

Hacka chokladen grovt och strö över smeten.

Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka.

Låt svalna.

Till sist:

Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.

Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.

Strö över kokos och servera skuren i rutor.

Färdiga fyrkantiga rutor med grädde till.

Idag slog jag på stort och serverade dem med vaniljglass och lättvispad grädde.

Baka engelska chokladmuffins