Idag var det ap-varmt så jag slog på stort och gjorde svalkande gräddglass med jordgubb och smultronrippel. Helt utan socker!
Glass med smultron och jordgubbar
Tid
över 120 minuter
Gör så här
- Beräkna 1 dl grädde per ägg.
- Vispa äggen för sig och grädden för sig.
- Blanda ihop och ös sedan på med bär, lite kaffe, choklad eller annat gott. Jag mosade smultron och jordgubbar i en bytta och använde.
- Är man lite söt av sig så tar man även florsocker efter tycke och smak.
- Frys glassen i typ en lasagneform eller liknande. Rör en gång i halvtimmen i ca fyra timmar och servera sedan omedelbart. Toppa med färska bär och kanske lite färsk pepparmynta eller citronmeliss.
52 svar
Mums!
Ser hur gott ut som helst! Man kan göra en ännu snabbare variant av grädde och frusna bär, hallon är alldeles ypperligt. Vispa grädden lätt och vispa sen när hallon så har du glass klar att servera på ett litet kick! Om man vill söta kan man använda vaniljsocker efter tycke och smak.
Alltså översta bilden… det ser sjukt gott ut! Hade suttit fint denna varma dag.
lykkos er i norr, här är det närpå höst. vi får ta en varm choklad istället för glass.
Åh verkar lovely yummie!
Ja. Det blir helt klart citronmeliss i trädgården nästa år! Är så fint att kunna använda till just efterrätter och liknande. Glassen såg härlig ut 🙂
Det har varit ap-varmt i Göteborg med idag! Glassen ser underbar god ut, perfekt för dagar som denna!
Det vattnas i munnen när man ser den övre bilden… och vi som köpte en glassmaskin idag… gissa vad vi gör imorgon =)
Ah, bra tips. Det ska jag spara
Yammie;) Kram J
Åhhh. Detta blir morgondagens projekt helt klart!
Oj, oj, vad gott det ser ut! Mmm…
Satan i gatan vad gott!
Kan man göra glass på något annat än grädde som bas?
turkisk yoghurt brukar funka. Men det kanske är ett laktofritt alternativ du söker?
Är det laktosfritt du söker funkar en laktosfri vispgrädde utmärkt – har gjort glass både på Valios och Arlas dito med mycket gott resultat 🙂
det finns vispbar havregrädde i välsorterade affärer
Sorbet kan ju också vara ett alternativ för er som inte tål laktos. Är ju inte “glassigt” på samma sätt, men nog så svalkande i värmen. Fast jag vet iofs inte om det är så lätt att göra själv?
Hejsan, det finns ett recept på laktosfri glass på min blogg för den som är intresserad. Med smak av jordgubb, vanilj och lime.
http://cammenk.blogg.se
Å jag som precis hittat ett nytt smultronställen!
Något annat som är gott i värmen är citrondrickan jag gjorde igår.
Ser helt gudooomligt gott ut!
Bra grej, det ser dödligt gott ut! Men det känns lite tungt med bara grädde, kan man inte blanda upp med något magrare? Typ Kesella kanske? Jag får ont i magen av för mycket fett.
Men gud vad gott det ser ut! Har gjort mycket egen glass i år – inget går upp med det! Har gjort mycket med mango/kokosnöt – yum!
Låter enkelt & så gott!
omehwah! så himlans gott det ser ut! ett stycke sådant borde jag firat med idag!
Tack för tipset!:)
Måste fråga – kör du fortfarande på att utesluta socker i din diet? Hur har det funkat med amningen då?
Kram från en ammande moder med sockersug
Jösses, så gott! Vi fick ju faktiskt en glassmaskin i bröllopspresent som inte åkt fram än i sommar – börjar nog bli dags att trotsa regnet och göra glass ändå. Det är ju ruskigt gott trots att det öser ner utanför rutan. Tack för fina bilder och recept!
Skall testas redan imorgon!
Måste provas! 🙂 Såg smarrigt ut!
Det ser gott ut, fast jag brukar strunta i rörande utan jag rör i hop de vispade äggen och grädden till en ordentligt jämn smet, i burken och in i frysen. Blir perfekt och mycket gott!
Åh, så gott det ser ut!! Måste prova!
Tänkte vara tråkig och påpeka att “är det sockerfritt är det oftast kemikalier istället” men tji fick jag, för det var ju RIKTIG glass du åt! Gud vad jag saknar hemgjord glass, händer för sällan numera!
Ser riktigt gott ut!!! Om ni inte orkar göra egen men vill äta riktigt god glass utan tillsatser så ska ni ta en sväng förbi Taberg i Småland och äta Mormor Magdas Därproducerade glass. Supergod!!!
måste testas!
Bra idé! Jag har ju överbliven grädde i kylen. Och blåbär i frysen från min mamma. 🙂
Oj det ser ruskigt gott ut!!! Måste prova nån dag! =P
Ojojoj, jag måste göra glass!
Himmel o pannkaka vad det där ser gott ut! Och förresten är jag så himla avundsjuk på er som har varmt och fint sommarväder. Här i skåne har det inte varit många fina dagar i juli… typiskt! Här får man klä på sig istället för att svalka sig.
Mums, gott! Bra alternativ till godis
Ååå vad bra med ett sockerfritt recept då vi försöker äta lite socker i våran familj 😀 tack tack ! Ska prövas nån dag 😀 kram och ha en trevlig helg 😀
Åh, detta _måste_ jag testa. Typ direkt!
Sol – vilken lycka :o)) Här regnar det, i massor, hela tiden.
Mumsigt med glass och tack för receptet!
//Henrietta
Påminner mig om när min mor gjorde glass en gång och bad min far att ställa ner det i frysboxen i källaren, fast han ställde den PÅ frysboxen istället, så som vi brukar göra med sånt som behöver stå svalt och inte får plats i kylen.
Det blev gott det också, men inte fullt så svalkande som det skulle!
wow looks yummy. (I read your blog with google translate but still love it! Scandinavian lifestyle feels so relaxed and calm.) have a lovely weekend!
Låter supergott!
O du milde vad det ser gott ut!=)
Om man tar lite likör eller punsch t ex i så behöver man inte röra, utan låter den bara frysa i minst 4 h. Alkoholen fördelar nämligen iskristallerna
/*
Vilket bra tips! Det är svårt att vara kreativ när det gäller godsaker utan socker. Ser smarrigt ut!
Ser riktigt gott ut!
Ser faktiskt helt sinnessjukt gott ut. Läste inläggsrubriken på VK.se och var bara tvungen att klicka mig in, som jag visualiserade “smultronglass” för mitt inre. Att se dina faktiska bilder gjorde inte saken sämre. Shit va nice; det är så sommar ska avnjutas! ;>
Låter jättegott. Ska testa det någon dag. 🙂
Vilken ljuvligt god glass, äkta sommar!