En hjälpande hand

Min förra arbetsgivare Västerbottens kuriren har valt att plocka bort min gamla blogg – utan att hänvisa vidare till min nya. Så nu behöver jag er hjälp för att sprida ordet om var min nya blogg ligger någonstans! Jag vet ju sedan tidigare att jag har världens bästa läsare och jag skulle vara så glad och tacksam om ni som har möjlighet ville ändra i era länklistor till underbaraclaras.com och om ni ville tipsa via era egna bloggar, twitterkonton och på facebook (tex genom att gilla det här inlägget på FB-knappen nedan) om att min nya fina blogg ligger här!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

114 kommentarer på “En hjälpande hand”

 1. Sjävklart ska jag tipsa via mina kanaler. Och kanske tipsar jag om en bojkott av Västerbottens Kuriren samtidigt 🙂

 2. Skämtar du eller? Det hör ju till god sed att länka vidare när man byter blogg. Vilket jävla skitföretag. Ska tipsa på FB omedelbart!

 3. Läste din blogg förr, och när jag tänkte kika in igen så – borta.
  Vilken tur att jag klickade in på “bloggar” på Bloglovin och din nya blogg dök upp bland “Bloggar du kanske gillar”! Härligt:)

 4. Men gud så Gubbigt. Varför gör de så här? Blev helt ställd när jag kollade upp den gamla adressen och den var borta! Ska sluta prenumerera på den jäkla tidningen! You go girl!

 5. Såklart du kan få en hjälpande hand.. Hade dock varit fint om DU någongång hade lyft fram några som läser din blogg men också driver en egen. Kram

   1. Jo men vem har inte uppmärksammat Annas fina arbete? Jag brukar klicka runt bland kommentarerna och det är sällan jag ser dom små bloggarna lyftas fram.

    1. Men du, jag har ju länkat till tre olika “små” bloggar bara senaste veckan! Nordingården, Anna Ritar samt Bagus. Men självklart kan jag länka till ännu fler! Länge leve länkkärleken

    2. Jag hade inte uppmärksammat Anna innan Claras inlägg, så den länken är jag mycket glad för!

  1. Nja, där vet jag inte om jag tycker att du har helt rätt! Jag tycker att Clara ofta länkar till både små och stora bloggar! Jag har, precis som många andra, hittat många fina bloggar tack vare att Clara har länkat till dem!

 6. Självklart! Är det lugnt om jag gör en skärmdump av headern så att det blir lite lockande inlägg?
  Måste även tillägga att du verkligen inspirerar.

 7. Det känns fräckt både mot dig och alla läsare. Fräckt, gnidet och lite unket liksom… “Nu ska vi INTE hjälpa henne eller hennes läsare, de får klara sig bäst de kan..” Dom lär väl få en hel del neggo av det.
  Grattis till “egnabenandet” det blir sååå bra det!

 8. Vad snålt av VK att inte länka – det borde de kunna göra. Det är ju bara att googla Underbara Clara, så hittar man igen dig på nätet! Tack för en mycket bra och tänkvärd blogg!!

 9. Usch, himla tråkigt. Varför gör de så! Men alla gamla inlägg då? Tänk om man vill läsa ett fyndigt gammalt clara-inlägg, kolla upp ett pysseltips eller recept, hur ska man nu göra? Det blir liksom som att någon slänger en av ens favoritsaker. Blir helt stelt i bröstet. Så mycket tycker jag om din blogg.

 10. Vad surigt. Är de verkligen sura på dig? Är det inte bara lite tekniskt fel? Jag kan liksom inte tro att nån blir sur på Underbara Clara…

 11. VK är ju riktiga idioter och har alltid varit det. så bra att du bytte och gör detta privat istället. fult av dem att inte länka vidare. riktigt fult!

 12. Dåligt, hoppas att du hunnit få in alla arkiverade bilder rätt!

  Men, jag gick alltid via underbaraclaras.nu, den domänen måste väl du äga? Peka om den hit går ju på ett kick, många fler använde sig säkert av den!
  Tipsar på min fb-page!

 13. Hm, varför har du bytt url? Kan du inte bara peka om underbaraclara.nu till den nya bloggen? Jag sprider detta på min Twitter @ellenvikman och Facebook!

 14. Men fy på Västerbottenkuriren!

  Men du Clara, jag försökte googla fram dit nya blogg istället och det går inte (däremot får jag upp det på en gång när jag börjar skriva nya sidans namn i Google Chrome sökmotorn men hur många har Chrome …)
  Prova själv, är det något du kan göra så att din sida kommer upp på Google på en gång? Någon länk inställning?
  Kram.

 15. TIPS: köp domännamnet som du hade innan (underbaraclara.nu eller vad du nu hade) och gör en vidarebefodring till din nya underbaraclaras.com. Då kommer alla som försöker gå in på din gamla att komma till din nya. 🙂
  Jag gjorde så och använde mig av binero.se. Där kostar ett domännamn bara 99kr/år och där är det supersmidigt att vidarebefodra.
  Kram

 16. Säkert bara någon på redaktionen som inte har så bra koll på digitala medier. Annars är det ju inte så genomtänkt alls. Jag har gillat och spridit ordet vidare. Fin ny design! Håller med föregående kommentatorer om att du kan vidarebefodra från gamla domänen. Tycker dock att en .com adress inte är dumt alls. Men din RSS funkar inte. Testa och skapa ett via Feedburner. Så jag kan läsa dina inlägg i min Pulse-läsare på iPaden i soffan 🙂

 17. Men ARRHHH vad ruttet, jävla skittidning! Jag hade sparat MASSOR av dina recept som bokmärken och inga av länkarna funkar längre! Bojkott av VK för resten av livet.

 18. OMG jag trodde att du hade försvunnit! Nu kan jag pusta ut. Ska genast tipsa om din nya adress samt länka om till dig på min blogg =)

 19. Arkivet är kvar men alla länkar har nytt url. Dvs man måste spara om samtliga för att kunna komma in på dom bara genom ett klick.

 20. du, finis. jag måste tipsa om en blogg som jag hittade hos Bloggkommentatorerna. du kanske redan har sett det, men det är en blogg av en Jonna som bor i Västernorrland. förra året flyttade hon från Göteborgs innerstad till en stuga som hennes familj äger. så det handlar såklart mycket om hennes liv på landet och då tänkte jag lite på dig, hennes blogg är också väldigt mysig. kolla här:
  http://jonnajinton.se/

 21. Har tagit mig friheten att gå in här: http://sv-se.facebook.com/pages/V%C3%A4sterbottens-Kuriren/108348446928
  En facebooksida där man kan “tipsa” VK om viktiga saker. Har skrivit att jag tycker att de ska länka vidare till Claras nya blogg. Hoppas inte jag på nåt sätt ställer till det för dig Clara, i såna fall får du gärna hänvisa till mig ( min mail hittar du via min blogg). Om fler går in och “markerar” kanske de skärper till sig. Kram Annika

 22. nä..kollade just och just nu är den av någon anledning borta…men jag vet att jag sett det där senast i sommras…..

 23. Känns lite småbarns-nivå det där. Så surt. Men jag är ganska säker på att alla hittar hit inom kort på ett eller annat sätt för sin dos Clara!

 24. Men va! Så himla trist! Innebär det nu att du inte själv ens kan gå tillbaka och kolla i din gamla blogg? Alla vackra bilder och all dokumentation när du var gravid och när du fick lillen etc? Det är ju halva nöjet med att driva en blogg för det blir ju som en bild-dagbok. Satt senast häromdagen och bläddrade igenom min egen och fick mig både ett gott skratt och fällde en liten tår.

  “Ogilla” Västerbottens kuriren!

  KRAM

  // Inredningsfrun

  Pssssst… Jag fixar länkning så klart!

 25. Tror du att det är medvetet från deras sida? eller är dom bara clueless? Puss och kram för en bra blogg! Vi kanske inte delar alla åsikter men mycket kan jag skriva under för. Det behövs fler underbara Claror i Sverige och världen.

 26. Jag frågar mig vad de vinner på att göra så?
  Tidningen förlorar ingenting på att clara får läsare till sin blogg, vad är det då för mening med att ta bort varje litet spår av den?

  Jag tänker ofta på sånt här, varför ska man missunna andra om det inte spelar någon roll för sin egen del.

 27. Det där var ju inget vidare snällt gjort. Nu förstår jag varför jag inte har kommit in på din gamla blogg. Ska genast ta och ändra i min länklista.

  Kram på dig

 28. Ojdå, det blev en riktig djupdykning ditt arkiv (inredningskategorin) och en massiv bildparad på min blogg istället för enbart länkning 😉 Hoppas du inte misstycker! Ha en fin helg. //Petronella

 29. Du borde kunna ta det till domstol. Hanterandet är under all kritik och går säkert att angripa på många plan! Blir ledsen över att höra det! Efter många års troget bloggandet på VF förtjänar du ett fint avslut. Jag för naturligtvis ordet om din blogg vidare! Ha en bra dag! Behöver du juridisk hjälp hör av dig. En gammal men trogen vän!

 30. Jag uppdaterade min länk bums då du flyttade bloggen, för varför skulle VK ha kvar den gamla bloggen då du väljer att gå vidare? Som arbetsgivare så spar man ju inte på tidigare anställdas muggar i fikarummet direkt, så klart man kunde räkna ut att de efter en stund skulle ta bort länken. De hade den dock kvar i x antal dagar, så alla som läser din blogg regelbundet har haft fina chanser att “flytta med” dig hit till din nya fina plattform 😀
  Så att vara småsinta och arga på VK ser jag inte poängen med… Kanske lyfter de nu fram någon annan blogg i Claras ställe och vi får ytterligare något att gilla?! Hoppas på det!

 31. Du verkar vara en som hoppar från tuva till tuva. Ena dan VF andra dan VK. Naturligtvis blir folk sura när din solidaritet flyttar.

 32. Jag har ändrat länken på min blogg. Jag är för övrigt helt säker på att dina besökare hittar hit också. De som går in på din gamla adress och får upp en blank sida kommer alldeles säkert googla efter den nya adressen. Så bra är din blogg! 🙂

 33. Neeeeeej!!! Jag var inte färdig med din förra blogg än!!! Så mycket fantastiska inlägg som bara är borta.

  Nåväl, jag är säker på att det här kommer att bli minst lika bra och har skrivit ett litet inlägg om din flytt nu.

 34. Självklart ska vi hjälpas åt!!

  Jag bloggar på VK (Västerbottens Kuriren) Känns dumt efter att ha läst hur dom behandlat dig…

  Men jag har i alla fall nu skrivit en blogg och lagt dit din länk.
  Kommer att göra så fler gånger, länka till din sida, kanske när det dyker upp ett gott recept eller så 🙂 Allra helst när julbilderna dyker upp.
  Oj Clara, vad jag längtar efter julen och dina julbilder 😀

  Kram Kerstin <3

 35. Jag förstår inte varför alla hoppar på VK/VF? (Som för övrigt samarbetar, Claras blogg har väl funnits på både VF & VK hela tiden? Inget “hoppande i lojalitet” där vad jag kan förstå?) Om de inte plockat bort länken tidigare än överenskommet så förstår jag inte varför ni är så arga? Instämmer med Therese tidigare i kommentarsfältet.

  Och som sagt, arkivet finns ju kvar! =D

 36. Åh, vad trist! Undrade just var du tagit vägen men efter en liten snabb googling hittade jag dig igen. Och tjoho vad fin din nya blogg är!

 37. Nä men fy vad dåligt gjort av dem! Har du pratat med dom om detta?

  Självklart sprider jag, via både FB och bloggen. 🙂

 38. Har lagt upp nya addressen på facebook 🙂

  En liten fråga förresten.. Jag brukade på updates på fb för varje nytt inlägg men får inte det sedan bloggen bytat domän, behöver jag gå in och klicka nånstans..? :S

  1. Jag undrar samma sak. Jag får inte heller några aviseringar på fb längre när nya inlägg kommer. Någon som vet varför?

 39. Hej Clara! Här är en önskan: kokbok. Jag behöver verkligen en- men går och hoppas på att du ska göra en, så det blir aldrig av att köpa en. Kan du inte ge några bra kokbokstips så länge? Tack och kramar från Malmö.

 40. clara! din blogg funkar aldrig på morgonen. det är då jag kan läsa. plus, du uppdaterar ju så sällan numera! vad är det här? håller underbaraclarabloggen på att kapseja helt?

 41. Så! Nu har jag länkat. Kollade på en repris av Go’ kväll där du gjorde servettringar av spets. Blev jättesugen på att testa. Verkade inte alltför svårt och mycket tjusigt!

 42. Määh det va väl taskigt av dom..såg din hjälpvädjan via lady & à tramp bloggen och givetvis delar jag runt din nya adress.blogkram Marie

 43. Jag hjälper gärna till att sprida nya adressen, fast så här långa uppehåll är inte snällt!! 🙂
  Man tappar intresset efter att klicka in på samma inlägg för jämnan.

 44. nej det var verkligen svårhittat. jag sökte på mest lästa bloggar i sverige och hittade dig. vad har du gjort för att de ska bli så förbannade? det låter som om det finns en förklaring även om den är långsökt. dumt i alla fall att plocka bort bloggen.

 45. Jag blev så chockad när din gamla sida var helt vit. Trodde du hade slutat blogga helt. Som tur var hittade jag nya länken hos Karins konstgrepp. 🙂

 46. Oh, wow! That explains a lot. I started learning Swedish a few months ago but unfortunately I still do not understand much of what is written here in Swedish. Though I help myself with google translator sometimes and I think I get the spirit what you are saying. Anyway I was already concerned because I could not find you any more at your old url but thank god I found you on facebook and now I still can learn some life lessons and Swedish from you :-))) Thanks a lot!