C'est moi

Jag har ganska sneda tänder

smala tår och stora händer

fasta små bröst, en john travoltaprick i hakan

  tovigt hår som blir elektriskt som satan

långa ben med ljusa fjun

är långsint men mera arg än sur

jag har lätt för att gråta och är snar att förlåta

 är stolt  och orädd

oftast uppklädd

ofta utklädd

men ganska konflikträdd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

34 kommentarer på “C'est moi”

 1. Konflikträdd? Det trodde inte jag… Men fin beskrivning och jag kom att tänka låten:
  Barn ska jag ha när jag blir stor
  med smala ben och mjuka skor,
  små vassa tänder och skära händer,
  mage som en sockertopp!

  1. Jag har gått omkring och nynnat på den sedan jag läste inlägget första gången tidigare i dag 🙂 Nu vet jag varför!

 2. Snälla Clara, kan du lägga upp ditt glassrecept med bilder? Det hade du på den förra bloggen och jag skulle så gärna vilja prova, men har ju inte längre tillgång till receptet! 🙂

  1. Ja, det undrar jag också.
   Och vem vill vara långsint? Det måste vara en av världens sämsta egenskaper..

  2. Jo, såhär. Om någon ber om förlåtelse kan jag omöjligt vara långsint. Jag glömmer det direkt =)

 3. Fint skrivit 🙂 man känner igen sig i många av dem. Just nu stör jag mig mest på att jag är konflikträdd eftersom jag är mitt inne i något jobbigt och är är livrädd att säga ifrån.
  Tack för en fin blogg som piggar upp ens jobbiga dagar.

 4. En helt vanlig människa med andra ord! Det är så lätt att se sina brister och samtidigt tro att andra är perfekta, vilket leder till att man själv anstränger sig för att verka perfekt i andras ögon som i sin tur blir nervösa och tror att de måste vara perfekta och så håller det på. Tack för ett djärvt och bra inlägg! 🙂

 5. Finfint! Jag funderade också kring hur det där med att vara långsint och att ha lätt för att förlåta hänger ihop. Så undrar jag hur du fortfarande lyckas ha fasta bröst efter att ha ammat Bertil (vilket jag tror du gör/har gjort)? Mina existerar inte längre 🙁
  tata

 6. Har du funderat över vad “konflikträdd” egentligen innebär? När du skrev det slog det mig plötsligt att jag funderat men ännu inte helt och hållet formulerat mig. Tror du inte att det överanvänds? För nog kan du säga din mening när du tycker nåt annorlunda, nog kan du kompromissa (toaletten verkar vara ett strålande exempel, hehe) och förmodligen går du inte och tiger när du ser nåt du inte tolererar. Eller? Att inte kunna bli topp tunnor rasande och skrika på folk (alternativt skrika tillbaka på folk som redan brusat upp) innebär inte i mina ögon att man är konflikträdd. För den som är det i ordets sanna mening skulle aldrig öppna munnen för att säga sin mening – av rädsla att det skulle leda till meningsskiljaktigheter. Hepp, då var morgonens uppsats avklarad 😉

 7. Gillar dig o din stil Clara, men du sänkte dig lite i mina ögon genom att svära. Vad jag vet har du alltid hållit dig till ett vältaligt och trevligt språk.

 8. Du Är Vacker
  Du Är En Unik Skapelse
  Du Vågar Stå För Din Åsikt
  Du Hjälper Mig Att Våga Vara Den Jag Är
  Du Har Händer Som Din Son Får rum Att Vaggas I
  Du Är Den Bästa Mamma Din Sån Kunnat Ha
  Du Är Modig Som Vågar Ha En Blogg
  Du Är Du