Här avslöjas hemligheten bakom goda lammfärsbiffar

Fetaost och lök på skärbrädan.

 

Jag lagade så himla god middag igår.Lammfärsbiffar med lök, vitlök, oregano och fetaost.

Jag har köpt lammkött av en bonde i närheten som har djur i liten skala.

Finhacka allt och blanda ner färsen (sojafärs går minst lika bra). Salta och peppra rikligt.

Hemligheten till goda biffar är att inte snåla på vitlöken och fetaosten. Samt att göra biffarna tunna och stora, eftersom de drar ihop sig vid stekning.

Jag serverade klyftpotatis till. Allt i måltiden utom fetaosten är producerat i närheten eller i min egen trädgård.

Lammfärsbiffar uppdukade på tallrik på blommig duk.

Blev sjukt gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

33 kommentarer på “Här avslöjas hemligheten bakom goda lammfärsbiffar”

 1. Det känns godare att äta närproducerat. Vet inte om det bara är en känsla eller om det verkligen är så. Dock skulle jag inte kunna äta så närproducerat som våra egna hönor, bara deras ägg. Där går min gräns.

 2. Hej Clara!
  Det är svårt att hitta till din blogg nu. Har försökt någon vecka. Tills slut kollade jag din facebooksida och fann informationen i kommentarsfältet. Söker man på Underbara Clara kommer man till den gamla bloggen som inte öppnar sig. Bara så du vet. Maten ser jättegod ut.

 3. Närproducerat smakar alltid godare tycker jag och det är himla bra att du skriver att du handlat det ofta så kanske fler gör samma sak.

 4. Heja dig! Som aktiv medlem i Naturskyddsföreningen blir jag såååå himla glad när jag läser detta och med tanke på att du har en av landets mest lästa blogg så kan du ju nå ut till många som inte redan fattat hur smart det är med närproducerad mat, helst ekologisk och säsongsanpassad. Du är bäst!

 5. Ett tips i all enkelhet är att läsa igenom texten innan publicering,
  så slipper du kanske slarvfelen!

  1. Ett tips i all enkelhet, Anna, är att sluta tro att du är någon slags viktigpetter. Kanske kan man lägga ner sin energi på viktigare saker?

   Som att t.ex. jobba med sin egen inställning?

   Bara ett tips i all enkelhet.

   1. Så bra Amanda att du korrekturläste texten! Vill man kalla sig skribent måste man göra sitt bästa för att leva upp till det;)

 6. Så himla gott med biffar! Något annat som är himla enkelt och snabbt att laga är vitlökspasta. Man tar och hackar vitlök och chili och steker dem i en stekpanna, rostar pinjenötter, kokar spaghetti och sen blandar man allt det i en skål tillsammans med ordentligt med olivolja. Till det har man vad man vill. Jag gillar kryddig korv, men något vegoaktigt går säkert också bra!

 7. Smaskig middag och smaskig blogg! Här har jag hängt på den gamla adressen och trott att något varit fel 🙂 Härligt att hitta hit igen!
  Allt gott till dig!

 8. Verkar jättesmaskens för en som älskar både lamm och fetaost! Men ska det vara origano eller basilika? Det ser ut som basilika på bilden, eller är den bara som garnering?
  Fast man kan ju förstås göra hälften med basilika och hälften origano, och testa vilket som blir godast 🙂

 9. du hade ju kunnat köpa fetaost av karen på västerås! eller hon kanske har slutat med osttillverkningen?

 10. Det värmer gott i hjärtat hos en vegetarian som just gråtit av ilska och frustration över all världens ondska att få läsa om en bonde med djur i liten skala. Tack för en litterär tilt-shift Clara! 🙂

 11. Hej Clara!
  Miljömässigt hjälper det inte att kött är närproducerat tyvärr. Många tror det och LRF vill få oss att tro det genom reklamkampanjer med gulliga svenska kossor. Av växthusgaserna från djurhållning är det mindre än 0,01 % som kommer från transporter. Kolla in Eko-bloggen, där kan man lära sig mycket om djurhållning och klimatförändringar! http://jpaulsson.se
  hälsningar,
  Hanna

  1. Tack för länken. Ska genast kolla. Min främsta anledning till att äta djur från granngården är ju att jag vet att djuren haft det bra, plus att de hjälper till att hålla landskapet öppet.

   1. Ja, självklart bra poänger. Och jag vet att du inte äter kött varje dag, vilket är jättebra för miljön. Stort tack för trevlig blogg!

 12. Aldrig vågat mig på vare sig lammfärs eller ost i färs.. Kanske man ska ta och testa.. FEtaost är ju gott! Så rädd att allt ska fastna i stekpannan bara… Är det ngt jag har svårt för så är det biffar…

  ha en fin dag!

 13. Hej Clara, det där såg underbart gott ut, men nu skulle jag vilja be dig om en tjänst.
  Jag är 17 år och har sedan något år tillbaka haft ätstörningar som gjort att jag gått från en tjej med former till en tjej med ingenting alls. Förr i tiden var jag den där matglada, som alltid åt två portioner och vågade testa nya saker. Jag var rosig om kinderna, alltid glad och kunde ägna mig åt andra saker än att tänka på kalorier. Nu jag har bestämt mig för att gå upp i vikt och bli mitt gamla jag. Fast det är himlans svårt, hjärnan är inställd på att fett är farligt och fult.Det tar emot att äta krämiga pastor, en kula glass eller till och med en yoghurt med “för hög” fetthalt.
  Så jag ber dig om din hjälp. Att inspirera och peppa mig och alla andra där ute som fått för sig att skinny är idealet. Göra vad som helst, vad du vill, för att tar ner mig på jorden och inse vettiga ideal. För det är så jädrans vackert med former och jag inspireras så mycket av dig. Att läsa din blogg är som terapi för själen. Ett stort tack till dig, vare sig du gör detta eller inte.

 14. Hej!

  Ser gott ut 🙂 Undrar vad är det för fin tallrik? Vem har gjort den och vad heter den? Blev helt kär i mönstret!

  Tack! Ha det bra