Mandelkaka med florsocker serverad med gräddklick och hallon med kiwiskivor på blåmönstat porslin med gulddetaljer.


Den här italienska mandelkakan brukar min faster ofta bjuda på.

Den är löjligt god och lika löjligt enkel att göra.

Servera gärna med grädde och drick starkt svart te till.

Visst är servisen fantastisk förresten? Den är från Ryssland. Allt smakar gott på fint porslin, så är det bara.

För att göra mandelkaka behöver du:

200 gram vetemjöl

200 gram grovhackade mandlar

3 1/3  dl strösocker

½ tsk bakpulver

2 ägg

200 gram rumsvarmt smör

Så bakar du kakan:

Rör ihop mjöl, socker, bakpulver och mandlar.

Vispa äggen lätt och blanda med smöret.

Sikta ner mjölblandningen och rör försiktigt till en jämn smet .

Smörj en form och strö den med kokos.

Grädda  i mitten av ungen i ca 40 minuter på 180 grader.

Testa Schweizerkakan som funkar i alla lägen!