Mina bästa frukter är sura och smakrika. Det finns få saker otäckare än ett smuligt parfymdoftande och sött äpple. Det ska vara stenhårt och surt så att det svider i magen. Sådana äpplen åt jag flera kilon i veckan av när jag var gravid. Inte så bra för tandemaljen, men väldigt gott. Andra bra frukter:
Blodgrape
Kiwi
Blodapelsin
Mandarin
Hårda nektariner
Syrliga vindruvor
Citron
Lime
37 svar
Älskar surt/syrligt, men har aldrig lärt mig uppskatta den beska som kommer med blodgrape/grapefrukt.
Citron är en vinnare! För ca 20 år sedan bakade jag en Citrontårta på min födelsedag, men det var bara jag och min morbror som uppskattade den! De andra tyckte att det var för surt med hela citronklyftor på!
Kram
Testa att pressa grapefrukten och bara dricka juicen. Då försvinner det beska och du får en ljuvlig, mild, superlyxig juice. Jag skulle aldrig äta grape med kött och allt, men pressad är den underbar.
Jag håller med dig helt! Älskar sura frukter som citron, sura äpplen och kiwi (iof har aldrig upplevt den där känslan att det ”svider i magen” som Clara nämner). Men har aldrig lärt mig att tycka om grapefrukt!
Jag gillar också det syrliga och rispiga när det gäller frukt och juicer, men tyvärr så tål jag det väldigt dåligt.
yrliga äpplen får jag jätteont i magen av, citrusfrukter får jag utslag i ansiktet av….
Så himla trist.
Vindruvor och kiwi funkar dock bra 🙂
Värsta grejen när det gäller mat är sådant som är mjöligt/gryningt (potatis, kikärtor, mogna bananer etc).
Kram Mrs G
Citrusfrukter är fantastiskt goda som de är. Men att hålla på och para dem med exempelvis choklad eller blanda ned dem i sockerkaka, maräng eller muffins. *ryser av obehag och idisslar* Det och fula hundar är det värsta jag vet.
Agree! Har aldrig kunnat äta söta, mjöliga äpplen utan att bli illamående. När jag var liten åt jag äppelkart (när de vuxna inte såg) och omogna hallon.
Omogna hallon är ju underbara 🙂
Inte när de är hårda, men när de blivit lite större och gulare, innan de slår om till rött.
Instämmer!
Den största besvikelsen är när man testar något nytt ”surt” lösgodis, och så visar det sig vara pudrat med nån lätt syrlig sockerblandning..
Jag veeet! Blodgrape till frukost – så himla bra (förutom för tänderna då…)
Eller det faktum att Blodgrape höjer blodtrycket ordentligt för de som har problem med det 🙂
Fast blodgrape har jag läst är blodtryckssänkande.
Knaprade du harsyra och rabarberstjälkar också som liten? :o)
Åh harsyran. Så god!
Jag har också alla de frukterna som favoriter (är nu i v.28) förutom grapefrukten. Den är för besk för mig istället för syrlig. Men riktigt syrliga frukter…Yum! 🙂
Åh, jag älskar när de där kopparna dyker upp på någon bild, de är så snygga! Jag utgår ifrån att det är andra hand men du kanske kan avslöja om de är av någon speciell tillverkare ändå?
Det där är koppar av ett märke ”Vereco” ett franskt märke och gjorda ca 60-tal om jag inte minns helt fel. Dom är lite kluriga att få tag på, men det går! Jag har själv lyckats samla ihop 8 gula tekoppar med fat, 8 gröna tekoppar med fat samt 12 gröna kaffekoppar med fat (dom är väldigt små, å jag dricker mycket kaffe, men perfekta att servera en liten efterrätt i, typ pannacotta!) Men, det finns ljusblå också har jag sett, sååååå fina!
Tackar!
Hej Clara! Jag undrar var den där koppen kommer ifrån, min sambo har nämligen ärvt ett helt gäng med sådana koppar i olika färger från sin farmor och vi har länge funderat på var i från dom kommer.. Väldigt fina är dom iallafall 🙂
Ju sötare desto bättre! 😉 Nektarin, clementin, kiwi, äpple, päron, banan, persika…
Men du har jo ikkje fått med granateple på lista!
Definitivt min favoritt no for tida, og spesielt når dei er ekstra sure.
Vad är meningen med att det ska vara så surt så att det svider i magen??
Min favorit är granatäpple.
Skulle nästan kunna tänka mig att du kommer att gilla den här blodapelsintarten då, även om det allt är lite sött i den ändå 🙂 http://ihuvudetpa.elvaelva.se/mat-a-dryck/soett/170-blodapelsintarte
vem blir inte sugen på blodgrape efter att ha sett den inbjudande bilden, så duktig du är på att ta fina bilder Clara!
Hej! Jag bara funderar på om din hemsida går att göra något åt, eller det kanske bara är hos mig det krånglar? Jag måste gå in på arkiv för att kunna läsa dina nya inlägg. När jag går in på din hemsida så är inlägget ”Monumentalt oflyt” det sista som är inlagt.
Töm ditt casheminne eller tryck ctrl F5 så ska det bli bättre
Om du gillar de där frukterna bör du testa Pomelo. Min absoluta favoritfrukt!
Så sant, så sant..!
Kunde inte sagt det bättre själv!
Jag lever också på sura frukter nu under graviditeten (det är visst ett vanligt graviditetssug). Fast här är det i colombiansk tappning, med lulo och maracuyá (colombianska enorma passionsfrukter) varje dag.
Jag är helt med dig syster! Surt är det enda som är meningsfullt att äta/dricka.
Jag kompletterar med:
– Granatäpple. Både som frukt och som Juice
– Red bull funkar också.
Håller med om allt.Men inte när det gäller hårda nektariner, de ska vara saftiga!
Mmmmm… jag älskar också sur frukt!
Just nu har jag graviditetscravings på vindruvor vilket förståss inte är så lyckat…det är inte alls säsong för vindruvor och de är fasligt svåra att få tag på…och dyra när man hittar dem! (Och de andra sura frukterna ÄR det ju säsong för så varför 17 måste jag vara sugen på just det enda som inte finns????)
Vissa andra frukter kan jag kompromissa med men vindruvor köper jag uteslutande ekologiskt. Konventionella vindruvor innehåller väldigt mycket bekämpningmedel som inte går att spola bort under kranen då de till stor del finns inne i själva fruktköttet. (mer om det här… http://regnavdagar.blogspot.com/2011/11/om-du-fick-kopa-bara-tre-saker.html )
Jag önskar att jag tålde annat än bananer :/
Måste tipsa om Sweetie! Det är en underbar kombo av grape, citron men precis lagom syrlig och söt!
Tine (norge) har en juice som heter pink grapefruit juice som är helt UNDERBAR! Helst ska den vara iskall. Dessutom har den en helt fantastisk rosa färg. Det är ju aldrig fel:)
Jag har ätit grapefrukt sen jag var liten, heja grapefrukt!
Nice