Malin har ett uttryck jag gillar; att curla sig själv. Det försöker jag leva efter. Att curla sig själv kan innebära att man går och lägger sig i tid. Inte för att det är kul men för att det är snällt mot en själv morgonen därpå. Det kan också vara att förbereda några av veckans middagar om man vet att man slutar sent och kommer hem dödligt hungrig.

Att curla sig själv handlar om att tänka efter före, försöka hitta de svaga punkterna på dagen och åtgärda dem innan krisen uppstår. Inte så roligt att göra, men väldigt roligt att skörda frukterna av. Jag vet familjer som dukar upp inför frukosten kvällen innan och bara sätter sig till bords på morgonen. Allt för att slippa morgonstressen. Smått genialiskt!

Paj är en sådan där grej som man verkligen kan curla sig själv med. Gör en tvådubbel sats pajdeg. Lägg i en plastpåse i kylen – klarar sig upp till en vecka och du har paj för flera måltider. Fyllningen fixar du av gamla matrester, eller svänger ihop på det som råkar finnas hemma. Man kan också göra pajen färdig och plocka ut när det är fem minuter kvar av gräddningstiden. Kyl och ställ i den frysen. Ta sedan fram och grädda färdig en stressig tisdagseftermiddag när alla är sura och hungriga.

Igår curlade jag mig själv inför idag. Efter en dag i stan med massor av jobb kändes pajen jag förberedde igår som världens superlyx.