Fira ett

Vilken underbar dag det har varit! Vi har haft världens storkalas.

Jag bjöd på varmkorv och bröd med alla sorters tillbehör och såklart sojakorv för alla vegetarianer. I högtalarna snurrade Georg Riedel tolkat av bland andra Robyn, Plura och Eva Dahlgren. En fantastisk platta såväl för barn som vuxna!

 Den makalösa tårtan med Beppe på toppen gjorde Johanna till Bertil! Den kvinnan har magiska händer. Måste visa fler bilder sedan.

 Till tårtan serverade jag kaffe och te och så jordgubbssaft förstås. Den fina servisen har jag ärvt av mamma.

 Dessutom bjöd jag kladdkakemuffins med kiwi och vindruvor.

 Istället för tårtpapper hade jag lite rött silkespapper under muffinsarna. Formarna kommer förresten från Tårtdecor

 Hela köket var kittat med pynt. De prickiga ballongerna, sugrören och girlanderna köpte jag på klaraform.se och pappmuggarna är från Lagerhaus

Lillen var fin i rutig skjorta och hängselbyxor. Båda sådant jag ärvt. Den rosa grisen sydde mamma åt mig när jag var liten.

Sedan var det dags för paketöppning. En himla massa paket var det (varav några var till Jakob som fyller 25 imorgon).

När alla paketen var öppnade följdes det av en lång lekstund – med snörena och pappret! Antar att leksakerna får vänta till en annan dag.

Ungefär prick vid den här tiden för ett år sedan föddes Beppe, efter en lång förlossning. När jag fick syn på honom skrek jag i förvirringen – Vad är det där?! Nu vet jag att det är jordens underbaraste skitskrutt. Som jag haft den stora lyckan att lära känna ett helt långt år. Kärlek.

Mina tankar om den här dagen 8 år senare…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

97 kommentarer på “Fira ett”

 1. Vilka ljuvliga bilder och sicken tårta! Nu vill jag öva öva öva tills jag kan göra åtminstone en som är hälften så fin! Fantastiskt inlägg förresten, massor av kärlek! Min lilles 1årsdag var för nästan exakt ett halvår sen nu, tiden går så fort! Tänk att kärleken bara växer o växer, när barnen fyller 18 är man väl sprickfärdig 🙂

 2. Du personifierar Hot Moma! Du blir bara snyggare och snyggare! Härligt att se! Tack kära medsyster!!

 3. Underbart! Finfina bilder. Man önskar nästan att man hade varit bjuden. Ps Du är stencool och har schyssta åsikter om saker och ting!

 4. Vi har också haft kalas idag! Men inte blev min tårta så fin.. Gjorde marängsviss, eller hur det nu stavas i form av ett hjärta till min dotter Lilly som också är 1 år snart! Hon fyller på onsdag! Kram

 5. Dina blogginlägg gör en förkyld söndag lite roligare! Stort grattis till er fina ettåring!!!

 6. Vilken härlig dag ni verkar ha haft! Grattis till lillkillen och till dig som har en så fin pojk! Jag har just hittat till din blogg efter att ha hört ditt sommarprat ett halvår efter att det sändes och jag gillar det jag sett och hört! Nu följer jag dig med stort intresse! Tack för härlig inspiration!

 7. Jag älskar Bertils superpillemariska min på den första bilden! Hoppas ni haft en underbar dag och jag önskar er allt gott i den vardag som är er!

 8. Villket barnkalas med massor av godsaker. En härlig dag för lilla Bertil, vad han är fint klädd och nu när håret är klippt så ser man hur söt han är. Vad mycket fina bilder du ska ha tagit under dagen. Tårtan en riktig höjdare.

 9. Åhh, såå fint!!
  Tårtan var helt underbart ljuvlig!! Var den god? Beställde en sådan fin när E fyllde ett, men just den tårtan var bara fin att titta på.
  Grattis i efterskott till fina Bertil!

 10. Stort grattis till er!!! Hipp hipp hurra! Underbara kläder Bertil har på sig 🙂 Perfekt att sätta strumpbyxor under hängselshortsen så man kan använda dem oavsett årstid, det gillas 🙂

  GRATTIS!

 11. Måste bara kommentera din sons hårfärg. Den är så fin och så ovanlig att man nästan tror att den inte är naturlig. Men det förstår jag så klart att den är. Fantastisk hårfärg och en fantastisk kalufs på så liten pojke! Grattis till ettåringen.

 12. Barnas födelsedag är mina lyckligaste dagar på året, fantastsikt att man har den äran att få vara med dom i deras liv och upptäcka världen på nytt. Det finaste man kan bli är att vara förälder! Grattis till er alla tre till familjen och erat firande på hans dag! Kramar om er

 13. Alltså, den där busblicken på första bilden (och din fruktiga tröja) är ju obetalbara. Att fånga ögonblicket och blicken..på bild gör nog vilken fotograf som helst sååå nöjd.
  Tack för fin inblick i er dag.

 14. Tänk vad fort tiden går. Känns som igår man gick och undrade när han skulle titta ut och hur det gick för dig! Han är helt underbart fin, grattis till lille Bertil!

 15. Grattis Bertil på födelsedagen!

  Vilka härliga bilder från ett härligt kalas! Tårtan var helt otrolig tycker jag, måste varit svårt att börja skära i den 🙂

  Roligt med många paket. I ett-års åldern räcker paketen länge 🙂 För som du skriver så är snörena och pappret jätteroligt att leka med. Och i morgon är leksakerna nya och lekvänliga.

 16. Ni verkar ju haft ett underbart kalas. Älskar när man kan få nåt så enkelt som varmkorv att kännas lyxigt bara genom att ha tillbehören i vackra skålar.

 17. Han är SÅ fantastiskt söt, lille Bertil! Och han ser både lurig och busig ut på den första underbara bilden! OJ vilken magisk tårta! Jag önskar att jag hade sådana fiffiga tårtfingrar!
  Vilken underbar dag!

 18. Herre min je! Har det redan gått ett år?!
  Jag har följt dig under så många år att tidsbegreppet börjar spåra ur, det går alldeles för fort. Men ett stort Grattis till Bertil och Jacob och jag hoppas att vi får se många fler kalas!

 19. Underbara bilder!!!

  Du är en stor inspirationskälla, blir lycklig av att läsa om ditt liv.

  Supergrattis till lillen också!

 20. Åh jag blir alldeles rörd av dina fina bilder och vilket fantastiskt charmant leende han har lille Bertil. Kläderna fick mig att tänka på Karlsson på taket, en kille i sina bästa år 🙂
  Så fin så fin!! Du är en fantastisk inspirationskälla Clara!!

 21. Stort grattis till finaste B! Vilket kalas det såg ut att vara. Underbart!
  Och att han fyller i dag, då är han på dagen ett halvår äldre än “Helmuts” lillasyster. Hurra för dem båda!

 22. Vilken fantastisk tårta! Kul när den är personlig!
  Väldigt fina kladdkaksmuffins! Dem ska jag nog ta efter;-)
  Gulligt smeknamn han har, sonen:-)
  Tack för titten!

 23. WOW diggar blusen! din polka-matta och tårtan! för att inte tala om de turkosa opalin skålarna me gurkburk o rostlöken (ÄLSKAR turkos opalin har själv 2 skålar m fot o en vas i form av en hand -som ser ut som sånt där gammalt bokmärken som håller i brev eller blommor. Nu letar jag efter tårtfatet).
  Lite komiskt o lägga gurka/lök i finskålarna där man vanligtvis hittar krameller HAHAHA I LOVE IT!

 24. Wow, vad tjusig du är! Och oj så fint du gjort, ser underbart ut med alla glada färger. Gillar första bilden speciellt mycket, så fin. Och jag tycker också att Bertil är lik dig=)

 25. Åh! Fint kalas, fin mamma och fin ettåring! 🙂 Dessutom gott med kiwi! Har själv funderat på godaste toppingen till en kladdkakemuffins men kiwi borde ju vara givet!

 26. Hej Clara och Grattis till Bertil!
  För det första får du inte alls ta det här som en anklagelse/påhopp. Du är ju alltid väldigt genomtänkt i ditt resonemang och jag undrar VERKLIGEN bara, rakt upp och ner, hur du tänker i den här frågan. Utan att fördöma eller så…

  Jag har ju förstått att Jakob är lite mediaskygg och helst inte figurerar i bloggen. Och jag är grymt imponerad över hur du lyckas hålla honom utanför. Jag menar du bloggar ju ett tiotal blogginlägg i veckan om ditt liv, och väldigt sällan nämns Jakob över huvudtaget, fast han uppenbarligen är en stor del av ditt liv.

  Men hur tänker du när det gäller lilla Bertil? Han syns ju ganska ofta. Och han kan ju inte ens välja om han vill vara med eller ej.

  Ser fram emot ett väl genomtänkt svar, som får mina frågo-moln att skingras. ;P

  Kramar fröken elin
  PS. Vi läsare är såklart VANSINNIGT glada att Bertil FÅR vara med. Och jag tror många med mig, hade velat se lite mer av din stiliga karl också …

 27. alltså blicken <3 han ser så underbart pillemarisk och lurig ut! perfekt födelsedagsblick. grattis till er båda!

 28. Vad roligt att få duka med en sån vacker servis. Den rosa grisen stor och mysig roligt att du hade den kvar . Fina barndoms minnen

 29. Åh wow vilken tårta! Vad häftigt att den matchade bloggen 🙂 och muffinsen såg verkligen inte fel ut de heller. Det verkar som att ni hade en alldeles fantastisk dag!

 30. Vilken fantastisk hemsida du länkade till, den ska jag absolut spara och spana in ordentligt =)
  Grattis till er alla!

 31. Vilken goding på översta bilden! Han ser knappt blyg ut…
  Wow, tårtan är perfekt! Det måste ha varit fint att ta del av den bjudningen. 🙂

 32. Visst är tårtan fantastisk, men jag vill också ge cred till dina fina muffins Clara. De ser riktigt smaskiga ut! Stort grattis till lille B, till maken din och inte minst till dig som firar ett år som mamma!

 33. Vilka härliga bilder! Och vilken tårta!!! 🙂 Grattis Bertil, tänk vad ett år går fort ändå..

 34. Grattis Bertil på födelsedagen!! 🙂 Hurra hurra hurra för lilla och fina dig och dina stolta föräldrar! (tips från snål-Dalle, när jag får många paket till lillen brukar jag gömma undan ett gäng och plocka fram lite allt eftersom… Som glada överraskningar! Så säger jag “men du, minns du vad du fick av XX när du fyllde år! och så plockar jag fram det och pratar lite om XX).

 35. Vilken fantastisk, fantastisk tårta!!!!
  Ettåringar är verkligen ljuvliga, har också världens underbaraste lilla skrutt som är 14 månader och en på snart 5 år. Varje ålder har sin charm, men ettåringar är så njutbara, innan trotset slår in..;)

 36. Alltså er lilla 1-åring är ju bara helt bedårande! Han blir bara sötare och sötare ju större han blir tycker jag. Grattis Bertil!

 37. Jag håller med de ovan, tårtan var helt ljuvlig!
  Vad roligt det ser ut att ha varit på kalaset, jag blir riktigt sugen på att vara med liksom. Åh, korv med bröd är ju kalasgott. Mm 🙂

 38. Åh vilket fint kalas! Speciellt tårtan var helt underbar! Jag undrar var du har köpt dina kläder, de var också väldigt fina. Tack för din fina blogg!

 39. Vilket fantastiskt kalas det ser ut att vara! Muffinsarna såg ju otroligt goda ut måste jag säga…

  Har du möjligtvis fått en present från webpresent på posten?

 40. ÅH. Såhär: Lillen är ju det sötaste och charmigaste som har skådats. Du är bedårande snygg, otroligt fin topp! Tårtan är fantastisk, vilken konstnär hon är. Och vilket himla himla fint kalas du/ni har ordnat, så kalasigt och härligt. Jag längtar mig tokig efter egna barn att få kalasa med. 🙂

 41. Vilket härligt kalas, underbar tårta och alla bilder!! I helgen ska vi ha 1-års kalas till vår lille prins, tiden går fort! 🙂

 42. underbart med kalas! man lever verkligen ut sina egna kalasdrömmar. när de små fyller år =)
  bara att gå bananas…
  härlig tårta! roligt att ni alla var representerade.

 43. Hej!
  När du serverade kaffe/te ur porslinskannan – gjorde du något för att värmen skulle hållas i kannan? Varma drycker har ju en förmåga att kallna i porslinskannor…Men det är ju himla fint att serverar ur om inte annat!

 44. CLARA! man blir alltid så glad av att gå in på din blogg, klicka sig runt, njuta av alla fantastiska bilder, allt småpill och hela grejen. du är en sjukt bra förebild, och sluta aldrig vara den du är, sluta aldrig pyssla och pilla och sluta aldrig med bloggen! du är helt kick ass grym!