Bäst i test

Jag är helt slut i huvudet efter några dagar borta – men det har varit galet intensiva dagar också. Försöker riva av så mycket som möjligt när jag ändå är borta. Jag har inte hunnit så mycket som att fjärta ens en gång! Jag satt bland annat en hel lång dag på förlaget och spånade kring boken. Det var fantastiskt roligt, bara att vara i den miljön, i anrika gamla Bonnierhuset…det inspirerar mig. Efteråt var det meningen att jag skulle pipa förbi hemma hos Ebba och Marianne för en fika men tiden rann iväg alldeles för fort. Tur att jag kommer söderöver fler gånger.

Jag har funderat så mycket på bloggandet sista tiden och kommit fram till att jag blir lycklig av att blogga! Oavsett vad jag annars gör – tv, radio, skriver böcker, föreläser osv. Så är det bloggandet som är roligast. Att få använda ett så direkt media – med direkt respons. Det är mitt helt egna forum där jag inte har några tråkiga måsten eller jobbiga krav. Jag kan inte föreställa mig hur livet skulle vara utan bloggen. Så oerhört mycket fattigare. Bäst i test helt enkelt. Väldigt mycket tack vare responsen från er som läser. När jag skrev det här inlägget överväldigades jag av alla fina kommentarer som ni tog er tid att plita ner. Jag läste förstås varenda en!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

45 kommentarer på “Bäst i test”

 1. att blogga har för mig blivit min huvudsakliga uppgift nft 🙂
  att vakna varje morgon med fjärilar i magen för att man har så många nya idéer och nästan får bråttom att smälla på datorn kl 5 på morgonen.
  tack vare dig ♥

 2. Vad härligt att du känner att det är givande att blogga!
  Jag tycker att din blogg är givande att läsa. Trots att vi lever så fundamentalt olika liv så överensstämmer mycket du skriver med vad jag tycker och tänker. Tror att det är storheten i ditt bloggande på ngt sätt, att du tilltalar en bred målgrupp. Att du får mig att tycka att det är intressant att läsa om pyssel…det är storslaget vill jag lova.

 3. Blogga känns nästan lite meditativt 🙂
  Dessvärre tappade jag större delen av min läsarkvot iochmed att jag åkte på lunginflammation och inte kunde hålla bloggen uppdaterad 🙁

 4. Jag håller med om att man blir lycklig av att blogga! Har pysslat med det i mer eller mindre 10 år och även om jag inte har ens i närheten av din läsarkrets eller får många kommentarer så är det så roligt att blogga. 🙂

 5. Responsen är det bästa i bloggvärlden tycker jag 🙂 Och inspirationen från andra bloggar. Din är en av favoriterna!

 6. Vad bra att det känns så! Jag blir glad av att läsa något som du blir lycklig av att skapa. Snacka om att skapa ringar på vattnet!

 7. Hej!
  Jag har en fråga som inte gäller det här inlägget. Som du antagligen redan vet så råder det ju en spänd debatt om att på sikt öka pensionsåldern till 75. Isabella Löwengrip fick häromdagen hård kritik över en debattartikel hon skrev om ämnet här om dagen. Jag undrar vad du har för åsikt om det? Jag har uppfattat dig som ganska röd i dina åsikter, men det skulle vara intressant om du uttalar dig om det här ämnet, eftersom du också är en ung egenföretagare. Hoppas att du får en fin och helg!

 8. Jag tycker också det är roligt att blogga. Jag blir glad när jag tänker på att jag ska skriva inlägg i min blogg. 🙂 Jag får skriva vad jag vill och ingen redigerar min åsikt. Jag får framför mina åsikter precis som jag vill !!
  Skitbra!

 9. Vad trevligt! Jag slutade blogga för ett tag sedan och det blev som ett litet hål. Men jag var inte lika framgångsrik och öppen och modig som du.

 10. Så skönt att läsa, ibland oroar jag mig för att du ska få för mycket med allt och tvingas sluta blogga. Läser troget bloggen och låtsas då och då, hur patetiskt det än må låta, att jag lever ditt liv i ett parallellt universum. Men ibland när ens eget liv inte går den väg man vill, är det så skönt att kunna dyka in i nån annans för en stund. Tack för att du delar med dig så öppet, ärligt och opretentiöst av ditt liv och dina kloka tankar. Ännu en härlig kvinna att lägga i inspiratiomsbanken!

 11. Tack själv Clara!
  Du ger så mycket inspiration. Jag funderar själv på att börja blogga. För min egen skull mest. Och om sådant jag gillar och ogillar. Du har en fantastisk blogg…kram.

 12. Din blogg ger mig inspiration till att fundera över stora och små saker i livet…en del skriver jag om i min egen blogg och en del saker går jag bara och filurar på…och tänker att “Clara är rätt klok, hon”…..

  Trevlig helg
  Mortuta

 13. Vad skönt att du tycker bäst om att blogga!
  Jag var rädd att du skulle skriva att du tänkte sluta att blogga….vilken tur att det inte var så 🙂

 14. Jag trillade in på din blogg för något år sedan för att återvända efter ett tag och bli fast. Jag läser en del andra bloggar men din blogg är min “må bra-blogg” som jag blir lycklig och inspirerad av. Den ger mig kreativ energi och det kan behövas när man nästan drunknar i juridikstudier (som är roliga men tunga). Den känns som ett vettigt andningshål där både stort och smått får plats och påminner mig om att det finns så många sidor av livet. Ibland är det stora det lilla. Du är så klok och jag håller nästan alltid med dig i dina åsikter. Tack för att du bloggar och gör det så bra! Ska börja kommentera nu eftersom det blir ett sätt att ge något tillbaka till dig. Trevlig helg!

 15. Åh, när jag läste att du hade tänkt på det här med att blogga…jag blev lite kall, lite stel, för jag fick för mig att du hade funderat på att sluta! Och jag måste passa på att säga, att trots att jag inte kommenterar sådär jätteofta, (och trots att jag skrivit ett par kritiska kommentarer! Fast inte elaka. Aldrig elaka), så tycker jag att du är så jäkla stark och klok och underbar och jag älskar att överaskas av dina insikter och inspireras av dina fina inlägg. Du är bara du och ber inte om ursäkt för dig själv- det är så himla skönt. Jag läser många bloggar men jag kan uppriktigt säga att du är en av de få som verkligen får mig att må bra, som inte får mig att känna att jag måste leva upp till något slags ideal eller passa in i en viss mall eller tjäna massa pengar och gå på en massa viktiga fester- du är så jordnära, och det är helt fantastiskt. Du betyder så mycket för mig trots att jag aldrig träffat dig! Om jag är ledsen eller deppig över något så brukar din blogg kunna få mig på bättre tankar, iallafall ett tag. Den liksom bara sprudlar av livsglädje. Det finns inget i det du gör som är falskt eller pretentiöst eller ytligt eller oviktigt- du är bara ärlig. Det är svårt ibland tycker jag…att vara okonstruerad och inte bry sig om vad andra tycker. Hm, du borde kanske skriva ett inlägg om det! Jag skulle tycka att det var hemskt intressant att läsa om. Iallafall…jag minns när Miri lade av med att blogga, det var så tråkigt för hennes var också en sån blogg som inte bad om ursäkt, var ärlig och fick mig att må så bra. Jag har fortfarande kvar den i min länklista trots att jag vet att den är borta.
  Du är bäst iallafall. Jag är så glad för det du gör.

 16. För ett tag sen fick jag veta att min ungdoms straight edge-hjältar inte var särskilt straigh edge, och jag blev mer besviken är jag trodde jag skulle bli. Men så insåg jag en sak, att du och Jakob (som han framstår genom dig) på väldigt många sätt representerar det straight edge innebar, och innebär, för mig, valet och styrkan att gå sin egen väg. Ni är koola!

 17. Oj, ja jag blev också lite rädd innan jag han läsa klart meningen och trodde att du skulle sluta med bloggen. Tur att det inte var så! 🙂 När jag läste att du får så mycket elaka kommentarer mm blev jag lite orolig att du inte skulle orka fortsätta med bloggen. Hoppas att du förstår att det är så många fler som tycker om det du skriver än folk som inte gör det. Jag har inte följt bloggen så länge än men hittade hit efter att ha sett dig på Gokväll. Och tur det! För jag tycker jättemycket om den. Bra blandning av olika saker och precis vad jag vill läsa. Den är så inspirerande och mysig. Både vad det gäller pyssel och sånt men också att du vågar vara dig själv och stå upp för vad du tycker och inte påverkas så mycket av vad andra tycker. Tack för det!

 18. De senaste aren har jag jobbat mig genom manga bloggar, nosat pa vissa, följt andra länge. Listan pa de jag följde blev till slut för lang sa jag började rensa och kvar bland de fa utvalda blev bl a din blogg!

  Jag gillar framförallt att du tar ställning, har en asikt och star för den. Jag gillar ocksa din livsaskadning, och inlägget om att du nu kan välja vilka du vill jobba med – alla inspirerande kvinnor – fick mig att sätta upp nya mal för mitt eget yrkesliv. Därtill är dina tips och bilder är väldigt inspirerande. Tack för att du vagar sticka ut hakan. Jag kommer med glädje att fortsätta följa dig.

 19. Jag måste säga att du verkligen är din egna chef när det kommer till bloggen. Du bloggar om vad du vill, när du vill. Jag kan verkligen känna att du inte bloggar för att du måste, och det är inspirerande.

 20. Ja, det är verkligen ett underbart forum. Fritt och kravlöst (förutom sina egna krav).

  Att läsa din blogg, gör MIG inspirerad. Tack!

 21. Clara Clara, din blogg är den bästa! Kul att du tycker så också. Du skriver att du inte kan föreställa dig ditt liv utan din blogg, och jag måste säga – jag kan knappt föreställa mig _mitt_ liv utan din blogg! Jag har följt den i tre år nu och det finns ingen annan blogg som slår den!!!

 22. Du är jättebra Clara och en super-prima-kollossalt fin förebild för mammor och föräldrar generellt. Din feminism är det bästa tycker jag. Eller ditt samhällsengagemang i stort. Jag önskar dig all lycka med allt du tar dig för!

 23. Clara du har en kanon blogg med härlig blandning av allt. Och att du älskar att blogga det får vi njuta av. Sen är du en rolig och underhållande person. Tusen röda rosor till dig.

 24. Fint att bloggandet gör dig lycklig! Det är intressant att läsa att många känner sig fria och mindre censurerade i sitt bloggande än vad de kanske gör på andra arenor i livet.

 25. Jag måste få tacka dig för att du är en sådan inspirationskälla på så många olika sätt. Framför allt för din förmåga för att uppskatta de små sakerna i livet så mycket. Eller små och små, men för mig som är 19 år och en stressad stadsmänniska van vid mycket på en gång blir en eftermiddag på soffan med radion i bakgrunden lätt en långtråkig sysselsättning. Så när du beskrivit hur du njuter av att bara vara hemma ensam och pyssla i huset har jag blivit så inspirerad, det Är ju faktiskt väldigt trevligt och rogivande.
  Så som du bloggar om de små sakerna istället för weekends till New York varannan vecka och nya trender med ändå gör det så intressant får ditt liv att verka så lätt och bekymmersfritt på något sätt. Jag förstår självklart att även du, liksom alla andra, har upp och nedgångar men du med din blogg har verkligen hjälpt mig att inte alltid spana över staketet och se att det man har där hemma inte alls är så dåligt egentligen. Trots att man inte har en garderob med kläder till sju byar eller går på flashiga events varje helg.
  Och så måste säga att din inredningsstil är helt fantastisk. Ett helt hus med fina, gamla trägolv och skåpen fulla med fint, gammalt porslin. Ända sedan jag tittade in här för första gången har jag regelbundet besökt samtliga second hand-affärer här i stan på jakt efter gamla speglar, tallrikar och annat fint och bortglömt.
  Så slutligen vill jag bara be dig att aldrig sluta blogga för det här är min absoluta favoritblogg och tack för all inspiration. Hoppas du ser det här och tar åt dig!

 26. Hej Clara!

  Jag började läsa din blogg för ett tag sedan och från första stund var jag fängslad. Du är en mycket klok kvinna som ger mig så mycket inspiration och du är så bra på att uttrycka dig så att det blir precis mitt i prick. Så många gånger jag har läst något du skrivit och tänkt att “ja, det är ju så sant”. Speciellt inlägget om att “gunga igång fläsket” blev en vändpunkt för mig och det kom precis i rättan tid för jag har nyss fått en liten bebis. Sedan hon föddes har jag levt efter mottot “It´s not perfect but it´s done” som en av dina läsare skrev som kommentar på det inlägget. Jag har tidigare alltid tänkt att ska jag göra något så ska det göras ordentligt. Problemet med det är att då blir det inte mycket gjort. Så med andra ord har du gjort mitt liv lättare att leva. Jag har släppt många av kraven på mig själv och har fått mindre bekymmer. Jag är dig innerligt tacksam för det Clara. Och detta var bara ETT exempel på hur du har inspirerat mig.

  Det är så roligt att du vill fortsätta blogga och att det ger dig så mycket, för det finns många andra runt om i det här landet som känner precis samma sak om att läsa vad du skriver.

  Vänliga hälsningar
  Linda i Ljungskile

 27. Du är verkligen värd alla fina kommentarer som skrivs på din blogg så ta åt dig av allt. Jag kan inte annat än å hålla med alla som skriver att du inspirerar, du är en sann inspirationskälla! Jag har läst och uppfattat att många efterlyser fler blogginlägg och en del blir nästan upprörda när du inte bloggat på någon dag. Hur härligt det än är att läsa dina fina inlägg så ska du aldrig känna dig dum eller otillräcklig om du inte orkar blogga varenda dag. Hellre en glad och välmående Clara som bloggar då och då än en stressad Clara som känner att hon inte räcker till och blir tvungen att skriva inlägg varje timme 🙂 Vi läsare ska bara vara tacksamma för att du väljer att dela med dig av dig själv och ditt liv. Tack för det!

 28. Hej Clara.
  Du inspirerade mig att börja blogga. Och när jag började var det försiktigt och med stor tveksamhet. Men, det är så otroligt roligt och givande och kreativt.
  Och alla de människor som kommer ens väg, som man annars aldrig skulle träffat. Det är helt enkelt guld värt!
  Så, stort tack för din inspiration!