Sockerbloggandet som stör

Det suckas ibland över bloggar som min och Sandras. Anledningen är att det är för fint och vackert. För lite sorg, ångest, depp och död. Bilderna är för snygga, inläggen är för glada. Kompisarna som porträtteras för vackra. Kalasen för roliga. Så där kul kan det ju inte alltid vara!? – Nähä, men har vi påstått det?

Jag har skrivit om depressioner, när min mamma dog, jag skriver när jag är trött och inte orkar städa. Men jag gör inte det särskilt ofta. För det här är min tacksamhetsdagbok. Den fyller jag med allt det vackra som mitt liv till väldigt stor del består av. Och till min personlighet är jag dessutom obotlig optimist.  Visst blir jag arg och frustrerad och ryter ifrån. Jag har ju en helt egen kategori för sådana inlägg. Men i grunden är jag en glad och bubblig person. Att inte få blogga utifrån det perspektivet skulle vara att begränsa mig själv. Dessutom skulle det göra mig olycklig. Att blogga om allting som är fint i mitt liv får mig att uppskatta det ännu mer.

Man kan ju vända på resonemanget också. Varför är det så många bloggare som inte fotar det som är vackert? Som inte skriver om det som är bra? Som mest fokuserar på det negativa i livet? Och om man ska raljera; Varför ordnar de inga roliga fester? Varför har de inga kompisar med härlig klädstil? Varför fixar de inga fina barnkalas? Var är inspirationen? Det kan man ju verkligen fråga sig. Men att anmärka på det vore ju att ställa helt irrationella krav.

Jag tycker att det är dumt att sitta och önska allt av alla. Olika bloggare fokuserar på olika saker. Jag förväntar mig inte att hitta allt på en och samma blogg. Det är precis som med musik – det finns olika genrer. Själv läser jag både snyggbloggar, politiska bloggar, bloggar som handlar om reklambranscen, inredningsbloggar och bloggar som behandlar genus. Men jag förväntar mig inte att en blogg ska ge allt. Jag förstår att människor är så mycket mer komplexa än de alltid vill och förmår visa i en blogg. Den höga tanken har jag även om mina bloggläsare. Jag tror att ni kan läsa mellan raderna.

Att mena att min blogg ska vara lite fulare, deppigare, sorgligare, argare. Det står er visserligen fritt att tycka. Men det är lika konstruktivt som att lyssna på Mötley Crue och beklaga att de inte låter som Celine Dion. Det låter olika helt enkelt. Trots att båda är musik.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

157 kommentarer på “Sockerbloggandet som stör”

 1. Du är så klok Clara! Dina tankar och åsikter får mig att fundera och tänka efter på hur jag vill ha mitt liv och hur viktig tankens kraft är!

  1. Helt rätt tänk och vart skulle annars alla vi likasinnade ta vägen som blir så glada o peppade av din blogg? När jag läst din blogg o sett dina vackra bilder så inspirerar det mig till någonting bra som att pyssla ihop något fint till hemmet, göra något extra för någon och det får mig att öppna ögonen för allt det vackra om kring mig och känna tacksamhet för vad jag har fått. Så tack underbara Clara för en underbar blogg.

  2. Jag ser den här bloggen som ett företag. Du är företagare Clara, du livnär dig på den. Det är därför som du hinner och kan lägga ned din själ i inläggen och göra dem så vackra. Det är ditt jobb att stå där i skåpet och rota fram den rätta skålen, i förhållande till rotfrukterna i soppan, medan vi andra får lägga upp en suddig bild på missmatchande sörja.

   För övrigt så är en blogg det man använder den till – om man vill lätta sitt hjärta, hetsa om genus, roa andra människor eller bara skriva för sig själv eller sina nära och kära, så utgår man från det. Sedan tycker jag inte att det är något fel med att ens läsare önskar sig saker av en, min blogg är väldigt varierande och jag får därför varierande önskningar och det tycker jag är roligt.

 2. Haha! Det är komplexen, vi får komplex! “min frukost är inte tillräckligt fotovänlig och jag äter upp den och kommer sen på att den skulle fotas” komplex 🙂

 3. Bra skrivet Clara! Jag tycker att jag ofta höra att det är många bloggare som förskönar sina liv. Men jag tror snarare att dessa bloggar vill visa det vackra i sin vardag. Guldkornen. Allt som händer i ens liv är kanske inte värt att blogga om. Om man nu inte är en bloggare som vill skriva om allt som hänt under dagen, varje dag (Hej bloggen! Nu har jag vaknat…. Hej Bloggen! Nu har jag varit och handlat… etc.). Det är såklart också helt okej, men jag tror att läsarkretsen kanske är en annan. Jag tycker att du har en väldigt bra blandning! En trevlig gott och blandat påse helt enkelt! Jag tröttnar aldrig!

  1. Precis därför jag gillar den här bloggen (och en del andra), för att det ligger en tanke, lite planering, medvetenhet bakom inläggen. Bra bloggar tycker jag blir som att läsa en bra tidning eller bok. Oavsett om de handlar om glada eller lite tråkigare saker. (Fast det här är en blogg man blir peppad och glad av, och det gillar jag!) Men just att det finns liksom den där planeringen och medvetenheten bakom inläggen. Till skillnad från “Facebook-bruset” med det ständiga massiva flödet av spontan information om vad alla gör och befinner sig precis hela tiden … 🙂

 4. Helt rätt! Jag har fått liknande kommentarer. Varför ska man fokusera på det som inte är roligt. Även om allt i livet inte är kul så finns det ju ingen anledning att lägga mer tid än nödvändigt på det.

  Heja glädje och vackra bilder!

  1. Jag håller med Dig och jag håller med Clara till fullo! Varför ens klaga på innehållet i en blogg?? Det finns ju miljontals olika bloggar som handlar om allt mellan himmel och jord. Gillar man inte bloggen ifråga ( den som man klagar på) kan man ju bara läsa en annan blogg som passar en bättre.

   Heja valfriheten!

   Kram Mrs G

   1. Som du när du kom med “konstruktiv” kritik i Blondinbellas blogg fram till att hon blockerade dig menar du?

 5. Fattar inte hur folk orkar klaga. Man läser ju era bloggar för att bli inspirerad. Inspirerad till att själv äta goda frukostar, ha fint hemma, skaffa fina vänner och ordna roliga fester. Tråkiga saker får man så gott om ändå.

 6. Ärs! Jag tycker att både du och Sandra har härliga gott-och-blandat-bloggar. Du ryter ifrån ibland, Sandra skriver om längtan ibland. Det är väl upp till läsaren att tolka, det är väl det som är det fina. De är som att läsa en herrans lång biografi. Och sedan tror jag inte folk vill läsa om fotsvamp och mögel i källaren eller vad det nu kan vara. Nog ska folk alltid ha något att klaga, aldrig kan någon vara lagom och bra.

  Men vet du, jag tycker att din blogg är precis lagom och bra, kanske bäst till och med!

 7. Att folk orkar tycka så mycket! Jag blir glad av att läsa din blogg och se alla fina bilder. Själv bloggar jag bara om det jag syr. Man vill ju hitta sin nisch så att man känner sig inspirerad av att fortsätta blogga. Känner man sig inte bekväm med sina inlägg så orkar man nog inte fortsätta blogga tror jag.

 8. Det är lustigt att ett sånthär inlägg kommer nu – jag har de senaste dagarna tänkt varje gång jag går in på din blogg att jag faktiskt gör det för att få må lite bra. Man mår bra av din blogg! För det mesta är det fridfullt och härligt och fint och jag blir uppriktigt sagt riktigt avis. Snälla sluta inte med det!

 9. Visst är det så. Jag matbloggar ju ( fast lite till om mina härliga ungar, livet, tankar och sånt smyger in i bland, men fokuset är på mat) jag är helt ny i bloggvärlden och inte alls så proffsig att fota som exempel du är.
  Men jag har fått olika kommentaren som ” är lagar du verkligen bara god, nyttig mat…på säkert med fem barn och heltidsjobb” och det är klart jag får ta till nödmat här med i bland med men väldigt sällan. Men då har jag oftast så ont om tid/ något har hänt att jag inte ens hinner blogga om det och hur kul är det att blogga om fiskpinnar 😉
  Sen har jag tvärt emot hos dig fått taskiga kommentarer om mitt fotande, för jag är såklart inte proffs där och stör man sig så på mina foton på maten så varsågod att sluta läs den då och skriv inte samma fula rätt okonstruktiva mening i 111 inlägg.

  Trevlig kväll!

 10. Hah. Vad skönt att du skrev det där inlägget Clara, för ibland har jag tänkt att “shit vad jag inte kan läsa Clara idag för hon är alltid så lyckad, till och med när hon är trött….”- typ men jag kom till slutsatsen själv att varför inte bara lägga ut det man själv vill. Så det var skönt att få en bekräftelse på att det jag tänkte var på rätt spår i alla fall 🙂 <3

 11. Det jag älskar med din blogg och som gör mig glad och uppiggad när jag går in här är just alla dina härliga blandade foton, familjeupplevelser och funderingar över saker, smått som stort. Faktum är att jag älskar att se när livet ser så ljust ut och det går så bra, ni är en sådan normal och härlig familj och självklart finns det ju sämre dagar som man inte nödvändigtvis alltid måste älta alltför mycket. I allafall jag läser din blogg just på grund av att den får mig att må bra, drömma mig bort lite en stund till någon annans härliga verklighet, titta på fina inredningbilder och vackra foton. Uppenbarligen så är det ju inte en påhittad historia utan era liv vi får se i din blogg. Det tycker jag är en utmärkt kombination, som att jag får en liten godsak några dagar per vecka så där. Förändra ingenting söta, underbara Clara!

 12. Jag tycker din blogg är grymt bra! Jag har följt den ett par år nu men inte kommenterat något ännu. Jag skulle säga så här, gillar man inte det man läser – strunta då i att läsa den! Det finns ju hur många bloggar som helst att välja på så välj då någon annan…

 13. Så himla bra skrivet alltså, jisses amalia Clara. Du må vara en av de mest vettiga personer som går på denna jord.
  Själv läser jag nästan bara sockerbloggar. Tycker världen och livet kan vara svart och grått så mycket annars att man behöver påminnas lite om allt fint.
  Fast jag tror att folk blir provocerade pga att de får för sig att deras liv är så till 100%, problemfria och vackra liksom. Hm.

 14. Mycket bra skrivet! Det är upp till dig hur och vad du skrivet på din blogg. Om folk stör sig att det är för positivt får de helt enkelt sluta läsa bloggen svårare än så är det inte. Bara för att du inte delar med dig om de så kallade negativa stunderna så betyder de inte att de inte finns. Personligen kan jag tycka att de negativa kan vara lite för privat och rent av tråkigt att skriva om. Roligare att läsa om något positivt, känslor smittar. Är det inte bättre att smitta med positiva känslor?

 15. Amen to that, sister. Vi behöver det silverkantade och färgsprakande för att orka med den ibland något kantstötta vardagen. Keep up the good work! 🙂

 16. Blir alltid förundrad över de som klagar. Är inte min blogg _min_ blogg? Eller då i detta fall, din blogg är ju precis det, din blogg. Varför klagar folk, kan de inte lägga sin energi på något konstruktivt istället, göra en egen blogg och fylla den med det som de tycker en blogg ska innehålla.

 17. Jag tycker att uttrycket “There is a crack in everything. It how the light gets in” (Leonard Cohen) passar in här. Allt handlar om hur läsaren väljer att tolka in det som läses, vilka sorts glasögon man har. Så tråkigt med människor som har gråfilter (avundsjuka) framför ögonen jämt, att alltid känna förlust i sitt eget liv så fort man ser något vackert i en annans liv.

  Man förstår ju att livet inte är så 100% topp hela tiden hos dig och andra liknande bloggare. Men mitt liv blir ju inte sämre av att se vackra bilder hos andra.

  1. Ja det är verkligen så med en del människor, de kan inte ta att andra människor mår bra och har det bra..känner själv endel sådana människor. De själva ser inte att de är så negativa och bara klankar ner på andra..

 18. Åh! Jag pratade med min bloggande väninna häromdagen om en blogg som skrev att hon blev så deprimerad över bloggar som bara visade allt det fina. Va!? Jag ser ingen som helst logik i det. Läs inte de bloggarna då! Det finns ju massor av bloggar som bara skriver om hur illa allt är!

  Anledningen till att folk läser din blogg, Clara, är ju för att de gillar det du skriver om och de bilder du postar! Det är uppenbarligen fler som vill att du ska fortsätta som du gör än som vill att du ska skriva om hemskheter. Personligen föredrar jag alltid att fokusera på det jag tycker om, för det gör mig lycklig, och jag gillar att vara lycklig 🙂

 19. Clara
  Javisst är det som du säger, man vill väl fokusera på det som är vackert. När jag fotograferar vill jag ha vackra bilder. Och jag tycker att man verkligen blir gladare när man kan se varje dag från den bästa sidan. Klart det finns negativa saker men om man oftast ser dagen från den ljusa sidan så tror jag man blir mer optimistisk och lyckligare som person. Alla har väl sorger och dåliga dagar, men dem vill ju inte fokusera på. Mindfullnes är toppen och man lär sej njuta av livet.
  Kram.

 20. Jag tycker det är bra med sådana här sockersöta bloggar. Jag vill inte läsa om negativa saker. Jag vill bli inspirerad och sporrad till att göra det Jag själv vill göra och det blir jag av sådana här bloggar.

 21. Jag älskar sockerbloggar med vackra bilder och inlägg som man blir glad av att läsa. Det är just därför jag läser din blogg varje dag. Och det är precis som du skriver, Clara. Om det inte passar så är det bara att gå någon annanstans. Det finns ju tusentals andra bloggar, i hundratals olika genrer, att välja och vraka mellan!

 22. Vad roligt att du skrev det här blogginlägget just nu. Har nämligen funderat över din blogg. Jag följer ingen annan blogg och är inte särskilt intresserad av bloggar, men fastnade för din för nåt år sedan. Din blogg ger mig nämligen en så härlig känsla. Den gör att saker och tinge känns “glatt”! Det är underhållning, uppskattning och positiv anda. Dessutom är det njutning utan förbehåll av de saker och ting i livet som finns till ens förfogande och det tycker jag är väldigt fint och sällsynt. Tack!

 23. Din blogg är superbra enligt mitt tycke, punkt!! Hoppas att ni har en härlig alla hjärtans dag där uppe i norr! Jag tycker det känns lite i luften att det är något litet extra härligt med dagen idag… 🙂 Om du skulle råka ha en stund över någon dag har jag en önskan om något nytt av dina härliga bak-recept, något gott att fira in helgen med sällskap av Spanarna t.ex… 🙂 Ha det gott!!!

 24. Jag tycker att du har den där perfekta balansen mellan vackra bilder, inspirerande inlägg, ryter ifrån när det behövs och du bjuder på riktiga guldkorn från din vardag. Det är inte överdrivet positivt så att det känns tillgjort, utan jag upplever det verkligen som äkta. Tack för den mest underbara bloggen Clara!

 25. Det är väl härligt att delar av din vardag kan bli en verklighetsflykt och glädje för andra. Den enda kritik jag kan förstå av “sockerbloggandet” är att det kan på ett sätt påverka negativt i längden och ge många av dina “fans” prestationsångest och depressioner när saker och ting i deras vardag kanske aldig kan bli som deras idols till synes perfekta vardag. Men bloggar man bara med lite variation (som du ju gör) så förstår ju folk att det “perfekta” ibland är arragerat och tagit tid och arbete att ordna.
  Själv har jag lite svårt för arrangerade hemma-hos-bilder, men det är överlag så jag gillar inte ens inredningstidningar… Men till dom som stör sig…det är ju bara att hoppa över! Gillar man det inte så är det ju bara att låta bli att läsa…

 26. Jag säger precis som Elin: Tänk att du skriver detta just nu! Jag tänkte bara häromdagen på dig och mig som bloggare och skillnaden däremellan. Jag har tidigare bloggat i olika perioder men har lagt av eftersom jag märker att mina blogginlägg hela tiden tenderar att handla om att jag behöver “skriva av mig”. Alltså spy ut sådant som jag måste få ur mig och då handlar det ofta om negativa saker. När jag är glad nöjer jag mig med att vara glad och skriver inte om det, medan jag plötsligt får ett väldigt skrivar-behov när jag är arg, ledsen, irriterad eller bara bitter. Därför slutade jag blogga för jag vill inte vara en den bittra bloggare som jag märkte att jag blev. Bättre att avreagera sig på annat sätt än att slänga det i ansiktet på stackars bloggläsare. Din blogg är inte överdrivet positiv, utan uppmuntrande. Det är jättebra! Den dagen du börjar skriva på ett skrytsamt och nedtryckande sätt så kommer jag och säkert många med mig att sluta läsa. Men att skriva positivt som du gör muntrar ju upp människor vilket är fantastiskt. Sedan kan det finnas anledningar att skriva om annat också (livet innehåller inte bara ljus och glädje, utan en hel del annat också) men din blandning av “ljust” och “mörkt” tycker jag är precis lagom.

 27. Du har så fantastiskt rätt! Satt precis och konstaterade att jag måste uppdatera i min bloglovin, då där, till skillnad från din blogg, är ett par bloggar som inte ger mig någon energi och inspiration. Givetvis förändrar sig det jag vill ha beroende på humör och tid på året också, men därför väljer jag att uppdatera min bloglovin med jämna mellanrum. Jag läser många träningsbloggar – NÄR jag själv är på G. Känner jag mig däremot risig och lat, så orkar jag inte alltid läsa om ultramarathon hit och intervallträning dit.
  Din blogg är fantastisk! Dock läser jag inte alla inlägg, det styrs av humör och intresse! Och för fin???? Vem har någonsin mått dåligt av fina bilder och härliga färger???

 28. Bra skrivet.
  Jag tror att man mår bra av att försöka vända ev. eländes-lägen till bra saker och träna på att se ” the bright side of life”…..ni vet. Åtminstone så får man mer tillgång till sitt inres endorfiner istället för att slösa med surkarts-adrenalinet!
  mortuta.bloggplatsen.se

 29. En optimist ser alltid ett ljus, en pessimist försöker alltid att släcka det. Håll dessa energitjuvar borta från den här fina bloggen.

 30. Jag gillar bloggen just för att den är sådan, fin, positiv
  med vackra bilder, inspirerande. Elakt och fult får man tillräckligt av ändå, vill inte läsa sådana bloggar men vi är alla olika så det är väl bara att välja, bloggar finns det ju en uppsjö av. En sak som jag dock inte fattar är alla elaka kommentarer, gillar man inte en blogg så står det ju en fritt att se sig om efter en annan, man behöver ju inte skriva elaka saker för det. Byt blogg istället!

 31. “Optimister har lika ofta fel som pessimister, men har dessto roligare” lär någon klok människa ha sagt. Fortsätt vara som du är!

 32. Jaha, det har jag inte alls tänkt om din blogg, visst har du många bilder som är fina – men det är ju på helt vardagliga saker, typ en barnvagn, en fin gammal 50-tals tallrik eller ett skåp: jag har istället ofta tänkt att det är anmärkningsvärt att du kan se och lyfta fram det vackra i allt! Även i det som vi kanske tar för givet!

 33. Som med så mycket annat tycker jag att man får väl låta bli att läsa om man blir så provocerad. Det finns bloggar om ALLT idag, välj att läsa det som du själv är intresserad av. Är det för jobbigt att läsa en blogg för man blir avundsjuk på det liv som återges i bloggen, så låt bli då! Fritt land! 🙂

 34. Det handlar ju bara om att människorna i fråga inte står ut med att se att andra har tagit tag i sitt liv. Som lyckas se dom där vackra bilderna i vardagen, som tar sig tid att inte bara snabbt slänga ihop en smoothie till frukost och sen springa iväg med andan i halsen – utan som gör en smoothie, hittar ljuset, fotar den, och hinner längta lite och SEN dricker upp den. Och njuter.

  Jag älskar din sockersöta blogg, just för att den inte alls är sockersöt hela tiden. Den visar hur en helt vanlig dag kan bli fin på bild, den inspirerar mig att öppna ögonen för alla fina saker som faktiskt sker varje dag.

  Jag flyttar ganska ofta, mellan olika städer och länder, och varje gång jag kommer till ett nytt ställe så ser jag miljoner med vackra saker. Men att det nya blir vardag och tillslut ser jag inte det vackra. Då läser jag en massa av dom där sockersöta bloggarna och helt plötsligt ser jag allt i ett annat ljus.

  Så TACK, Clara, och alla andra med sockersöta bloggar, för att ni öppnar min ögon och gör min egen värld mycket vackrare!

 35. Hej Clara! Vad lustigt att du skrev det här inlägget precis idag! Igår var jag nämligen inne på din blogg, har inte haft tillfälle på ett tag, och slogs av hur VACKERT och FINT allt ser ut hemma hos dej! Otroligt fina bilder… och mysigt kalas verkar ni ha haft. Blev lite grinig över det igår (hade nog en sämre dag… vilket jag iofs brukar ha på måndagar..hehe…) och drog mej lite för att titta in hos dej men då får jag syn på inlägget som behandlade precis det jag igår tänkte… skumt! Och du har såååå rätt i det du skriver! Det är ju också för att allt ser så himla fint ut (ja, du är ju klok och skriver bra oxå förstås!) som jag tycker om din blogg!! Jag jobbar mycket på att försöka fokusera på det positiva, men det kräver träning och det är ju det jag får när jag tittar in hos dej! Fullkomligt älskar tårtan förresten som din väninna gjort! Må så gott! Kram från Lisa

 36. Jag försöker också vara positiv och sprida glädjeämnen på min blogg, för det är ju så man inspirerar människor. Håller helt med dig!

 37. Bra skrivet Clara! Personligen läser jag din blogg för att få inspiration. Själv avskyr jag att laga mat och baka men finner via din blogg lite lust till det. Alla fina bilder du lägger ut. Goda recept. Jag tillhör den lilla del av befolkningen som inte vill ha egna barn men jag njuter ändå av att se dina fina barnfotografier. Att pyssla är något jag tyvärr inte har ro eller tålamod att göra själv men jag njuter av att läsa om ditt pyssel. Saken är den att jag vill bli en pysslare. Så jag får många olika ideer från din fina blogg. Vem vet kanske jag kommer dit jag vill en dag.

  Tack för en kanonbra blogg som flödar av skaparglädje och inspiration. Tack!

 38. Jag har bara en liten invändning och det är att man inte nödvändigtvis blir inspirerad av att läsa en blogg där allt är fint, vackert och gott, utan lite ledsen över att man själv inte ids steka vackra pannkakor med blåbär och har smutsiga kräktrasor på byrån istället för fina stilleben. Jag tycker mest om bloggar som visar båda sidorna: Både “Kollla vad fint jag har gjort”, och : “Kolla vilken stor tvätthög vi har liggande just nu, inte klokt va?” Jag skulle personligen tycka mer om din blogg om du inte bara visade allt som var fint och lyckat utan även bilder som man fick skratta åt lite, men det är ju upp till dig så klart.

 39. Men det är ju just det jag gillar med din blogg. Oftast är det positivt, inspirerande och glimtar av din vardag. Men inte sött så man får tandvärk, då och då ryter du ifrån, precis som du skrev
  Som nån skrev tidigare, det är ju inte kul att läsa en blogg där ALLT skrivs. Däremot är det trevligt med lite blandning på innehållet. Skulle du bara skriva om kläder, DIY eller mat, eller ens om det var en ren mamma-bogg, då skulle jag nog inte läsa den om jag ska vara ärlig.
  Det är ju klart roligare och mer inpirerande med en positiv blogg än bara gnäll inlägg om huvudvärk, bajsblöjor, kalla mornar (jag är uppvuxen med vedeldning, vet hur det är att komma ner i köket och det är 10-12 grader en kall vintermorgon) och konstiga människor.

 40. men det är sådana här bloggar som får mig glad, och tänker positivt. jag behöver inte läsa en deppig blogg eller “rulla” mig i andras olycka.=) jag gillar din blogg just för att den är ljus och trevlig.

 41. Men det är ju så sant Clara! Såklart att bloggen inte speglar hela ens liv och allt det innehåller och det antar man ju att andra förstår. Dessutom så är det väl himla trevligt att man faktiskt lyfter fram det som är positivt, vackert och härligt med livet. För som du säger så kommer man på sig själv med att uppskatta det mer själv då. När jag fotar och skriver till min lilla mini-blogg så tänker jag själv ofta att ja, åh vad fint jag har det hemma eller åh vad det här ser trevligt och gott ut. Jag ser liksom mitt eget liv utifrån och kan konstatera att det faktiskt är mycket som är härligt och positivt.

 42. Vet du vad? Din blogg och Sandras blogg är mina två favoritbloggar (Elsa Billgrens kommer tätt därefter). Ni har en nästan magisk förmåga att peppa en.
  Det jag gillar bäst med din blogg är att du har så skön inställning till livet, genus, naturen, mammarollen, inredning, välmående och att du har sådan fantastisk känsla för estetik. Du skriver dessutom så bra att man inte kan låta bli att klicka in flera gånger om dagen.

  Clara, du är nog lite av min husgud. Lova att inte sluta skriva på länge, länge!

 43. Förlösande att läsa på något sätt. Jag är en av dessa personer som ett flertal gånger har känt (aldrig skrivit!)att din ‘värld’ helt enkelt är lite för perfekt för att vara bekväm. Det blir en slags fasad och du blir ouppnåelig där uppe på piedestalen du satt dig på. Och samtidigt ger mig din blogg glädje, inspiration och ögonfröjd. Och, herregud, vad vill vi egentligen mer? Som du säger får det vi läser bilda en mosaik som vi själva lägger och sedan är det ju bara att sluta läsa för den som det inte passar längre.

 44. Åh så bra skrivet Clara!
  Har själv superduper postitiv blogg och varit lite rädd för folks reaktioner, men med dina ord i ryggen rätar jag på mig. Jag väljer att skriva det goda för att jag vill göra skillnad till det bättre. Thats it!

  Tack för dina tankar och vishet. Hjärtekram!

 45. Du är gryyyyym Clara!! Detta är första gången jag kommenterar i din blogg men jag har läst den ett bra tag! 🙂 Vill bara skicka denna hälsning;

  Stå på dig & kom ihåg att ingen ska få stjäla den glädjen som är din! (Ett uttryck pappa brukar säga till mig – jag har en vis pappa!;-)). Gud har gett oss sin frid & glädje & den lyser verkligen i dig! Du är underbart härlig! Fortsätt vara du – underbara Clara! 🙂 & fortsätt med det du gör i din blogg! 🙂

  /kramar från mig!

 46. Jag instämmer helt och fullt med dig Clara! Jag tycker att det finns så mycket elände runtom oss alla ändå så vi kan faktiskt inte få för mycket av det goda!!! Underbar blogg du har! 🙂

 47. Det är just det, som någon annan skrev, (kanske lite på skämt, men det ligger ändå ett stort allvar bakom) – komplexen. Komplexen över att helt enkelt inte själva vara lika lyckliga, intressanta, begåvade, ha lika många fina vänner och så vidare och så vidare. Jag vet allt detta eftersom jag själv varit på botten och hamnade i djup depression med terapi till följd. För att jag läste bloggar. Bloggar som skrevs av människor vars liv jag satte på orimligt höga pedistaler och kunde jag inte själv “få deras liv”, “bli som dem”, ja, vad ville jag då? Just ingenting. Jag hamnade i destruktiv passivitet och allvarliga identitetsproblem. Jag tror att detta är ganska vanligt, till och med bland läsare som kommenterar och skriver glada och uppmuntrande saker. Jag tror att det finns mycket ledsenhet även bakom dem ibland. Detta är naturligtvis, krasst sett, läsarens egna problem. Läsaren väljer själv vilka värderingar hon eller han lägger i det som visas på en blogg. Alla människor vet också att en blogg endast speglar en liten liten del av ett liv. Men det är där det också blir farligt. Man lägger till slut så mycket pussel att man pusslar ihop en fantasivärld som man sätter som en ouppnåelig standard. Jag menar absolut inte att bloggare skall hållas ytterst ansvariga för hur andra människor väljer att förvalta den information de sprider, men jag tycker att det finns något ganska allvarligt i detta och det tangerar ett symptom på hur olyckliga och missnöjda människor är med sig själva och sina tillvaror. Och det, det är en större fråga som kräver en större arena.

  1. Ja men du vilket bra inlägg! Detta är ju inte bara sant om bloggar utan om all media. Alla dessa “perfekta” skådespelare och lyckade människor med sina evigt unga och fulländade kroppar och palats till hem. De är ju bara människor de med. De vaknar med kass andedräkt och morgonfjärtar som alla andra. De behöver kärlek och bekräftelse som alla andra. Det som visas upp i TV och annan media är den glassiga, tilläggshåriga, sminkade biten som bara är ett jobb för dessa människor som också drabbas av ensamhet, känslor av att allt är meningslöst och depression. När jag läste Eva Dahlgrens bok Att närma sig ett träd blev jag förvånad över att till och med hon bantar ner sig inför lanseringar av nya album. Var är tjocka Eva som finns bland bokstäverna i boken, men aldrig på offentlig bild? Jag har chockats av otroligt lyckade och balanserade personer som begått självmord efter en lång tids depression och lärt känna personer om vilka alla säger “hon är ju så glad jämt” och sett dem skaka av gråt i timmar. Jag påminner mig ständigt om att det inte finns någon som är så lyckad att hon inte är människa. Det ska vara självklart, hur piffig någons blogg än är, tycker jag.

 48. Så fruktansvärt bra skrivet! Elände finns det nog av ändå, låt oss bejaka det vackra och fina i livet desto mer! Kram på dig, du i sanning inspirerande och modiga kvinna

 49. Jag går in här varje dag just för att bli peppad och glad, kanske få le lite åt något roligt och njuta av fina bilder. Det är så viktigt att få göra det. Hitta platser som är vackra och ger hopp och energi. Din blogg är en sån plats för mig.
  Sen tror jag inte att ditt liv är sockrigt dygnet runt året runt… det antyder du till och med då och då. Jag har hela tiden tänkt att du väljer hur din blogg ska uppfattas, vad du vill ha den till. Den är en del av ditt liv.
  Att tänka på saker jag har runt mig, som är fina, om det än gäller möbler eller jobb eller människor, ger mig tacksamhet och det i sin tur gör mig gladare. Vissa dagar är det svårare att nå den där tacksamheten helt på egen hand, och då går jag in här och får hjälp.
  Så tack Clara, din blogg betyder mycket för mig.

 50. Precis, jag fattar inte ens tankesättet när folk säger att man “förskönar sitt liv” eller är fejk för att man inte visar tråkiga/jobbiga saker. Vem är det som har bestämt att en blogg ska vara som en dokumentär över precis allt i ens liv? Varje bloggare väljer ju själva vad de vill fokusera på, ingen klagar väl på tex en teknik-blogg för att den inte visar mode liksom?
  Själv tycker jag att det är fruktansvärt trist att läsa om folks innehåll i ICA-kassen eller problem med dagis-hämtningen, men det är ju upp till var och en vilka bloggar man vill läsa.

 51. Jag tycker faktiskt inte alls det stämmer på dig, visst det är mycket som är väldigt fint och hej och hå, men jag faktiskt inte särskilt intresserad av varken inredning elr matlagning. Jag diggar din blogg ändå, för dina kloka ords skull och jag älskar när du säger ifrån. Dessutom är det kul att följa livet med lill-pyret eftersom jag själv har två. Sandras blogg slutade jag dock läsa just för att allt det “sockriga” inte inspirerade mig, men då slutar jag ju såklart läsa. Förstår ändå att många andra tycker att hon är superinspirerande, det är en superfin blogg.

 52. Man vill väl inte bara sitta och deppa för bövelen! Lite roliga saker är väl ett måste tycker jag. Lite söta barn, inredning, mat, vänner, resor. Det är livet:)

 53. Ibland önskar jag det var ett helfärgat ljust fält bakom dina mycket kloka och tänkvärda texter 🙂
  Då skulle mina ögon vara glada!

 54. Jag tycker det är så underbart med någon som, liksom jag, “fokuserar” på det goda i livet. Det finns så mycket elände ändå. Om man väljer att koncentrera sig på det som är bra så blir allt så mycket ljusare.
  Tack Clara!

 55. Du har så kloka saker att säga – berätta mer om det roliga! Gillar dina glada inlägg och färggranna bilder – bra!

 56. Du har så kloka saker att säga – berätta mer om det roliga! Gillar dina glada inlägg och färggranna bilder – bra!

 57. Exakt så, exakt! Kunde inte sagt det bättre själv. Det bubblar i magen varje gång jag klickar mig in på din blogg. 🙂 Glömmer min vardagliga ångest för en minut eller två.

 58. Du har en inspirationsblogg enligt mitt sätt att se det. Dig läser jag för att få inspiration till det vackra i livet, eller ibland som ersättning för det vackra, när det är för grått. Men ibland när man känner sig eländig kan man vilja läsa fula bloggar om tråkiga saker, och då gör jag det ;-).

 59. Du är min förebild Klara:) ja är en tjej på 21 år å jag är beroende av din blogg!:) jag gillar att du är positiv, det ger mej en spark i baken å att ja får extra energi, plus jättebra tips:) sen är det ju som du säger, allt är inte heller positivt, och du skriver om tunga saker åxå, det är det som gör att du känns så äkta! Ingen ska komma och säga att din blogg är “för fin” eller nånting sånt, alla människor är olika, och UNIKA, det är bra att alla är olika. Varför försöka ändra på någon? Respektera allas tankar och känslor och klaga inte, fan vad fegt av folk att kommentera sånna klagomål, dom behöver ju inte lägga ner enegi på att läsa din blogg i så fall om den inte passar… Ta ingen skit:) du är grym som du är:)

 60. Så sant, man läser ju ofta en blogg utifrån sitt intresse, är det en inredningsblogg kanske det inte är jätteintressant att veta ALLT den personen gör, även om man gärna vill att bloggen är personlig. En svår balansgång som jag tycker du “fixar” galant! Du har bredd i din blogg, en riktig inspirationsskälla är den, med varierande innehåll, en blandning av vackra bilder och inspiration, och djup i inläggen om vartannat!

 61. Håller med till fullo! Men nu fick dom ju ett lite mer negativt inlägg av dig, så nu kanske alla blir nöjda, he he.

  Samtidigt kan jag förstå att det är lätt att få komplex när man läser många fina bloggar. Jag kan komma på mig med att sitta och önska att jag vore lika vältränad som den, lika pysslig som den, hade ett lika fint hus som den osv. Men det konstiga är att en del människor inte inser att det handlar om egna komplex utan tar ut det i näthat mot bloggaren. Tråkigt att några människor väljer att se det negativa i vår fantastiska värld…

 62. Men gud att folk kan klaga på dig om det!! Det är ju precis det jag gillar med just dig. Att du är nyanserad . Du är ju bäst!

 63. Helt enig med deg. Liker bloggen din kjempegodt nettopp på grunn av det positive fokuset. Det er så mye trist man kan bruke tid på, og av og til kan man gjøre det, men det er veldig deilig å kunne lese blogger med et positivt fokus. Fordi det er mye godt i et hverdagsliv, og det er godt å bli påminnet det også.

 64. känns ju bra onödigt att kritisera någon för att blogga för glatt när livet ändå rymmer så mycket sorg och elände. Jag har valt att följa din blogg just för att den är så härligt feel good!

  Tack för en strålande härlig blogg jag får så himla mycket inspiration från dina pyssel och matlagning

 65. Du är så klok och du vet att slå huvudet på spiken! Det är härligt att läsa din soliga blogg!

 66. din blogg gör mig glad.
  dina bilder inspirerar.
  jag gillar bloggar där bloggaren är mänsklig och genuin.
  det tycker jag att du är.

 67. Jag tycker att balansen mellan arg, upprört, deppat och glatt är bra på din blogg. Sedan hade det varit intressant/givande om du varit ännu mer personlig ibland… vågat skriva om problem med amning osv men jag förstår att det inte riktigt går när man har en så stor blogg. Att det lätt blir utelämnat eller påhopp om man blir för personlig.

  Sen är inte jag någon fan av “utfyllnadsinlägg” av den där typen där man visar en fin blombukett eller en snygg stileben utan någon direkt text/budskap. Jag gillar mycket text. Men så länge det finns både och är det ju bara att scrolla igenom det som inte passar ens smak.

 68. Din blogg betyder SÅ mycket för mig just pga att du skriker som du skriver. Befinner mig just nu i ett helt obegripligt kaos och mycket är svart. Din blogg ger mig struktur på min vardag och en möjlighet att behålla tron att mitt liv kan återvända. Svårt att förklara men vill inte att du ändrar på något utan keep up the good work!

 69. Du är så himla fin. Fortsätt som du gör, tycker jag. Tack för väldigt mysiga bloggtips för övrigt.

 70. Väldigt bra skrivet. Så där har jag tänkt när jag läst bittra kommentarer från sånna som önskat mer “klagande” inlägg.

  Tack för en toppenblogg!

 71. Hej Clara

  Om inte du var bubblig och obotlig optimist så skulle jag inte läsa din blogg. Din blogg med fina bilder och positivitet ger mig energi! Jag kommer aldrig bli så pysslig som du eller köpa så mycket begagnat som du eller blogga som du, men det innebär ju inte att jag missunnar dej det! Tråkigt att det finns såna som alltid måste klaga! Heja dej!!

  Kramar från en annan optimit!

 72. Att du ens ska behöva försvara det här. Och förklara det. IGEN. En tråkig debatt. Onödig, avundsjuk och trist. Snaaaaark. Om inte galoscherna passar.Läs en annan blogg.
  Du behöver aldrig försvara el förklara varför du skriver som du gör.
  Det är fritt att läsa och fritt att låta bli.
  Nu måste jag skriva innan jag dör av tristess.
  Tack för en bra blogg-enligt mig.

 73. Men nej, det är ju för att det INTE är en massa depp som man tycker om din blogg. Man blir glad av den helt enkelt, och tänk så mycket glädje du sprider! Helt underbart 🙂

 74. Precis så tänker jag också. Jag bloggar om mina “trivsamma stunder” i livet, sånt som gör mig glad och som jag gillar. Allt i livet är inte rosenskimrande, men en blogg kan gott få vara det, om man nu som bloggare vill ha det så…

 75. Problemet är inte att man vill att din blogg ska innehålla allt, utan att läsarna bara vill ha det liv man läser om i bloggen och har svårt att acceptera de tråkiga och jobbiga delarna i sina liv. Många som läser din blogg vill ha tid massa tid för att baka och åka spark, och så kanske man dessutom läser t.ex niotillfem och då vill man kunna äta på restaurang nästan varje dag och gå på maskerad varje helg. Istället känns det som att man lägger en all sin tid på att jobba och diska och skura golv, och alla sina pengar på räkningar och toapapper.
  Jämför med retuscherade bilder på människor. Man vet mycket väl att de är fixade, men man kan ändå inte få in det i huvudet! Och så får man problem med att man har celluliter, underhudsfett och porer fastän det absolut inte är något fel med det.

  Detta är inte Claras problem att lösa utan upp till var och en som reagerar negativt av all läsa “sockerbloggar”. Sluta läs, tänk logiskt(nej hon bakar inte hela dagarna) eller byt livsstil.

 76. Hej Clara,
  Jag läser din blogg just för att den är så Positiv och för att du har så härliga Foton 🙂
  Jag får ibland höra att jag är alldeles för glad och positiv.. Jaha?! Och om man då är sån, då fortsätter man på sin glada & positiva bana, helt enkelt 🙂
  Ett stort ekologiskt gelehjärta till dig, du är bra som du är!!!

 77. Man blir ju matt!!!!! Dom pilar man skickar ut, får man tillbaka. Man har ett val. Ett viktigt val! Varför på peka negativa saker? Varför önska andra olycka och tristess? Det är ju just den grejen med din blogg… Den är positiv och vacker. Vill man läsa om sorg och andra skador, köp en bok och drunkna i den av tårar! Om det nu behövs… Man kan ju även behöva gråta 🙂 Annars kan jag rekommendera att läsa aftonbladet eller kolla nyheterna. Där får man sällan ett gott skratt… Tyvärr… Du är så himla bra. Kikar in varje dag. Tack vare det positiva och härliga.

 78. Så sant, så sant! Dessutom är det så mycket trevligare och mer inspirerande att läsa om positiva saker. Skitsnack och andra negativiteter finns det nog av ändå.

 79. Jag började blogga efter att min lillasyster dött, och bestämde mig då för att bloggen i första hand skulle handla om saker som gör mig glad. Målsättningen var att hitta minst en bra sak att skriva om varje dag. Därför kan jag känna igen mig i det du skriver, att människor närstan blir provocerade av att jag nästan bara skriver om bra och vackra saker. Men man får ju ändå hoppas att människor förstår att bloggen bara är en liten del av ens hela liv:-) Bra att du tog upp det här!
  Tack och hej

 80. Fortsätt vara så härlig som bara du är! Jag älskar din positiva och tacksamma inställning till livet. Livet handlar väl ändå om att vara lycklig och ta till vara på de där små guldkornen i vardagen? Det tycket i alla fall jag. Kram på dig

 81. Det var 2 st mycket välformulerade och tänkvärda inlägg 🙂

  Jag fick barn som relativt ung (lite över tjugosträcket) och jag hade inga problem med att vi hade loppissaker, ärvda saker och mina gamla saker. Det var fint och mysigt och jag kände glädje över att mitt barn lekte med mina gamla leksaker. När jag tänker tillbaka så var den perioden i livet fräsigare än när vi nu är trettitaggare med fast jobb och handlar mer som alla andra (nästan). Det är ju lite modigare att våga vara “annorlunda” och ha en medveten tanke bakom babyshoppingen. 🙂 Och man är ju så glad och fin som man själv gör sig. Det känns ju bättre så tycker jag.

 82. Din blogg gör ju mig alltid så glad och inspirerad! Hur kan det vara dåligt? De som klagar kan väl skriva egna bloggar då som är nattsvarta.

  Saken är ju att man kan välja vad man vill läsa – och jag väljer att kika in här varje dag. Jag blir alltid så varm i hjärtat när jag ser bilder på Bertil och Melker, och allt annat fint du visar och skriver om. Det ger mig energi!

  Därför tycker jag att det är så tråkigt när folk klagar, deras missunsamhet och anvundsjuka lyser liksom igenom, och de tar energi istället. Att tycka olika är en sak, med de som verkligen stör sig på att du får 80 positiva kommentarer och bara måste skriva något elakt för att de inte känner sig bra själva, det är så deprimerande… 🙁

 83. Så oerhört mitt i prick Clara! Visst är det så, och ibland VILL man ju skriva om vissa saker men avstår för att det helt enkelt inte ryms inom ramen för bloggen. Jag har begränsningar, även om det är jag själv som satt dem, för att bloggen ska kunna ha en röd tråd. Klokt skrivet av dig!

  1. Dessutom förstår jag ditt tänk om att en person inte kan sammanfattas i en blogg och en blogg sammanfattar inte en hel person. Jag t ex skriver endast om mitt modemanifest även om det inte är det enda som fyller mitt liv.

 84. Jag läser alltid din och Sandras blogg som en glädjeskur om jag läst något deppigt. Och om jag var tvungen att välja så tar jag era bloggar med ljuvliga bilder och ljus layout och bra text. Sandras gör mig alltid så full i fniss eftersom hon äter så mycket hela tiden….

 85. Ibland funderar jag vad folk håller på med? Om man nu inte gillar det man läser varför läser man det då? Varför stänger man inte bara ner och går vidare till något annat som faller en i smaken, jag menar varför bry sig om något som man inte gillar, strunta bara i att läsa det. Undrar om de också köper tidnigar som de inte är nöjda med istället föra att köpa tidningar de gillar? Jag gillar din blogg precis så som den är!!! Kram Jennifer

 86. Vilket härligt inlägg, det passar så bra på min syn på mitt bloggandet!
  Det är som du skriver, min blogg är till för att visa mig själv allt man ska vara tacksam för sitt liv 😉
  Varför vara negativ när det finns så mycket att var glad över!
  Forsätt på det sättet du bloggar, det är både inspirerande och du får vara hur glad du vill för mig!

  Marina

 87. Din blogg är så fin, du inspirerar mig, glädjer mig, får mig att tänka till och längta till ditt nästa inlägg. Det finns så mycket elände i världen som man pumpas med genom media dagligen så att läsa din blogg är ett lyft och en påminnelse om att allt inte är så illa. Tack för att du vill dela med dig av dig själv och din familj.

 88. En av anledningarna till att jag läser både din och Sandras blogg är för att peppa mig själv. Peppa mig själv till att se saker från den ljusa sidan, att leta efter vardagslyx osv. Så fortsätt peppa!

 89. Men visst är det så. Och olika blogar för olika personer. Vi söker olika saker. Så enkelt är det ju.
  När även pappa gick bort, inte långt efter mamma, var jag ofta här och läste och tittade. Och det var på något sätt en liten ljuspunkt mitt i allting, en liten stund att tänka på annat. På det fina.

 90. Ha, va lustigt! Läste häromdagen i en blogg där bloggerskan fått kritik för att hon skrev om tråkiga saker, om när hon var stressad och sjuk. Dom ville bara läsa fina saker. Verkar som att vissa lever genom bloggarna…..

 91. Jag tycker iallafall att det är underbart att läsa bloggar som sprudlar av skönhet och socker! De som inte tål att se det borde ta sig en funderare över sitt egna liv och sitt sätt att se på livet.

 92. näe…bara fortsätt precis som du är och gör! Jag älskar att titta in här och bli glad, bubblig och motiverad av dina härliga texter och underbara bilder!…så bara fortsätt! 🙂

 93. Folk gillar nog helt enkelt att klaga. Det klagas ju lika mycket på bloggare som inte visar upp saker fint och positivt, att de tar för taskiga bilder och har för fult hemma m.m m.m

 94. Jag älskar att det här är en glad blogg. Jag tycker världen har så mycket mörker och ondska ändå. Vill jag höra om sånt ser jag på nyheterna. Jag tycker det är fantastiskt att du sprider glädje och kärlek. Och utan att göra det det minsta ytligt och fejk. Man förstår att du är med om mindre roliga saker också, men du sitter inte och ältar om det på bloggen. Det tycker jag visar på styrka och integritet. Fortsätt på ditt sätt, du är fantastisk!

 95. Hej!
  Jag är nybörjare på att läsa bloggar 🙂
  Det började med din sen jag såg dig på Gokväll. Du gav mig inspiration och såg att din blogg var fylld av bilder och text som fick mig att må bra.
  Hittar fler bloggar när jag ser dina favoriter och har även sökt upp fler själv, men jag tittar alltid in på din först- den är så tilltalande.
  Så håll fast i ditt egna!
  Alla är vi lika men ändå så unika!

 96. Jag tror precis som di Clara att människor är olika. Jag tror också att anledningarna till att en människa med pessimistisk inställning stör sej så otroligt på oss med positiv inställning är antingen:
  1: De önskar att de hade de som vi och blir bittra.
  2: De har aldrig känt som vi och kan därför inte förstå att denna optimism kan vars verklighet och därför tror de att vi låtsas, ljuger. De människorna tycker jag lite synd om..

 97. Underbaraclara.com är inte ens i NÄRHETEN så gullig, fluffig och okritisk som NIOTILLFEM. Det blir bara knäppt att jämföra. Clara fotar fina bilder och skriver i samma inlägg om vikten att återvinna och tänka miljövänligt, för att nästa dag ifrågasätta sexistiska reklamkampanjer. Sandra klistrar lösögonfransar och ler gulligt mot kameran, äter trerätters på inneställen i NY samt visar foton på vilka klänningar hon hade på sig förra månaden. Det finns uppenbarligen en bloggsmak för alla, men Clara och Sandra befinner sig inte i samma kategori.

 98. Clara du behövs verkligen i bloggvärlden. PRECIS så som du är. Med glädje, barnkalas, sorg, mat, kärlek och att du då och då ryter ifrån.

  Du är så klok. Tack.

 99. Precis!
  Tänker lika. T.e.x då jag fixar kalas åt min dotter, då fokuserar jag inte på allt slit med att städa, köpa grejer, stressa över vad jag ska hitta på, jag berättar inte för folk att det är skitdrygt att vara uppe för sent för att göra tårtan och hur mycket disk det blir.
  Utan är glad för att barnen blev glada, huset såg trevligt ut, tårtan blev fin och god och det är vad jag eventuellt visar i bloggen. För att sprida glädje och själv minnas det roliga och fina.
  För att fokusera på glädje och sporra mig själv att orka göra det som är bra och roligt att minnas. Inte vältra i baksidan och gnälla över kladd, skrik och stress.
  Fram för mer positivitet och FINA bilder av livet och vardagen!

 100. Clara,
  du ska inte behöva gå i försvar för sådana tyckanden!
  Jag förstår inte folk som orkar lägga sin energi på att klaga på andras bloggar. Jag menar.. LÄS INTE om du inte gillar det du ser.

  Du styr över din blogg, du gör vad du vill i den. Du ska inte behöva försvara dina tyckanden, dina bilder, ditt utseende med mera hela tiden.

  Vad stolt över det du är och skit i de som tycker annat!

 101. jag håller helt med dig! underbart inlägg! jag fokuserar på det positiva i mitt liv och skriver om det på bloggen. om man fokuserar på det så känns livet glatt och härligt än om man skulle skriva om negativa saker.

 102. Sandras kan ha hur många välregisserade fester som helst med alla sina “vänner”, men hennes blogg får mig att må riktigt dåligt.

  Det jag ogillar handlar inte om de stiliserade partybilderna. Jag tänker närmast på flygresor stup i kvarten, kött i drivor, klädkonsumtion som det inte fanns någon morgondag.. Listan kan göras lång.

  Ja jag stör mig. Att se överklassen överklassa sig på bästa sändningstid har aldrig varit något jag uppskattat. Men man behöver ju inte fortsätta att läsa, jag vet. Det jag inte kan låta bli att undra över är dock.. Ska man som läsare bara knipa igen och klicka sig vidare? Får man inte ifrågasätta ? Är man automatiskt avundsjuk om man inte gillar en blogg? Visst leder det oftast ingenvart att vara besvärlig i ett kommentarsfält. Men om jag ogillar överklassen och dess livsstil (Sandra är en utmärkt representant för den livsstilen), måste jag då hålla tyst och bara acceptera?

 103. Underbara Clara fortsätt precis som du gör, det är det vi vill läsa och vill man inte det så behöver man ju inte. Det är likadant på Facebook att folk blir irriterade över att det är för puttinuttit och gulligullit men jag skriver bara när jag känner för det och vill inte censurera för att folk upplever det man skriver som stöttande för det är bra. Tänk om Facebook och bloggarna bara var elände då skulle nog inte många läsa och det skulle nog inte ge så mycket energi, en bladning är bäst 🙂

 104. Det är ju precis just därför man läser din blogg: För att den är vacker, positiv och ger inspiration. Att sätta likhetstecken mellan positivism och ytlighet/glättighet är att förringa det som är gott – och är det något vi behöver idag så är det godhet!
  Du gör gott, fortsätt med det! 🙂

 105. Det är ju för att din blogg är så full av njutning, vackra saker och inspiration som många gillar den, men också för att det finns tanke bakom, någon som tycker och tänker, som jag och många andra gillar den. Jag kan ibland känna att det blir lite för mycket perfekt och tycker det är skönt när du ibland skriver att det varit tungt, du är trött eller sjuk etc. Då slipper jag försöka påminna mig själv om att du är mänsklig precis som alla andra.
  När jag själv startade min blogg funderade jag först mycket på vad jag ville med den. Jag ville kunna skriva om jobbiga saker men försöka se det positiva. Man orkar inte bara läsa om elände, då mår man skit. Jag vill inspirera till att se hopp i det tunga, att hitta njutningarna i livet, se de vackra sakerna. Jag vill inte verka för perfekt för då skulle det kännas som om jag ljög, jag vill visa att livet kan vara knas och jobbigt men ha sina ljuspunkter ändå. Det är därför jag fotat bl.a. en enorm tvätthög och stök ibland kommer med på bilderna. Jag försöker i mitt bloggande tänka: Positivt, Operfekt, Vackert, Tankfullt, Njutning.

  Clara din blogg är en stor inspiration för mig och jag går hit och läser när jag känner för det, så som man ska göra.

 106. Du är bäst som du är kära vän.
  Jag förespråkar positivt tänkande, jag gnäller inte gärna om hur jobbig dagen varit utan gläds istället åt att morgondagen blir bättre. Ju mer vi ser de bra sakerna desto mer härliga blir vi ju. Förstår inte varför det är ett problem för folk. Jag går in här för att jag blir glad av det, jag älskar dina foton, dina vardagsskildringar, dina outfits, ditt tänkande, barnlivet, recepten, inspirationen… Så du gör något bra för oss andra, och säkert för dig själv. Det är inte puttinuttigt, iallafall Inte på ett dåligt sätt…

  En av mina fina rutiner varje dag är att klicka in mig här, just för att det får mig att tänka till, le och ja, må bra!

  En glad tanke ger en gladare vardag, så är det. Allt börjar med en tanke, det gäller bara att välja den väl!

 107. Jag har ingen lust att läsa “deppiga” bloggar. Den deppiga delen i mitt liv klarar jag själv. Jag vill läsa inspirerande och hoppfulla bloggar. Som din, hihi.

  Kommer förresten, om ingenting hamnar i vägen, att dyka upp på Nolia! 🙂

 108. Hurra för uppriktighet och ditt klockrena, proffsiga sätt, Clara! Varför ha tråkigt när man kan ha roligt istället? JAg håller helt med, faktiskt.

 109. Jag tror att dessa människor som opponerar sig mot “glada” bloggar och andra företeelser som inte bär svärta, lever i det stora lidandet. De ser lidande som något sofistikerat i motsats till det glada, sorgelösa och käcka. I själva verkar tror jag att de har stannat i sin själsliga utveckling och har därför inte förmågan att se längre än de gör!

  För mig är din blogg en njutning, men också en källa till inspiration och insikter…! Tack!

 110. Tanken att bloggare skapar ett “låtsas” liv där allt är så bra hela tiden har slagit mig med. Men om det nu är så, så gillar ja det ju. Ja vill bli inspererad o glad av att läsa en blogg. Har ja haft en jobbig dag så ÄLSKAR ja att sätta mig o läsa en insorterande vacker blogg. Jag skriver dagbok, ibland tänker ja att ja ska skriva att det gått dålig på jobbet, att ja laga en jätte god maträtt men brände allt så ja fick kasta det. Men när ja sitter där med pennan i handen så vill ja int alls skriva om det. Det är inget ja vill läsa om ett år senare. Ja vill läsa att solen skiner. Att ja träffade en vän ja int tagit mig tid med på länge. Glada o uppmuntrande saker vill ja läsa om. Så ja förstår alla bloggare som skriver om sitt “perfekta” liv. Fortsätt med det!

 111. Det är ju mycket roligare att läsa en positiv blogg! Sen såklart finns det ju deppigare dagar och perioder i allas liv. Men hur skulle man ta sig igenom dem om det inte finns något positivt i livet att fokusera på? Dessutom väljer man ju själv vad man vill ha med på sin egen blogg – det är ju en del av tjusningen med att blogga!

 112. Socker är gott!!!: ). Jag gillar att bli glad. Har alltid haft svårt att förstå varför elände får mycket bättre kritik. Jag väljer glädje. Tack för fin läsning/ Kerstin

 113. Hej Clara vill bara säga att du har så rätt så. Klart man ska vara glad och positiv. Hur ska man annars må bra./ Frida

 114. Det är ju en av anledningarna till att jag läser den här bloggen, att den alltid har en positivton. När du ryter till är det alltid för nått gott!
  Elände har man stundtals nog av i sitt eget liv, då mår iallafall jag bättre av att läsa feel-good-bloggar, som den här!
  Ibland känns det som hela livet är så, att man liksom måste klaga lite och berätta att man mår lite dåligt för annars så tycker folk att man är värsta hycklaren. Vad folk inte fattar är att jag är en positiv person och att jag nästan har som sport i livet att vänta olycka till lycka. Säga vad man vill om töntiga ordspråk men de lyfter mig iallafall!
  Ex. Inget ont som inte har nått gott med sig, Det är alltid som mörkast innan gryningen, Sjömannen ber inte om medvind han lär sig att segla istället och sist Om det blåser, bygg inte ett vindskydd utan en väderkvarn istället.
  Ja, inte exakt citerat men kontentan kom ju fram. 🙂

 115. Det är ju för sockerbloggandet jag läser bloggar en liten stund varje dag! Skönt att bara få försvinna in i någon annans värld ett tag och kolla in fina bilder, få inspiration o.s.v. Sen när jag stänger av datorn är jag ju tillbaka i mitt vardagsliv ändå, om jag vill känner att jag vill ha mer av det 🙂

 116. Jag gillar när det är positivt så man blir glad. Det finns mycket kritiskt att läsa så det piggar upp och gör en glad med fina inlägg! 🙂

 117. Pingback: hjartesmil
 118. Jaaaa, eller hur! Jag känner precis likadant för min egen blogg, men har inte lyckats uttrycka det så bra som du. Tack för det här inlägget!