Jag har bakat semlor med lillen. Bullarna är så goda att man kan äta dem släta med ett glas mjölk.
Det blev ett par särdeles fula och knöliga bullar, som det gärna blir när en liten är med. Men smaken var det som sagt inget fel på.
Jag gillar uppdelningen vi har. Han tar locket med grädde och jag tar resten!
40 svar
mysigt att baka tillsammans =) här har vi en fin uppdelning också, plutt är locket och nästan all grädde och jag resten ^_^*
knubbisar är de godaste!
gott det ser ut! själv är jag efter två och en halv semlor detta februari semmelmätt för resten av året. det går lixom inte mer än så.
Underbart söt! Måste nog också prova att baka egna semlor, affärens är ju inte så särskilt goda. Men med tanke på hur det gick när jag skulle göra egen pasta igår så vet jag inte ;D
Jo, det är sant som du menar att mammor ofta har mycket högre krav på sig, men alla mammor gör ju inte som Anna Wahlgren och utnämner sig själva som någon slags expert på barn bara för att de är duktiga på att klämma ur sig ungar. Orkar man inte ta hand om barnen (och då ingår nätter) så behöver man inte skaffa barn och framförallt inte så många!
Vilken fin form! (Inte formen på semlorna alltså) Jag har ätit två semlor i år och det räcker och blir över. Tre semlor var det till och med. Huvva, jag gillar kanelbullens dag bättre.
Jag har bakat egna semlor i år för första gången! Ångrar att jag inte gjorde det tidigare. Så gott!
Vissa av mina kompisar äter semlor dränkta i varm mjölk! Usch, kan inte förstå det alls:)
onekligen blogg, ett hett tips Tror du skulle gilla henne! Hon skriver så fint o roligt om sitt liv som ungdoms/barnboksförfattare och livet med sin lilla familj!
låter som en bra fördelning 😉
Mums! Semlor kan man aldrig få nog av, de ser jättegoda ut 🙂
Ååå vad gott! Jag har fortfarande inte bakat egna semlor i år, men det kanske aldrig är för sent? Men att dela dom med någon är ju det bästa! DEt blir så mycket godare då ^^
Åh jag älskar fula hemmknådade bullar! Mycket godare än fina släta industriproducerade
Åh så underbart gott med semlor! Att baka egna ser inte helt fel ut 🙂 Kram på er!
Oj vad gott det ser ut!! Måste köpa ingredienser o baka med mina små oxå! Mini semlor är de bästa!!
Miammmmmm!!!! Thank you!
Jag tokgillar lillens hårfärg 🙂
En liten bagare som njuter av en god semla.
Åh, nu saknar jag mammas hembakade semlor. De är godast. Inkråmet urgröpt och blandat med riven mandelmassa och mjölk, så det blir en tjock, härlig gegga som fyller nästan hela bullen. Och massor av kardemumma i bullen så klart!
Det finns nackdelar med att flytta hemmifrån. De senaste 10 åren har jag som mest ätit en sån semla/år.
Min man är ingen semmelfantast, men jag kanske borde ta mig i kragen och baka egna nästa år så lilla sonen får lära sig hur de ska smaka. Han älskar vispgrädde, så han borde gilla semlor.
Är det bara jag som tycker att semlor är det vidrigaste bakverk som finns? Men jag äter dem ändå, med någon sorts förhoppning om att de ska smaka som mammas semlor när man var liten. Väldigt sällan det sker. Som någon skrev här, mandelmassan måste blandas med grädden och bilda en perfekt balans. Sedan måste bullen vara så luftig att den nästan svävar, då kanske jag skulle kunna njuta av dem.
Vilken fin plåt! Säg inte att det är loppisfynd (är det nytt kan jag också köpa! för jag har lensat min lilla stads loppisar) 🙂
Och bullarna ser ju finfina ut! Det ska ju synas att det är hemgjort!
mysigt!
det är ju det som är charmigt med att baka med små, spelar ingen roll hur det ser ut!
Fy fy Clara, fastan har börjat nu… 😉
Fast bröd var ju en av de få sakerna man fick äta traditionellt, och det är därför man äter semlor nu. Gömmer man nåt gott i brödet så syns det ju inte, och “syns inte= finns inte”. 🙂
Kolla t ex Wikipedia http://sv.wikipedia.org/wiki/Semla
Man får enligt traditionell kristen fasta inte äta varken vitt bröd, socker eller grädde. Wikipedia har någon hemsnickrad förklaring där. Men, jag är inte den som dömer den som tar sig en liten semla även under fastan, dock hade det varit roligt att veta om Clara observerar fastan på något sätt. Jag följer mer moderna traditioner i fastan och begränsar starkt mitt tv-tittande, andra lever vegetariskt eller godisfastar.
Åh, vad mysigt att baka tillsammans! Semmelbullar är fantastiskt goda som de är! Jag tycker att det är gott att äta dem med en kopp varm choklad. Helst doppa dem också! 🙂
Nej, vad söt lille Bertil är 🙂
Såg fantastiskt gott ut det där! Här har vi “bara” bakat muffins idag :).
Mys, pysigt!
Det är roligt att baka med de små, för att inte tala om hur mysigt det är att fika det bakade sedan. När mina var i din gosses ålder och de tröttnade efter ett tag, fick de bada i diskhon, då var de med ändå och jag hade koll på dem trots degiga händer.
Urtjusig plåt ni har!
Åh vad ljuvligt!! Hembakta semlor! Och ja, uppdelningen är ju genialisk! 😉
Så länge det smakar bra så gör det inte så mycket om utseendet inte är det bästa! Insida för utsida gäller alltså i fler fall än människor 🙂
Kram Mrs G
Haha hoppas min Niilas nöjer sig med en sådan delning sedan när han är stor nog. =)
Bullarna är faktiskt jättefina! Heja Bertil! 🙂
Recept tack!! 🙂 dina bakvärk är de godaste!
Fina lille B! Så stor han har blivit, vad tiden går fort! Men visst blir det bara bättre och bättre! 😉 kramar på er!
Vi åt också semlor igår som jag bakade på Roys recept (från Gokväll) och de blev så luftiga och fina. Gott på sportlovet!
Med tanke på din kärlek till mat måste dina semlor vara godast av alla!
Önskar man bodde granne, då kunde man ringt på och frågat om man fick låna några…
Gott, gott!
Åååh va gott det ser ut! Vill gärna ha receptet:)
Clara, din blogg är som en godisaffär: http://yesterdayyousaidtomorrow-aniika.blogspot.com/2012/02/mina-favoritbloggar.html
Semlorna ser grymt goda ut.
Söt sockerbagare