Gyllenbrun kyckling serverad med ris och purjo.

Detta är ett himla gott kycklingrecept. Jag lagar det inte så ofta då kyckling, om man ska köpa en ekologisk sådan, inte är särskilt billigt. Men det är ju precis som det ska vara!

Några har frågat var man får tag i Bosarpkyckling så här långt norrut. Svaret är ICA Kvantum på Umedalen i Umeå. Tror det är enda butiken som har det. Fråga annars i era butiker. De flesta brukar kunna ta hem det och dessutom visar man då butiksinnehavarna att det finns ett intresse för ekologiska råvaror.

Du behöver:

Kyckling 1 kg

10 Scharlottenlökar

3 morötter

1/2 purjolök

1 pkt saffra

Skalet+saften av 1 apelsin

5 dl vatten

hönsbuljong

2-3 msk Maizena

Salt, peppar, vitpeppar

Så här gör du saffranskycklingen:

Dela kycklingen och bryn delarna i en stekpanna.

Lägg sedan över i en gryta.

Skala scharlottenlökarna och dela dem på mitten.

Gör långa tunna stavar av morötterna.

Lägg ner i grytan tillsammans med resten av ingredienserna (förutom purjon).

Låt koka upp och sedan sjuda i ca 20 minuter, eller tills kycklingen är helt genomkokt.

Plocka upp kycklingen och red av såsen med maizena.

Lägg i purjon och kyckligen och värm på.

Servera sedan grytan med ruccola och ris.