Delande avocadofrukter med min gula mixer på köksbordet.

Grön god lunch. Jag var sugen på något lätt till lunch idag, och eftersom Jakob är hemma sjuk lagade jag mat till både honom och Bertil.

Avocadosoppa blev det! Egentligen mer lämpad som förrätt då den är sjukt mäktig och man helst vill äta små portioner.

Men det funkar till lunch också förstås. Man kan välja om man vill äta den varm eller kall. Men äter man den kall – då ska den vara riktigt väl kyld!

Färdig soppa med bitar av hackad avokado på toppen.

Det här behöver du till (4 små portioner):

3 avocados

2 dl matlagningsgrädde

I limefrukt

1/2 buljongtärning utspädd i 4 dl kallt vatten

Curry och peppar

Så här fixar du avocadosoppan:

Skala och ta bort kärnan i avocadon.

Lägg i en mixer, pressa över limesaft och häll på grönsaksbuljongen och grädden.

Mixa slät. Krydda upp med curry och svartpeppar.

Servera med tärnad avocado. Jag åt dessutom mitt bästa morotsbröd till.