Bild: Trendenser

Det är så svårt att veta vad man ska göra här i livet. Ibland känns det som att jag inte hinner längta och ta aktiva beslut. Som att saker jag drömt om kommit för snabbt och för enkelt. En annan dag känns mina önskedrömmar alldeles för långt borta. Ibland vill jag bara jobba och göra karriär och tacka ja till creddiga erbjudanden. Tankarna far iväg med mig och…nästa dag ringer jag tackar jag nej och tänker att jag nog bara vill vara mammaledig och hämta andan ett tag till.

Jag vet att jag, helt kyligt och medvetet, fattar vissa dåliga beslut för min karriär. Uppdrag för tv och tidningar som jag helt enkelt inte tar, fast jag vet att jag borde. Och alla premiärer och kändisfester jag blir inbjuden till. Dit jag borde gå och mingla och knyta kontakter. Det gör jag aldrig. Dels såklart för att de är i Stockholm men också för att jag inte fattar vad ska jag skulle där och göra? Mingla med folk jag har noll och intet gemensamt med när jag inte ens tycks ha tid att träffa mina bästa vänner.

På vissa plan är jag strategisk och smart. På andra plan är jag totalt intuitiv och lyssnar på hjärtat. Ibland gör det att jag går omvägar. Kommer fram långsammare. Men vad har jag egentligen bråttom till? Jag är ju så himla ung. Jag är bara 25 och har hunnit så otroligt mycket, både privat och professionellt. Kanske kan jag våga vila i det? Karriär och jobb finns ju kvar i framtiden. Men dit tankarna ständigt vandrar, det som mitt hjärtat är fullt av. Det är ju här och nu.

I helgen har vi fattat några beslut som handlar om att följa hjärtat och inte samhällets konventioner. Det känns som att komma hem igen!