Planer och föreläsning

Jag fyller 26 nästa vecka. Jag var helt bombsäker på att jag fyller 25 så plötsligt fick jag lite åldersångest. Helt onödigt såklart, det är ju roligt att bli äldre. En klok kvinna försäkrade mig om att livet blir bättre efter 35 så då har jag ju en hel del att se fram emot. I födelsedagspresent har jag önskat mig alla former av bidrag till mitt kommande hönshus. Jag blir lycklig av att tänka på hönsen! På äggen och på skiten som jag ska gödsla landet med. Sitter och skissar på hönshus och potatisland all min lediga tid – om jag inte får påta i trädgården snart blir jag tokig!

I övrigt känner jag mig glad att min syster kommer hem hit nästa vecka. Men innan dess åker jag till Skövde och föreläser på Drivhuset. Föreläsningen kostar 70 kronor och alla bloggläsare som bor i närheten är förstås extra varmt välkomna. Men ni måste förboka senast imorgon. Detta ska bli superroligt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

54 kommentarer på “Planer och föreläsning”

 1. Vilken rolig nära förestående framtid du har, födelsedag, hönshus, trädgård och födelsedag. Det är inga dåliga grejer det.
  Vi får snart tillökning i hönsflocken och går i spänd förväntan inför detta.
  Lycka till med allt!

 2. Men åh vad trevligt att du ska komma till min hemstad och föreläsa! Jäkla oflyt att man inte kan vara med och lyssna till dina säkerligen kloka ord..

 3. Hej hej ! Jag kan varmt rekommendera hedemora höns 😀 vackra nyfikna och trevliga höns. Gå in på http://www.alternativ.nu och kika, där kan man efterlysa vissa hönsraser. Vi fick tag på våra utanför Skellefteå 😀 mvh Lisa

 4. Skippa åldersnojan! Jag är nästan lika gammal som du och har varken man, barn, hund eller hus. Du har kommit långt!

  1. Samma här, fast det behöver inte betyda att vi inte har kommit nånstans, eller hur? 🙂

 5. Åh, min mamma har så himlans fina höns – önskar att jag kunde skicka några ägg till dig som födelsedagspresent, eller varför inte en hel höna? Tror i och för sig inte att posten skulle ta emot ett kacklande paket.

  Hoppas det går bra på föreläsningen!
  Kram Sofie

 6. Jag är så glad för att du tänker skaffa höns! Höns är världens trevligaste husdjur – lättskötta, sällskapliga, vackra och värper dessutom ägg. De är så roliga att umgås med, de har enorma personligheter! Och ett enormt behov att gräva gropar i nyanlagda sandgångar, plocka i sig nysådda frön, kliva in i farstun och skita på mattan, samt väcka husfolket kl 04 på morgonen sommartid. 🙂 Men det får de så gärna, för de är så trevliga! Lycka till, jag ser fram emot många hönshistorier!

 7. I have wanted to get some chickens for so long! Now we live so close to other neighbours, so we can´t get any. But in future, I want to move to countryside and get chickens. I don´t know why, but I also feel so happy when I even think of those. By boys love every kind of birs, so it would be so much fun to have chicken. I´m sure you will have the BEST birthdaygift ever. =)

 8. Just nu lånar vi skolans kycklingar över påsklovet och de är verkligen för söta. Tyvärr är vår trädgård lite för liten för höns och det är allt för mÅnga rävar.

  26 är inte gammalt alls och allt blir så mycket enklare ju äldre man blir.

 9. Lycka till med föreläsning såväl som hönshus. Du, ditt förra inlägg om att älska och bli älskad – det var fantastiskt fint!

 10. Åh, vad kul det skulle vara att lyssna på dig. Jag bor ganska nära Skövde. Tyvärr tror jag inte att jag kan då. Kommer du föreläsa någon annanstans i Västergötland snart? Typ Borås, Lidköping, Trollhättan eller Göteborg?

  Kram

  1. Jag kommer troligtvis både till Borås och Trollhättan inom inte en alltför avlägsen framtid

 11. Åldersnoja är aldrig skoj. Men de som säger att livet blir bättre efter 35 år är nog en bra bit över 45 och mer. För tro mig. Åldersnojan efter 35 är den värsta så njut nu. Snart 37…

 12. Höns låter fantastiskt! (Drömmer också om det) Vilken lyx att kunna vara självförsörjande på äggfronten, och kanske idka lite byteshandel med grannarna också! Jag har dock hört från två olika håll att höns drar till sig råttor, det är något att kolla upp ordentligt innan man sätter igång! Kram

 13. Låter som en perfekt present tycker jag. Höns är underbara! Fördelen med att ha höns är att man aldrig behöver vara ensam (ute) och nackdelen är väl …att man aldrig får vara ensam. Där sitter man lojt på altankanten ochs lickar på sin glass …och så plötsligt upptäcker man att det sitter en ullig typ i knäet och pickar på andra sidan!

  Påta kan du väl göra redan nu fast på fönsterbrädan… jag har förodlat så mycket att jag snart måste flytta ut i rabatten själv om växterna ska få plats.

 14. Åh vad kul med höns, och vad gott det kommer bli! Snart har våren hunnit upp till västerbotten också ska du se, så det blir lite trädgårdsarbete 😉

 15. Det låter bra det. Det där med att livet blir bättre efter 35 alltså. För det är ju där jag hamnar om ett par veckor :-O. Förövrigt tyckte jag att 28 var en alldeles perfekt ålder. Det kan du ta som delmål att se fram emot tills du blir 35 dårå.

 16. Oj vad kul att du ska föreläsa här nere. Ska genast spana efter barnvakt eller är det en stoooor lokal så att man vågar smyga med en 15-månaders tjej som jag mutar med russin o andra godsaker???

 17. Hm… Hade jag inte flyttat utomlands så hade jag gått.
  Du vet väl vad vi säger där i trakterna om Skövde? Skövde – stan som ingen behövde. (det är ett tråkigt ställe, anser vi från det vackra Lidköping)

  1. Hahaha, undra om det är militärerna som hittar på sånt om små städer de blir tvingade till.. Jag kommer från Boden, och det är ju staden där solen aldrig ler enligt vissa. “Det finns en stad på jorden, där solen aldrig ler. Den staden heter Boden, dit vill jag aldrig mer.” (Kanske därför jag flyttade till Umeå 😉

  2. Äsch det där säger ju Lidköpingsborna bara för att ni har komplex 😉 Jag bor i Skövde och trivs ypperligt här, efter några vevor utomlands. Nu har jag barn och det är en bra stad att växa upp i. Växer så det knakar gör Skövde också. Enda trista är att det inte finns vatten, på så sätt är ju Lid. väldigt fint.

 18. Jag tappade också kollen på åldern när jag skulle fylla 22 – jag var själv fullständigt övertygad om att jag blev 21 och skrattade åt mamma som inte visste hur gammal jag var. Men så klart var det hon som hade rätt och jag som var dum! Men det är sådär, efter ett tag spelar det inte längre roll hur gammal man blir, man bara fortsätter. Att åren går märks mest på det som växer, barn, ungdomar, träd och buskar.

 19. Åh, jag vet precis vad du menar. Vi skissar också på hönshus, pratar o planerar. Fatta att ha alldeles egna höns o färska ägg varje dag. Emellanåt skissar vi på renoveringen av murstocken och installation av vedeldad köksspis. På den kan vi steka våra egna ägg, hurra!

 20. Clara, vad roligt med hönshus!!
  Jag önskar att jag också hade möjlighet att ha hönshus, men tror inte grannarna skulle gilla att jag hade ett på uteplatsen. Haha!
  Såg på Martha Stewart för inte så länge sedan hur hon hade planerat sitt gigantiska hönshus och hennes tips. Du kan ju kolla om det står något på hennes webb om du vill. Hon hade alla möjliga arter och visade hur man kunde beställa levande kycklingar med postleverans (!!???) i USA.
  Kram Jinni

 21. Det gäller att tänka på de underbara äldre människor man har och har haft omkring sig, då får man inte åldersnoja lika lätt:) Däremot kan det ju komma en liten släng när jag tänker på allt jag vill göra som jag inte har gjort än. Är lite feg och vågar inte riktigt satsa på nya kort. Jag tycker att du är så modig och att du har förverkligat så mycket i ditt liv fast du är så ung. När jag fyllde 26 fick jag mitt första barn! Bara det:) Ha en bra dag!
  Kram/ Ninni

 22. Underbara Clara!
  Dina ord är helt fantastiska, vare sig de handlar om hönsdrömmar, din söta lilla son eller andra betraktelser av livet. Tack för att du delar med dig och ruskar om åtminstone mig då och då. Stor kram till dig från mig.

 23. Höns låter härligt. och åldersnojan kan du glömma. livet blir bättre hela tiden. verkligen bättre. du kan luta dig tillbaka med bra jobb, man, hus, snart höns, hund och inte minst en liten son. strävan framåt är ju så klart frilansen motor men det kan också förbränna energin. alltså ingen oro för framtiden. man kan lika gärna halka på ett bananskal och dö som min uppiggande terapeut sa för massa år sedan.

 24. Rackarns, jag som kommer hem till Skövde först på onsdag! Hm, nästan värt att se om man inte kan lägga om schemat lite här och åka upp en dag tidigare 🙂

 25. Då är vi nästan lika gamla, eller jag menar unga 😛 Jag brukar också få tänka efter en extra gång ifall någon frågar efter min ålder..det är inte som när man var yngre, då visste man utan tvekan!

 26. Clara – har du några planer för att komma till Örebro och föreläsa..vill så gärna gå 🙂

 27. Tänk vilket flyt man kan ha ibland! Bor 5 timmar från Skövde, men ska ner och hälsa på precis när du är där! Så nu är man anmäld till föreläsningen! Ska bli såååå roligt! Nu ska vi fröjdas! Hoppas bara på att min unge håller sig kvar i magen så jag inte behöver springa iväg o föda mitt i allt.

 28. Jag fyller 36 i år och jag tycker att livet bara blir bättre och bättre. Livet blir vad man gör det till, ålder är bara en siffra. Du blir inte äldre än vad du känner dig som. När min morfar fyllde 80 sa han att i tanken var han inte mer är 20.

 29. Hej Clara!
  Vi skaffade höns nästan direkt när vi köpte hus för 14 år sedan. Jag lovar, du kommer inte att ångra dig! De ger så mycket tillbaka för den lilla arbetsinsats som det kostar. Goda ägg och suverän gödsel att sprida ut nu på våren. Och så är de ju vackra att se på. Ett tips är att satsa på en gammal lantras som har var mkt naturliga instinkter, men det tror jag nog du tänker…Själva har vi Åsbo eftersom vi bor i skåne, men det finns ju många att välja mellan. Kolla svenska lantrasklubben. Ett genomtänkt hönshus är också klokt.

  Lycka till
  Nina

 30. Kan varmt rekommendera boken Höns av Karin Neuschütz och Kristina Odén. Jädrar vilken inspiration man får av den! Bra skisser på hönsgårdar finns det också och är står allt man bör tänka på in för hönsköpet!

  Glöm inte att visa bilder på hönsen och hönshuset när det är klart!:)

 31. Såsom besserwisser i veteranklassen kan jag inte låta bli att ge dig Clara ett tips som du inte bett om! Det är detta – blir det oro i hönshuset så att hönsen inte kommer överens, tillsätt en kanin! Kaninen blir automatiskt “högsta hönset”, och de andra blir lugna och trygga.