Vitaminbomb

En av mina bästa köksmaskiner är en råsaftscentrifug. I den kan man göra päronjuice, äppeljuice, morotsjuice – ptja allt. Jag har den här modellen som valdes då den blivit bäst i test i någon tidning. Men det finns säkert flera andra som också är bra. I morse gjorde jag juice på morötter, äpple, mandarin och några jordgubbar. Vitaminbomb! Fruktköttet som separeras från juicen är himla bra att använda när man bakar bröd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

40 kommentarer på “Vitaminbomb”

 1. Jag har en likadan och är väldigt nöjd med juicen man kan göra.
  Jag brukar slänga fruktfibrerna då jag gör juice mest för att jag inte vet hur jag ska baka med dem. Du kanske har tips på något bra recept?

 2. Vad knäppt, igår kväll när jag och min sambo gjorde juice i våran juicemaskin så ville han att jag skulle googla på vad man kan använda fruktköttet till. Hittade dock inget bra svar (kollade kanske inte så noga) men nu vet jag! Bröd!

 3. Tack för tipset om att använda fruktköttet i bröd! Smart! Jag brukar själv laga grönsaksbullar när jag juicar morötter, kål, rödbeta, spenat ect. Låter lite äckligt, men det blir supergott och nyttigt! Det sägs förresten att juicemaskiner som pressar och krossar frukterna/grönsakerna långsamt är bättre än en centrifug som sliter sönder alla de små beståndsdelarna så att en del av näringen går förlorad. Men egen lagad juice är ju alla gånger bättre än köpt, oavsett med vilken maskin den än är gjord med.

   1. Lite samma princip som köttbullar men istället för kött använder jag grönsaksköttet, dvs. jag blandar i ägg, skorpmjöl, kryddor och ibland lite rucola, spenatblad eller groddar för att konsistensen ska bli mer intressant. Sen steker jag de små (!) bullarna på medelhög värme. Senast prövade jag sätta med en gräddfil (som hade gått lite över datumet och måste användas) och det blev en mildare riktigt god smak på grönsaksbullarna.

 4. Ja! Vad smart! Jag har funderat över vad man ska använda det där köttet till. Min favoritjuice består av gröna äpplen, morötter och ingefära!! Rågott kan man säga, prova det!

 5. Jag måste nog köpa mig en sån där! Jag älskar juice, men sån man köper i butiken är ju både dyr och inte så nyttig. Jag visste inte ens om att det fanns såna här maskiner! Tack för tipset! 🙂

 6. Åh, en råsaftscentrifug likadan som den du har, har jag också i mina ägor. Dock var det längesen jag använde mig av den faktiskt. Men det är ju otroligt smarrigt med juice man pressat själv! (Med lite hjälp av maskinen då förstås)
  Det ser riktigt hälsosamt och gott ut på bilden du visar ovanför! 🙂

 7. Hej Clara!
  Har läst din blogg i några månader nu och blir alltid lika glad när jag går in och hittar ett nytt inlägg. Du skriver många kloka saker och levererar dem i en estetiskt tilltalande och inspirerande paketering. Det uppskattas!
  Ha en fortsatt fin söndag önskar en annan Klara.

 8. Här ska ni få ett tips på juice som jag har tjuvkikat ut på ett café: (1 port.) 3-4 röda äpplen (oskalade), 1/2 lime (skalad), ca 1/2-1 cm ingefära och 1/2 skalad rödbeta. Sjukt gott! Och det här fick mig att drömma om en råsaftcentrifug!

 9. En sådan har jag inte. Men blir väldigt sugen på att skaffa när jag ser det smakfulla fotot och den frestande beskrivningen du ger.

 10. Jag ser att du anvander mycket jordgubbar i din mat har pa bloggen vilket jag tycker ar lite konstigt for dom ar ju inte i sasong sa det betyder att du koper jordgubbar som har rest en VALDIGT lang vag for att komma till ditt bord och det kanns som om det ar nat som du ar emot, eller det ar den bilden jag har fatt av dig sa det passar inte riktigt in med jordgubbar i vinter sverige.

  1. Det är faktiskt första gången i mitt liv (!!!) som jag köpt importerade jordgubbar, dessa är från Spanien. Samma land som mina apelsiner är importerade ifrån. Jag tänkte att det väl knappast var värre att köppa gubbar än apelsiner, de har ju åkt lika långt! Jag tycker att det är intressant att man inte vill köpa utländska jordgubbar men tex gärna köper utländska äpplen. Egentligen borde vi ju inte äta utländska äpplen heller eftersom det växer äpplen i Sverige

   1. Äpplen och apelsiner växer inte i växthus. Någon som vet hur det ligger till med jordgubbar?

 11. Vilken drink! Jag har just köpt en maskin av samma sort som din och är väldigt peppad på att göra juice av allt möjligt =) skriv gärna om du har andra lyckade recept!

 12. så gott det ser ut! kommer ihåg helgmornar hos pappa och mamma när jag var liten och väckte hela familjen när jag gjorde frukostjuicen på alla frukter jag kunde hitta (blev sedan väldigt ledsen när mormor inte kunde dricka den eftersom den innehöll kiwi och hon var allergisk).
  har letat efter sådana glas i två månader utan att hitta en enda affär som säljer dom, var har du införskaffat dina? jättefina!