Det är så himla viktigt med arbetsro! Att hitta ramar kring sitt skapande. Speciellt hemma. Som jag skrev i förra inlägget jobbar jag alltså med både öronproppar och hörselkåpor på samtidigt. Internet brukar jag koppla ner om jag har något längre arbetsprojekt. Jag drar helt sonika sladden ur routern för att inte sitta och slösurfa istället. Och när jag ska till att jobba skriker jag – Hejdåååå! Nu går jag till jobbet! Och så låser jag min ateljédörr inifrån. Och trots att inte en skit ska se mig klär jag upp mig lite för jobbet. Bara för att hamna i rätt sinnestillstånd. En lista har jag också, som jag skrivit kvällen innan. Den ska vara avbockad innan nästa arbetsdags slut. Har man gjort fler saker än som stod på listan för man upp dem i efterhand, bara för att få det stora nöjet att sedan stryka över dem med en tuschpenna.

När man jobbar hemifrån kan det hända att partnern undrar varför köket är ett bombnedslag. Har inte du varit hemma hela dagen? Nej jag har varit på jobbet. Och ursäkta så mycket men jag är fortfarande där så jag får be att du återkommer på en timme.

Disciplin, integritet och förmåga att utestänga världen. Det är egenskaper som gör att man fixar att jobba hemifrån, som jag gjort i fyra år nu. Funkar det är det världens bästa arbetsplats!