Bebisklädd

Jag älskar att leta fina barnkläder till lillen. När jag fann dessa seglarskor på pappas vind fick jag flashbacks från när jag var liten och bar dessa små med stolthet. De är lagom stora till B i höst!

Den här fina gamla ryggan med skinnremmar fick jag av en granne. Den är pytteliten och rymmer just precis ett gosedjur och ett ombyte och han kan bära den själv till och med. Sjukt sött!

Det är ju så enkelt att köpa kläder till småbarn. Är de storlek 86 så är de ju det! Inte så mycket tjafs om passform och osmickrande modeller. Inte  så att Bertil klagar och menar att byxorna jag köpt får hans blöjbak att se stor ut. Just därför är loppis så himla smidigt till barn. Vi skulle köpa regnkläder till lillen och jag såg att de på nypris skulle kosta kring 600 kronor inklusive skor.  Och det på en billig kedja.  Jag gick då in på en loppis och hittade ett komplett regnställ med jacka, byxa, skor och hatt från Didriksson. För hundra kronor!

Älskar att shoppa barnkläder på loppis!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

31 kommentarer på “Bebisklädd”

 1. Oh,vad fina! Sötaste ryggsäcken ever 🙂 Älskar loppisar/secondhand, handlar så mycket det går begagnat. Även leksaker & böcker, har gjort massa fina fynd 🙂

  Fin fredag på er!
  Kram Tess

  (PS:kika in bjuder på ett supersmarrigt recept jag tror du skulle gilla 😉

 2. Så söt ryggsäck! Med mulle-märke och allt! Kan väl inte bli bättre för en liten kille som bor i skogen:)
  /Ninni

 3. Ja dessa storlekar är perfekt eftersom barna oftast inte slitit ut kläderna speciellt mycket då. Men efter fyra år är det nästan att slänga när 2 barn använt samma kläder, hål och smutts som inte går bort. Men innan 4år kan man värkliegn fyna på loppos och secnd hand!

 4. ALLA borde handla secondhand! Det finns så mycket fina grejer som förtjänar ett liv till (minst).

 5. Så ska det vara du hittade på loppis det Bertil behövde för en mindre peng. Härligt att rota på pappas vind och hitta sina egna barnskor som nu lilleman kan börja att ha. Oj vad fin han ska bli med ryggsäck och mammas fina skor.

 6. Jag köper gärna begagnat till min lilla, men skor kommer jag aldrig låta honom ärva. Det är så lätt att ta över en annan persons “ned tramp” i skorna (personen kan ha lite/mkt pronation tex.), vilket kan göra att man får problem med fötterna/kroppen längre fram i livet. Alla behöver stabila skor på hårt underlag (asflat), för att inte slita ut sin kropp. Har träffat för mycket människor som har problem med höfter, knän osv. bara för att de gått i dåliga skor under sin uppväxt. Så köp jätte gärna begagnat men satsa på ett par nya stabila skor. 🙂

 7. Heja tjejen som gör reklam för att man inte behöver köpa det dyraste grejorna till små barn. Många kändisar stoltserar med sina barn i dyra designkläder och därför gillar jag att du uppmuntrar till återanvändning. Den som köper dyra designkläder till sina barn har för mycket pengar.

 8. Det är super med loppis! Där kan man göra många fina fynd till barnen. Även kul att samla ihop begagnade barnkläder hemma och ge bort till nyblivna föräldrar. Kan ju behövas mer än en uppsättning hemma…

 9. Åh så fina saker! Du Clara, jag måste fråga hur det gick med tygblöjorna? Hade gärna sett en liten recension 🙂

 10. Halloj Clara!!

  Jag vill börja med att berätta att jag har följt dig nu i många år! Går dagligen in på din blogg för att se vad du hittar på! Är alltid lika kul!

  Jag var så glad när du delade med dig om att du väntade barn. Tänkte att det är mycket intressant vi får ta del av nu..och så har det verkligen blivit. Nu väntar jag och min man barn och om några månader kommer hen!

  Jag är så intresserad av att köpa tygblöjorna som du skrev om. Har varit inne på Poops hemsida men skulle vara så glad om du kunde utvärdera dessa eller skriva vad som har varit bra respektive dåligt med att använda tygblöjor? Hur går det för dig, hinner du och hur många räcker för ett barn om man ska använda dem heltid?
  Det ska bli kul att använda dina andra barn-tips och ideer nu när man snart själv kan ha användning av dem 🙂

  Ha en fortsatt trevlig helg!

  Kram

 11. Jag har en precis likadan ryggsäck fast modell vuxen som jag hittade hemma hos föräldrarna. Det är mammas gamla så jag fick förstärka några sömmar som gett upp, men nu funkar den finemang!

 12. Loppis/blocketfynd är det bästa, älskar att fynda barnkläder där. Bästa fyndet i vintras var vinterjacka och täckbyxor från Didriksson för 200 kr;)

 13. Ja du det är roligt när man har sparat gamla kläder från när man var liten. Jag har två sommarklänningar hemma som jag hoppas att jag kommer kunna ge vidare någon gång i framtiden. Båda bar jag jättemycket.

 14. Jag köper en hel del begagnat till barnen, eller den store, den lille får ärva storebrors kläder. Fast nu är storebror drygt 4 år och det verkar inte bli mycket byxor kvar, i alla fall inte många par som är utan lappar på knäna…
  Fast jag handlar mycket på Tradera då jag inte känner att jag har riktigt tiden att leta på loppisar. Däremot så handlar jag gärna på vår närmaste second hand och där lämnar vi en del kläder när lillebror har vuxit ur dem. Förutom de som är lite speciella och som jag vill spara till dem när de en dag kanske får barn.