En sjöman älskar havets våg

Alltså barn i sjömanskläder. Jag vet knappt något sötare! Tyvärr är den dressen som jag köpte på H&M förra sommaren för liten i år. Får se vad jag kan hitta för nytt fint! Min egen sailorklänning sitter tack och lov fortfarande som den ska. Hoppas jag. Det var ett tag sedan jag provade den…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

57 kommentarer på “En sjöman älskar havets våg”

  1. Ja jisses vilken somrig och fin bild på er!!
   Får värsta skolavslutnings freelingen bara av att se på er!!

   Kram Mrs G

 1. Den här bilden är helt fantastiskt fin!!! Du ser verkligen strålande ut Clara!!! SÅ mycket positiv energi som den (du/ni) utstrålar & sommar!!! 🙂 Härlig start på dagen att se en så inspirerande bild, tackar för det!! Hoppas ni får en härlig söndag i norr!!!

 2. Hej Clara

  What a wonderful photo of you both!
  I always dressed my children, boys and girls in French Navy and the sailor outfits, with the Navy Blue Mary Jane buckle shoe from Startrite, just like royalty
  wore or the Clarkes T-Bar shoes. I even had a sailor dress very similar to the one your wearing…this was back in the 80/90’s lol!
  Thanks for sharing you just took me on a trip down memory lane with my own family.
  SHIP AHOY!
  Have a great summer ahead
  LOVE PEACE enJOY!

 3. Verkligen fin bild. Måste säga att du var otroligt snygg i lugg och den hårfärgen! Det klädde dig verkligen! Nu är du säkert nöjd med det du har (och det är ju också fint), men om du ändrar dig framöver röstar jag verkligen för denna frisyr!

  Skön söndag till dig och de dina!

 4. Barn i sjömanskläder är ju verkligen något av det sötaste som finns! När jag får egna barn kommer jag definitivt klä dem i sjömanskostymer så fort tillfälle ges (och annars också).

 5. Håller helt med dig! Köpte en mjuk sailordräkt på H&M till min son, till hans ettårsdag – från just HM. Det var som en heldräkt med korta ärmar och ben och med den där karaktäristiska kragen till. Gud vad folk frågade om den och vad fin han var. B är underbart söt i sin han också 🙂

  Charlotta
  http://blogg.familyliving.se/tillbakadaralltborjade/

 6. Åh, så sött! Köpte en likadan till min son, men den var i stl 50 så den bar han bara en gång, dagen efter vi kommit hem från BB – på julafton. Önskar nu jag hade köpt ännu en i större storlek nu när det börjar bli varmt. Barn i sjömanskläder är så fint!

 7. Säger precis som Kajsa ovan, att den frisyren och färgen klär dig superbra! Jag röstar för den! Älskar också sjömansklädsel, har dock aldrig haft någon själv. Istället hade jag småblommigt:) Kram!

 8. Sån söt och läcker bild på mor och son. Din kära syster Anna skulle säkert sy Bertil en sjömansdress. Jag måste hålla med dig Clara det är något visst med sjömanskläder alltid lika snyggt.

 9. Själv blev jag påtvingad minst två olika sjömansklänningar som jag inte gillade när jag var liten och jag hatar än idag både sjömansstil och när man inreder med marint tema…

 10. Ni är ursöta! Men egentligen har jag aldrig förstått varför man ska klä ut barn till just sjömän. Varför inte bagare, poliser, målare eller något annat yrke? Varför anses just sjömän, med sitt tvivelaktiga leverne (mkt sprit och kriminalitet och “en ny kvinna i varje hamn”) passa att klä ut små oskyldiga barn till?
  Säger inget om att man väljer att göra så, utan är mest nyfiken på varför det blivit just så.

  Kram på er!

  1. Mode inspireras ju av t.ex. uniformer. Pilotjacka, cowboy-boots, MC-jacka, jeans(!), army-kläder osv.

   Tråkig syn du har på sjömän.

  2. Att sjömän skulle ha ett tvivelaktigt leverne med kriminalitet, spritdrickande och “en ny kvinna i varje hamn” är en förskräckligt förlegad och ålderdomlig syn på yrket. Förr i tiden var det mer så, då inte sagt att alla var av sådan karaktär. Numera ligger båtarna i hamn så korta stunder så i de flesta fall hinner man inte ens gå av båten. Jag vet, för jag lever med just en sjöman. På en hel del båtar råder det alkohol förbud också. Jädrigt tråkig och sterotyp bild du har av sjömän.

 11. Hej Clara! Vad fina ni är 🙂 Tänkte mejla, för nu är det så att en av mina bekanta, en tjej på tolv år fått så ODRÄGLIGA kommentarer på sin blogg, anonyma givetvis! (hennes blogg är http://sofieeengman.blogg.se) och jag vet inte vad jag ska göra, självklart säger vi att det inte är något att bry sig om, att hon är bättre än fegisen! Hennes mamma ska försöka anmäla osv, men det är klart att det känns! Innan det här så trodde jag inte ens att det fanns ett sånt internethat, annat än hos storbloggare. Men.. en vanlig tolvårig tjej ska inte behöva få påhopp om att vara anorektisk och att vara en hora! 🙁 Det är ingenting hon kan, eller ska behöva kunna hantera. Åh det gör mig så ledsen när folk inte förstår att deras skrivna ord faktiskt oxå når fram.

 12. Min bror döptes i sjömanskostym. Han var så söt! Och mycket finare än en spetsklänning på en pojke…

 13. De har kanonfina sailorbodies på Lindex just nu! Kanske bara upp till storlek 86….men det funkar kanske…..bara köra uppknäppt annars! Tjoho

 14. Clara. Jag gillar starkt klänningen och din lätta solbruna hudnyans. Så skönt att någon vågar vara “svenskbrun” och visa det offentligt. Jag säger Adjöss till alla mina komplex över att jag inte blir “gråbrun” som H&M:s bikinimodeller- det är så inte ens snyggt.

 15. Et tips er å kjøpe den fine sailorbodyen de selger akkurat nå på Lindex . Den hadde lillefar her i huset på seg på selveste 17 mai 🙂 ( hans fra HM hadde også blitt for liten ..)