Hundliv

Melker är verkligen världens finaste hund. Så snäll och försiktig med lillen. Och så hjälpsam…på sitt sätt alltså. Han håller ordning kring matbordet och ser till att allt som B dräller ner blir snyggt och prydligt uppstädat. När han någon gång inte är med märker man direkt hur skitigt golvet faktiskt blir när en ettåring får äta själv med sked. Han har aldrig visat någon svartsjuka heller utan är nog rätt nöjd eftersom han på det hela taget bara fått det bättre.  Han sover fortfarande i sängen, får mer mat än tidigare och massor av kärlek från små händer som envisas med att stryka pälsen åt fel håll. Och en och annan Duplokloss i huvudet förstås. Men det klarar han bra som är så tjockskallig.

Därför är jag avundsjuk på Melker!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

40 kommentarer på “Hundliv”

 1. Visst är det härligt att ha hund! Jag har själv två väldigt söta (kanske världens sötaste) malteserkillar som heter Alfred & August.
  De är mina bebisar och jag skulle göra vad som helst för de där två.
  Häromdagen skrev jag ett inlägg om KAMPHUNDAR som blev ett väldigt diskuterat ämne i min blogg.
  Någon påpekade då för mig att Maltesern klassas som en jättefarlig och aggressiv hund i Australien! Kan man inte tro när man ser de här två *hehe*

  Jag skulle aldrig i livet vilja vara utan de här två.
  Affe & August rules! 🙂

  Kram Mrs G & Killarna

 2. Ja, det är en väldigt fin liten hund du har. Min gamla hund Muffe dog förra vintern, han var min vän sen barnsben, han var den första jag låg sked med, min Muffe <3

 3. Vilken härlig bild, så fina ni är! 🙂 Hund är perfekt när man har småbarn.. vår Rasmus gör rent golv efter varje måltid 🙂
  Min lillkille är 20mån och bästis med vovven. Dom får lära sig sig mycket när man har djur dom små.

  Fin dag på dig!
  Tess ute i ett soligt skärgård

 4. Åh vilken fantastiskt bild. Ni är så fina hela bunten! Är han renrasig Melker? Vill passa på att berömma dig för en fantastisk och inspirerade blogg! Keep up the good work!

 5. Svartvita bilden bara så vacker inget går upp mot ett sånt foto. Tur att du har Melker som hjälper och håller golvet rent.

 6. Åh vad mysigt!
  Önskar att vi också kunde ha djur. Är själv uppvuxen med det men sambon är jätteallergisk. Haft både katter och hundar för allergiker “på prov” (dvs känner folk som har det och varit katt- och hundvakt åt dem) men det gick inte alls för hans del :(. Så är det ibland, men vacker bild här på er iaf Clara 🙂

 7. Vilken vacker bild! Jag och min sambo säge i princip varje dag hur otroligt glada vi är i våra små fyrfota vänner (2 hundar och en katt). Har man intte barn så är djur ett måste, fast roligast är kanske med både och! 😉

 8. Smånosar och småfötter. Det är bra fostran ihop om man har en god ledare, vilket det låter som :))
  kram Fia

 9. Åh, man blir så varm av sådana här inlägg! Det behövs för jag har mått lite halvdåligt senaste tiden. Så tack för inlägget! 🙂

 10. finaste inlägget som du någonsin har skrivit. många borde lära sig något av detta inlägg. så många tenderar att glömma bort sina djur när de får barn. de lämnar bort dem osv. du är en sann förebild!

  1. Håller med till fullo!! Folk GÖR ett problem med att ha barn och hund ihop, jag tror fullt och fast att om man inte gör nån affär av det hela så blir det ytterst sällan ett problem…..tvärtom ur hundens synvinkel; en till flockmedlem gör bara livet för en hund ÄNNU bättre 🙂

 11. Hittade en blogg som jag tror du Clara skulle gilla (nej den har ingen koppling till mig!). En kvinna som skriver om sitt liv med baby, hund, ekologiskt käk – och konsten att leva ett rikt liv med en riktigt, riktigt tajt ekonomi. Stolt, värdigt och med stor värme; recept, pyssel men också tankar kring status och könsroller etc. Tycker hon fixar så himla fint åt bebin och hela sin familj och jag som varken har hund eller barn blev så himla rörd och inspirerad, så jag tänker att länken kan peppa fler:
  http://sturkas.wordpress.com/

 12. Har aldrig tänkt på just DEN positiva aspekten med hund (att de äter upp matrester om hamnar på golvet)! Har alltid tänkt att hönor är bra, för de äter upp överbliven mat, men att hundar mest är för nöjet och kräver en del uppoffring och jobb. Men här bidrar de ju också en del! Ett litet minikretslopp de är med i.. 🙂

 13. Å ha hund er noe av det beste som finns! For meg og kjæresten min er hunden vår en riktig gledesspreder! Viss det blir dårlig stemning, eller om noen er sliten og lei er hun alltid på plass:)

 14. Fantastiskt fin bild! Och fantastiskt fin hund:) när det är dags ska jag och min sambo skaffa oss en dansksvensk. (han ska heta Hasse) kram!

 15. läser tacksamt dina ord o blir glad…läser hela tiden förresten…tack fina Clara mina barn är oxå uppvuxna med hund…springer spaniel…sneglar åt dansksvensk när det är dax för nästa hund…verkar vara en trivsam ras…

 16. Otroligt fin och somrig bild, har själv en Dansk/Svensk, Hur gammal är han? 😀 Kommer aldrig få en bättre hund än min ögonsten.

 17. Så fin han är!! Dansk/svensk gårdshund verkar vara en väldigt trevlig ras. Själv har jag ju en Staffordshire Bullterrier och även det är en otroligt barnkär ras, den kallas inte för Nannydog för intet 🙂
  Jag har själv inga barn men min bror har tre barn så för mig var det viktigt med en mer barnkär ras än min förra hund (en korthårig collie som blev 15 år), och det är helt otroligt att min lilla brötiga (göteborgska, betyder ungefär burdusa/”störiga”/gå-påig) pansarvagn till hund kan vara SÅÅÅÅ försiktig med dom små, som hon f.ö bara ÄLSKAR 😀