Alla framgångsrika kvinnor jag fått äran att träffa och arbeta med har föregåtts av rykten om att vara besvärliga/knepiga/bitchiga. Varenda en utan undantag. Och varje gång jag väl har träffat dem har jag stått som ett frågetecken efteråt. Var var det där besvärliga? Det där bitchiga? Jag ser kvinnor som vet vad de vill och vågar säga till när något inte känns bra. På det hela taget väldigt mycket som många framgångsrika män är. Fast de är ofta mycket otrevligare. För män kan vara det. Lite mer hårdföra. Lite mer raka. När man snackar om “knepiga män” är det av kalibern Torsten Flink och Börje Ahlstedt. Och där kan man ju verkligen snacka knepigt! När man snackar knepiga kvinnor verkar däremot kriteriet “framgångsrik inom sitt yrke” vara det enda bevis som behövs.

Jag säger heja, hurra och busvissel för alla kvinnor där ute som någon gång kallats knepiga. Jag hoppas att kunna sälla mig till denna skara.