Tiramisu serverad i glasskål med blå violblommor på toppen.

Jag älskar tiramisu men jag orkar inte alltid göra den riktiga versionen utan höftar med det jag har hemma.

Fin och lite stökig blir tiramisun i små portionsskålar.

Tiramisu betyder slarvigt översatt “pigga upp mig”. Och vem blir inte uppiggad av choklad?

En tiramisu i närbild med lager av vitt som varvas med brun kakao.

Till  2-3 personer har jag använt:

2 äggulor, 2 äggvitor,

1/2 dl socker,

250 gram mascarpone,

skalet från en citron,

starkt bryggt kaffe,

en halv rulle mariekex,

riven mörk choklad och kakao.

Ätliga blommor.

Så kan du göra min tiramisu: 

Vispa äggvitorna till ett hårt skum.

Vispa äggulorna och sockret vitt och pösigt.

Riv det yttersta skalet av en citron och blanda ner i gulorna tillsammans med mascarponen. Vänd därefter ner vitan.

Lägg mariekex i blöt i lite starkt kaffe och bottna glasen.

Bred därefter över ett lager av mascarponeblandningen och strö över lite riven mörk choklad.

Varva sedan önskat antal lager och ställ i kylen ett par timmar innan serveringen.

Ta fram, dofta över kakao och lite riven choklad. Servera genast!

Här kan du kolla in fler av mina desserttips.