Storstädning och sött

Jakob har städat i en vecka nu. Tvättstuga, hallen, källaren, garage, trappnedgången och bokhyllan och så en vanlig rejäl storstädning av huset. Det har varit ett enda grisigt kaos här hemma i flera månader!

Och själv har jag varit på tok för trött för att ta tag i det projektet, så nu när det ändå sker så passar jag istället Bertil under tiden.

Men så sjukt fint och hemtrevligt det blir när det är städat! Jag hade glömt bort hur det kändes nästan.

Efter massor av städning behövs massor av glasstrutar! Jag gör själv, och varvar gräddglass, chokladsås och strössel i struten.

Svärfar kom förbi med svartvinbärstårta dessutom, för att fira att han fått semester!

Jag måste testa och se om jag kan hitta på någon liknande variant själv. Svartvinbärstårtan var världsgod!

Snabb hemgjord glass med björnbär

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

42 kommentarer på “Storstädning och sött”

 1. Att komma in på din blogg är som att fly verkligheten för en stund. Det ser så himla mysigt ut hemma hos dig och feelgoodnivån är hög. Jag önskar att min sambo kunde städa i en vecka också. Vi brukar ladda för städning en en vecka och när det sen är dags skjuter vi på det en vecka till.

 2. Å, det ser väldigt hemtrevligt och mysigt ut hemma hos dig…det blir som en liten tidsresa med den där gamla pittoreska spisen, min gammelmormor hade en liknande som hon bakade världens godaste kakor i så den framkallar positiva minnen. Fungerar den eller har ni den kvar som prydnad?
  Fint är det iallafall. Tack för inspiration!

  1. Tack =) ja den funkar utmärkt och vi brukar laga mat på den på vintern när vi ändå eldar i köket! Mys!

 3. Fint,ja det är som att läsa en veckotidning-inspiration med vackra bilder.Jag har en likadan stol,räddad hos en kompis som skulle kasta den,den är mer sliten men vacker ändå.I stugan lagar jag mat ibland på vedspis,det är så bra för man har “många plattor”och är lätt att reglera värmen-bara dra åt sidan.

 4. Men så härligt att ha gått igenom hela huset, det kallas storstädning nu får solen gärna skina in i det nystädade huset. Läskande gott med glasstrutar så här i värmen, likaså en uppfriskande god tårta gjord på svartvinbär. Både du Clara och lill prinsen är så fina där ni står och tittar fram. Gillar vedspisen som är trivsam och en skönhet i köket.

 5. Jag skulle också behöva storstäda, ser ut som ett katastrof område efter att mina tre orkaner dragit fram här hemma 😉

  Så fina glasstrutar, önskar att jag själv kunde komma på såna saker 🙂

  1. Vaddå “vad snällt att du passade lillen”.. ? Det är ju hennes barn.. Det är ju ingen uppgift hon gör åt någon annan som en förtjänst eller så.. Duhh.

   1. det var ett skämt utifrån det att alla föräldrar aldrig passar sina egna barn – lätt att missförstå. helt ok och jag ber om ursäkt:)

 6. Vad fint ni har det, jag blev kär i den gröna färgen på era skåp, har ni målat själva o kommer du isf ihåg vilken färg ni använde? 🙂

  Tack

 7. Å, jag vet känslan precis! Jag har lyxen att ha en man som är bäst på att överraskningsstäda. Då och då kommer jag hem och möts av doften av såpa och nyvädrat, det är en vansinnigt bra present!
  Den bästa städningen är nog den man slipper göra själv!

 8. Ni har ett så extremt fint hus! Nästan så jag blir lite avundsjuk och vill flytta in där själv! Jag kan vara er hustomte 😉

 9. Hej!
  Vill tacka för en underbar blogg, älskar att kika in här hos dig och bli inspirerad!

  Visst är det härligt när det är storstädat!!? Fick allt lite städlust nu när jag såg detta inlägg, tyvärr så infinner sig inte denna städlust alltför ofta! 🙂

 10. Underbara bilder och ditt hem är bara så himla snyggt. Svårt förresten att föreställa sig att ditt hem kan vara skitigt, det är liksom inte den bilden vi får av dig på bloggen, bland alla dreggelframkallande matbilder, sommarbilder eller konstnärliga outfitbilder. Men det är klart att du har det skitigt hemma emellanåt precis som vi andra!

 11. Önskar att jag också fick bo i ett nystädat hus av min sambo, men tyvärr är det jag som alltid städar och samtidigt har hand om barnen och fixar fikar, men jag älskar min sambo ändå, konstigt nog…. 🙂

 12. Vi har också vår lägenhet ny- och storstädad efter en lång tid med stökigt. Underbart! Och verkligen rätt attityd till att fira semestern! 😀

 13. Kul att få se lite nya vyer från ditt hem. Dessutom önskar jag också att någon orkade ta tag i städprojektet här hemma. Vi har haft byggarbetsplats, massor av gäster och festival i huset på sistone och det sätter verkligen sina spår!

 14. Här är det jag som städar och av tradition ska storstädningen ske till midsommaren. Det brukar ta två veckor i anspråk, men då går jag igenom hela huset. Dessutom sommarstugan med vidhängande bastu som tar en vecka till. Sen tar jag sommarledigt och den pågår nu med regenet smattrande mot taket:)