God sommarsallad med oliver, fetaost och färska kryddor

Sommarsallad på trädgårdsbord.

Jakob lagar så god mat och vi tar vara på varenda chans att sitta ute och äta. Sallader av olika slag är hela familjens favorit.

Stor sommarsallad i blå skål med grönsaker, oliver, fetaost och färska kryddor.

Kall färskpotatis, ruccola, vanlig grönsallad, färska kryddor från landet, fetaost, riven parmesan, svarta oliver, sugarsnaps, paprika och så Jakobs Green Garlic-dressing som är galet god!

Glaskaraff med skivade citroner i vatten.

Lite citronvatten till det och bästa middagen är ordnad. Ätes förslagsvis under bar himmel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

31 kommentarer på “God sommarsallad med oliver, fetaost och färska kryddor”

 1. Under hela sommaren har du levererat underbara bilder på bloggen det här kan du och har känsla för det syns. Många bloggare skickar ut snustorra bilder och hos såna vill man inte ens kommentera. Din blogg känns inbjudande med alla vackra foton och bra text. Härlig sallad att få ätas i trädgården så njutbart.

  1. Tack snälla du! Och tack för alla fina kommentarer du alltid tar dig tid att skriva. Det uppskattar jag =)

 2. Är också helt galen i sallad. Framför allt med parmesan i. Fast det gäller nog allt med parmesan i när jag tänker efter!

 3. Hej Clara, jag måste bara säga att jag älskar din blogg och allt du lagar och gör om blir så himla fint! Men jag är lite nyfiken på hur din man ser ut, jag har nämligen aldrig sett honom på bloggen. Och det är väldigt vackert och romantiskt att han har ditt namn på armen. Det är riktig kärlek!
  kram felicia

  1. Det lilla jag sett av Jakob så tycker jag att han ser ut som en fransman. Med basker och halsduk slängd över axeln så skulle jag ta honom för en konstnär boende i dom franska kvarteren.

 4. Hallå!
  Ni äter väl kalamon/kalamata oliver? Och inte vanliga “svarta oliver”? Eftersom svarta oliver är färgade svart (från vanliga gröna)! Vilket inte är hälsosamt. Men du borde ju ha koll på sånt 🙂 men om någon annan inte vet – så köp bara ekologiska kalamata oliver! För din och miljöns bästa!

 5. Åh, vilka fina bilder, så sugen på sallad var det längesen jag blev… Jag såg att det önskats i tidigare kommentarer, så jag sällar mig till kören: Kan Jakob tänka sig att bjucka på receptet till green garlic-dressingen?
  Tack för att du fortsätter att bjuda på fina, tänkvärda och bra blogginlägg!

 6. Oj vad gott det ser ut men så är du ju också en synnerligen duktig fotograf. kan man inte få makens dressinghemlighet….

 7. Vad fint och mysigt det ser ut. Jag har själv ätit en del sallad denna sommar, är verkligen den perfekta sommarmaten. Fetaost är den bästa ingrediensen i alla sallader 🙂

 8. Tack för inspirationen, nu vet jag vad jag ska svänga ihop till familjen idag. Här på västkusten är det också härligt väder så vi får duka ute. Tack för din härliga blogg, följt i flera år men varit dålig på att lämna avtryck. Men, man blir ju så glada av dem så, hej hej Clara!

 9. Hej Clara!

  Jag är lite nyfiken på vart det blå fatet/skålen kommer ifrån?.. Är det möjligtvis Gefyr?