Äppelpaj för två. Idag svängde jag ihop en äppelpaj till mig och Jakob för att äta när vi tittar på Homeland.
Det syns inte på bilden men pajformen är pyttliten. Som en liten assiett. En äppelkaka för två, eller bara en om man är lite glupskt lagd vilket jag är i vanliga fall.
Jag gjorde bara en vanlig smulpaj – receptet finns här – och skivade över äpplen, doftade på kanel och hyvlade över lite smör innan gräddningen.
26 svar
åh så himla gottgotti!
Underbart! En äppelpaj i en ugnsfalukorvs kropp 🙂 Det bästa av två världar.
Så söt, och lagom storlek..
Jag gjorde paj på hallon och blåbär, också gott..
Har såå mycket svarta och röda vinbär..Men vad ska jag göra med allt?
Gott med äppejpaj 🙂 , tänkte berömma dig för din underbara bok som jag fick levererad hem idag, och vilken bok! Hur mysig och fin som helst, fylld med så himla mycket
härlig läsning och bra tips. Du är superduktig! Ha det fint! 🙂
Lyxigt att bli serverad en sådan i tv-soffan!
Åh gud så gott!
Åh så gott det ser ut, tror allt att det blir äppelpaj här hemma också. Har nämligen fått massor av äpplen av mina föräldrar.
Åh! Jag fullkomligt älskar SMÅ pajformer! Gör nästan alltid matpaj i sådana och tar med till jobblunch 🙂
Förresten fick jag ett MYCKET fint paket på posten igår – DIN BOK!!!!!! Låg länge i sängen och läste om tips och idéer och tittade på de fina bilderna innan jag släckte min lampa. Så FIN! Bra jobbat Clara!!
Åh, så enkelt och gott!
Fick hem din bok igår och ville bara säga att den är helt fantastisk! Man blir så sugen på att skaffa hus på landet! Den ska jag lusläsa i höstmörkret 🙂
Mums, ja nu är det ju säsong för äppelpaj!
Jag köpte din bok idag och den är jättefin!!! Jag ville bara tacka dig för ett gott jobb med boken, bilderna, texterna och all inspiration o kreativitet.
Måste kolla in din bok som alla skriver om!!
Supergott med äppelpaj 🙂
Kram/M
Mmmmm ….. Fick din bok igår och den är superfin och inspirerande! Kanonbra jobbat!
Oj vad gott!
Enda nackdelen med liten form är att det inte blir något kvar i kylskåpet att ta en portion till av;)
Fast det kan ju vara en fördel också!
Ser väldigt gott ut. Kul att göra i portionsstorlekar.
Homeland är ju så bra. Jag såg den när den gick första omgången.
<3
Små bakverk är grejen. Själv gillar jag att baka mini-hallongrottor:)
Mumma!
Vad härligt! Det är så fint med små formar. Jag gjorde soppa i våra små le creusetgrytor igår, det var både vackert och gott 🙂
Fick, äntligen, din bok min brevlåda idag; den är underbar att hålla i och bläddra genom. Grattis till en jättefin bok!
Oj vad det såg gott ut!
Äpplen tagen direkt från äppelträd ser jag måste ha smakat bra.
Åh, nu blir jag sugen på höst. Äppelpaj är ju så gott!
Ser fram emot ett se och höra dig i Malmö imorgon förresten! 🙂
Så sött, äpplena ser himla stora ut tills det att en förstår att det är en miniform 😛 Tänk om jag ändå kunde hittat så stora, svenska äpplen – mums! Ha en härlig kväll 🙂
Så smidigt, men en så liten form 🙂
Ja, nu börjar äppelpajstiden. Jag älskar den! Föräter mig nästan varje höst, men nästa år är det lika gott igen. I år ska det dessutom bli en massa råpressad äppeljuice, eftersom vi nu köpt en råsaftcentrifug (eller vad den nu heter).
Ser gott ut! Och höstligt härligt. Har du smulet under äpplena? Blir det smuligt då, eller mer som vanligt pajskal?