Tävlingsdags

Nä, nu tycker jag att det är hög tid för en tävling här på bloggen! Det var alldeles för länge sedan. Den här gången ligger en 10m2 stor skräddarsydd tapet från Mr Perswall i potten. Till ett värde av 3090 kronor.

Mr Perswall lanserar nu Expressions, kollektionen med konstnärliga uttryck och väggkonst i ny bemärkelse. Klicka här för att se alla fototapeter i Expressions Kollektionens mönster är en mix av fotografier, illustrationer, akvarellmålningar, graffitikonst, akrylmålningar och mycket mer. Expressions är Mr Perswalls egna konstgalleri för väggen! Min personliga favorit är tapeten här ovan som är som ett stort konstverk. Som alltid hos Mr Perswall är det kunden som är designern och Du kan beskära motivet, ändra färger eller lägga till text precis som du önskar och självklart ändra länken på QR-kodstapeten. Klicka här för att se alla tjusiga fototapeter i Expressions. För mer inspiration gå gärna in och gilla Mr Perswall på Facebook.

För att delta i tävlingen ska du svara på följande frågor

1. Vilken är din favorittapet i kollektionen Expressions?

2.Om du fick vara konstnär för en dag vad skulle du då göra? Vilket material skulle du använda, tekniker, färger? Beskriv kort.

 

Tävlingen pågår till den 21/10-2012. Vinnaren utses av Mr Perswall. Beslutet kan inte överklagas. Eventuell vinstskatt betalas av vinnare)

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

168 kommentarer på “Tävlingsdags”

 1. 1: Jag föll direkt för Gravity. Formen påminner mig om ett hjärta vilket betyder lite extra för vår familj eftersom en av våra döttrar har ett hål i hjärtat.

  2: Jag tänker mig ett slags draperi av olikfärgade glaspärlor som skulle hänga i ett uterum. Solljuset skulle brytas så fint i pärlorna.

 2. Jag tyckte att Passionate Ink var helt magiskt fin!

  Om jag fick vara konstnär för en dag, skulle jag sätta mig ner och göra jättemånga pärlplattor. Som jag sedan satte upp på olika ställen runt om i stan, i hopp om att det skulle få någon att bli lite extra glad!

 3. 1. Jag gillar Fireworks bäst. Men den jag helst skulle ha på väggen är nog Wall Painting. Jag är lite feg just när det gäller väggar…

  2. Jag skulle jobba i glas. Det har alltid varit en dröm, att jobba med glas, både att gjuta och att blåsa. Jag skulle ta fram en enfärgad servis som kan mixas och matchas. Delarna ska finnas i rött, grått och turkost.

 4. 1. Min favorittapet är Wilderness som jag upplever har ett coolt djup, nästan en tredimensionell tapet, som en värld man kan kliva in i.
  2. Om jag var konstnär för en dag så skulle jag arbeta på ett större projekt i form av att dekorera ett rum med inspiration från en björkdunge och sätta upp flera smala björkstammar i rummet, använda blått och grönt organzatyg som blad/himmel, och hänga upp ljuslyktor och små pärlor, sätta fast fåglar (inte levande) på olika sätt i träden och även installera fågelkvitter och andra slags skogsljud i som spelas i rummet som vacker bakgrundsmusik. Jag skulle också dekorera björkstammarna med olika slags klättrande växter som planteras vid stammen och får klättra sig uppåt.

  Tack för att jag fick ett tillfälle att drömma lite! =)

 5. 1. Never Ending Paper. För att det har ett så crazy telefonklottermotiv som inte har någon motsvarighet överhuvudtaget i mitt väldigt svenska, vita och ordentliga hem. Kanske därför blev jag förälskad i det på direkten.

  2. Jag håller mig till det jag är bäst på tror jag – gummistämplar och vattenlösliga distressdynor. Gillar att använda stämplar i urban- och grungestil så väl som romantisk puttenuttstil och att skapa egna bakgrunder till kort och annat. På så vis är jag väl konstnär varje dag. 🙂

 6. Om jag fick vara konstnär för en dag skulle jag gå och hämta ullen jag för första gången har klippt på egen hand, av mina allra första gotlandsfår. Jag skulle karda och sedan ta mormorsmors spinnrock och spinna silvergrått garn för att kunna sticka små sockar till mitt första barn, som finns i fantasivärlden. Kanske snart i denna värld. Och de skulle inte vara stickiga.

 7. Och favorittapeten var så klart fireworks. För att den skulle passa så underbart bra på en stor vit vägg i mitt 70-talshus

 8. 1. Never ending paper. Fastnade för kompositionen, det svartvita och det urbana i den, och kan tänka mig att sitta länge och bara upptäcka nya detaljer… På väggen!

  2. Jag skulle välja ut ett stort träd i en park och pynta det med massor av gamla nycklar, lås, vattenkranar, klockor och liknande som fick hänga från grenarna.

 9. 1. Gillade Street art mest, tills jag idag kikade i en katalog och såg tropical Colors i ett provtryck. Blev helt såld på färgnyanserna!

  2. Blandkonst. Nån schysst träplatta sedan jobba med att klistra utklipp ur tidningar. Färg med pensel, oljekritor och sedan lite rinnande sprayfärg.

 10. 1. Passionate ink.
  2. Har precis börjat en kurs med Screentryck och är helt förälskad. Jag älskar upprepandet av enkla figurer och på så sätt få ett mönster. Har aldrig skapat på detta sätt innan men det är underbart! Så jag antar att jag skulle trycka på tyg, olika enkla asymmetriska figurer som tillsammans bildar symetri.

 11. Jag gillar denna: “Abstract”. (http://mrperswall.se/alla-tapeter/kollektioner/expressions#id=41960)

  Om jag skulle vara konstnär för en dag (kan vi inte alla vara det om vi bara vill?) så skulle jag nog vilja måla. Jag skulle vilja vara i ett stort garage, eller någonstans där man absolut inte behövde oroa sig för att smutsa ner varken stället eller sig själv. Jag skulle ha en stor tavla liggandes på golvet och så skulle jag bara testa mig fram med olika färger. Jag skulle nog måla, precis som tapeten, abstrakt. Tänka tillbaka till barndomen. Försöka komma tillbaka till då när man liksom bara målade och lät det flyta på, utan att kanske planera så mycket i förväg vad det var man egentligen målade. Vi planerar för mycket som vuxna.

  Kram

 12. Jösses vilken beslutsångest jag fick när jag tittade runt där! Jag är veligare än veligast. 🙂 Woods (den andra) blev nog min favorit tillslut…
  Om jag fick vara konstnär för en dag så hade jag velat ha typ Velázquez målarkunskaper. Du vet, riktigt “old school” konstnär med snygga målningar och dolda budskap. Vad jag hade målat? Någon nära och kära antagligen… och bara bombaderat bilden med symbolik. 🙂

 13. Jag fastnade direkt för Illusion, P150801-6. (Fast jag skulle vilja ha en bild på min mamma!)
  Om jag var konstnär för en dag skulle jag vilja göra ett stort collage med minnessaker, foton och bilder på överlevare att hänga på Ung Cancers huvudkontor, med temat “Det är okej att känna”.

 14. Väljer Street Art efter lite funderande, färgerna, kaoset & livsglädjen den förmedlar inspirerar mig till att ta plats & våga mer! Skulle den sitta hemma på väggen så kan jag inte glömma det viktiga varje dag!

  Om jag fick skapa fritt blir det foton av härliga vänners, nära-kära och mina barns ansikten i ett stort, färgglatt collage på en vägg med ett rött, sprayat hjärta som ram, mysigt! Tror jag sätter igång direkt!

 15. 1. Street Art skulle vara snygg som fondvägg bakom en säng.
  2. Jag skulle vilja prova att måla (om det kallas så) med kniv. Jag såg något en gång om en konstnär som både skar av tjocka lager färg och även bladguld med en kniv och sedan applicerade på duk. Det blev något speciellt med texturen på verken och det såg väldigt roligt ut.

 16. Jag föll för Dissolving eftersom den trots sina relativt kalla färger gav mig den där trygga och varma känslan du får när du sitter på bussen och regnet slår mot fönstret och ljudet blandas med bussens dova mullrande.

  Om jag var konstnär för en dag skulle jag vilja gå ut en riktigt grå måndagseftermiddag i november och placera ut ljuslyktor längs trottoarerna på alla gator i hela stan. Så att alla hade ett ljusspår att följa hem.

  Jag hoppas det kan kallas konst för jag vet inte vad det skulle vara annars.

 17. 1. Jag föll också för Fireworks. Älskar de små små linjerna som ger det hela ett annat djup. Påminner om skogen, som om tolkad av en konstnär som målar en sorglig, vacker barnbok.

  2. Jag skulle bara hänge mig åt mina impulser fullkomligt, gärna på en hel vägg. Flera hinkar med tjock färg, penslar, borstar, tyg, svampar, mossa, jord, vatten och små finuddade pennor skulle tillsammans få bilda en explosion av abstrakt väggmålning.

 18. 1. Vilken är din favorittapet i kollektionen Expressions?
  Min absoluta favorit är “abstract” då jag verkligen gillar att man ser penseldrag och en massa rörelse, tapeten känns så levande.

  2.Om du fick vara konstnär för en dag vad skulle du då göra? Vilket material skulle du använda, tekniker, färger? Beskriv kort.
  Jag skulle nog göra som Jackson Pollock och leka otroligt mycket med färg och rörelse. Jag skulle använda jordiga toner med en massa färger. Mycket rött, rosa och även någon turkos. Som min sista touch skulle jag fästa ballonger med en massa färg i på duken och splasha ballongerna med pilar. Tror det skulle bli grymt häftigt, levande och abstrakt.

 19. 1: Satt faktiskt å kollade på fototapeter idag, Min favvo är just Firework från Kollektion Expressions! Den är fantastisk och påminner mig om de härliga mönsterna från 70-talet.

  2: Jag skulle måla olja för dennes fina egenskaper. Sensualitet, och många härliga färglada djur.

 20. 1. Jag gillar fireworks mest. Den skulle passa perfekt i det 40-talshus vi precis köpt och snart ska flytta till. En glad, detaljrik och inspirerande tapet. Och retroinspirerad…

  2. Jag har alltid gillat att arbeta med applikationer så det skulle jag göra. Antingen i tyg med olika texturer och mönster eller i papper. Jag har gjort en del tavelkonst där jag klipper ut siluetter och figurer ur gamla magasin med fina färger på sidorna. Finast blir det om man sätter flera likadana figurer på samma ark men i olika färg/mönster. Billig, miljövänlig, personlig och kul konst enligt mig.

 21. 1. Alltså, Abstract! Vet inte varför. Jag känner ofta så med visuella intryck, jag gillar eller gillar inte, och sällan kan jag förklara varför. Ofta är det det kaotiska, mörka, till synes slarviga som jag tycker om. Jag kan se framför mig när sådana saker skapas. Kroppen måste användas, inget finlir, inga halvmesyrer.

  2. Åh, det finns så mycket där ute! Men om jag hade en dag, så skulle jag arbeta med människor som material. Har länge drömt om att få ihop ett stort platsspecifikt verk, en del flashmob, en del koncepkonst.

 22. 1. Jag gillar fireworks mest. Den skulle passa perfekt i det 40-talshus vi precis köpt och snart ska flytta till. En glad, detaljrik och inspirerande tapet. Och retroinspirerad…

  2. Jag har alltid gillat att arbeta med applikationer så det skulle jag göra. Antingen i tyg med olika texturer och mönster eller i papper. Jag har gjort en del tavelkonst där jag klipper ut siluetter och figurer ur gamla magasin med fina färger på sidorna. Finast blir det om man sätter flera likadana figurer på samma ark men i olika färg/mönster. Billig, miljövänlig, personlig och kul konst enligt mig. Då kan alla bli konstnärer för en dag. Det vore väl kul!

 23. 1. Jag såg Never Ending Paper och mitt hjärta slog ett slag snabbare. Visserligen inte möjligt att applicera i mitt hem nu, men banemig så fort jag skaffar bostadsrätt eller villa så skulle den åka upp direkt. Om jag så behöver spara den i en halv livstid så kommer den upp på väggen då. Svart och vitt lite “kladdigt” sådär passar perfekt med dom billiga IKEA-bokhyllorna jag skaffade för några år sedan, med massa Shakespeare-citat och annat amazing.

  2. Oj, jag skulle definitivt använda olja – bästa materialet! Starka, klara färger som påminner om en härlig höstdag eller vacker vårdag och få upp bilderna på enorma deep canvas-dukar, med något ganska naivistiskt!

 24. 1. Jag tycker wilderness är helt fantastisk! Det är en vågad tapet men skulle vara oroligt snygg på rätt plats!
  2. Om jag fick vara konstnär för en dag skulle jag arbeta på stora canvas men enfärgade! Som de italienska konstnärer som Lucio Fontana eller Augostino Bonalumi! Med en tre dimisionell känsla.

  Rolig tävling!

 25. 1. Jag blev superkär i Pastelle, älskar verkligen den typen av konst <3

  2. Om jag fick vara konstnär för en dag så skulle jag ta en massa magiska fotografier på vackra kvinnor i skira klänningar, gärna med gamla knasiga kameror som man inte har full kontroll över. Riktigt stort skulle jag vilja framkalla dem, så att den där magiska känslan liksom ville ta över när man såg på dem.

 26. 1. Jag väljer Pastelle som min favorit. Underbar är den!

  2. Jag skulle göra en serie med olika fina pastellfärgade figurer (skulpturer & målningar) utplaserade på flera olika platser i en stad, såsom elskåp, lyktstolpar, utkikande ifrån nån vägg osv. Figurerna har ska vara enkla och ha en liten muminkänsla över sig.
  Det ska bara vara lite här och var och även i utkanten av stan. Precis så att man inte tänker på att dom hör ihop om du bara går runt torget, men att om man håller utkik så kan man märka dom efter en hel stadsvisit. 🙂

 27. 1. Jag brukar alltid välja svart och vitt eftersom det är så lätt att piffa upp resterande rum med färger, jag kör ALLTID säkert. Men hade jag haft modet att göra som mitt hjärta och känslor vill så hade jag helt klart satt upp: http://mrperswall.se/tapeter/mr-perswall-tapeter-naive-p150501-w

  2. Jag hade satt mig vid en sjö med ett kollegieblock, blyertspenna/tuschpenna och målat/tecknat för glatta livet. Allt och inget som flyger genom mitt lilla huvud just för stunden. Vilken lycka det hade varit!

 28. 1: Dissolving (så fruktansvärt snygg!)
  2: Jag älskar att fotografera och doften av framkallningsvätska, tyvärr har jag inte råd längre men det är något jag verkligen saknar. Så om jag får fantisera fritt så skulle jag skulle fotografera min son i ett nära porträtt i svart/vitt med en gammal analog kamera. Sen skulle jag framkalla bilden med skarpakonturer på mattpapper och måla olika motiv runt bilden med svart tusch.

 29. Om jag vore konstnär för en dag skulle jag strunta i att jag bor i hyresrätt och köpa en svart penna och kladda ner hela min sovrumsvägg precis som tapeten Passionate Ink. Det skulle bli hur fint som helst!

 30. Never ending paper tyckte jag var himla fin.

  Jag skulle vilja vara konstnär mer än en dag! Oavsett hur länge, skulle jag välja att vara klädskapare, bara kunna skapa fritt med oändliga mängder tyg i olika färger och mönster. Sedan kunna känna känslan att det man har på sig, eller till och med någon annan, är skapat av mig!

 31. 1. Gravity – den med båda figurerna.
  2. Om jag hade någon konstnärlig talang och obegränsat med resurser har jag alltid drömt om att skapa en skulptur där silver och guld möts i människoform. Den skulle vara i faktisk människor-storlek och någon slags våldsam kamp mellan guld-männniskan och silver-människan skulle äga rum. Någon slags referens till hur lite jag gillar uttrycket “tala är silver men tiga är guld” ;P

 32. Åh vilken grym tävling!! Tävlar aldrig men den här VILL man ju verkligen vinna!

  1. Jag föll direkt för Naive med dess grafiska mönster som påminner mycket om mig själv och hur jag är när jag skapar!

  2. Lätt svar: Plexi! Hade gjort massa olika former och bokstäver, både platta och i 3D. Satt ihop allting på en vägg eller varför inte göra plexiformer efter tapetens mönster?

 33. Åh, Jag tycker att den ljuvliga grå/pastellskalan i watercolour var himlans fin! Den skulle jag vilja ha i sovrummet som sänggavel!

  Och om jag skulle vara konstnär för en dag, skulle jag nog dela upp konstnärsskapet i deltid – ena halvan hade jag målat med alla möjliga färger, akryl/akvarell/olja… och andra halvan hade jag suttit framför en drejskiva och format fram olika urnor, vaser och skålar! Kanske målat på dem efteråt? 🙂

  Håller alla tummar och tår för att vinna denna fantastiska tävling!

 34. 1) fireworks gör mig knäsvag
  2) om jag vore konstnär skulle jag använda mitt nyblivna kändisskap till att göra gott. Jag skulle länge sitta och tänka ut vad människor verkligen vill ha och kan tänkas betala för. Kanske stora målningar i olja eller akvarell. Enorma, storslagna, färgglada, kladdiga verk med pampiga ramar föreställande hundar i ballerinakjolar, kaniner i stickade koftor, sjölejon i mössa och vantar och möss med en hagelbrakare under ena tassen. Typ så. Pengarna skulle gå oavkortat till organisationer som Action Aid, Rädda Barnen, Djurens Rätt och dylikt. Organisationer som ser efter det vi borde värdera allra mest- barn och djur. Tack.

 35. Vilken rolig tävligt =)
  1. Jag gillar tapeten som heter Gallery. Den som har de tomma tavelramarna. Jättefint att blanda upp med egna “riktiga” tavlor och sätta små bilder i ramarna som är tryckta på väggen.
  2. Jag skulle helt klart jobba med textil och handarbete. Jag är sen några år helt fast för stick-trenden, det skulle definitivt gå att utveckla =)

 36. 1: Wilderness! Mina färger, jag.
  2: Om jag var konstnär för en dag skulle jag skulptera med tyg, tråd, tapetklister och metallnät. Det mesta av materialet skulle jag rota fram i gömmorna här hemma i ateljén (syr som yrke). Jag skulle ge mig ut i naturen och staden och smyga in små skulpturer där man minst anar.

 37. 1. Vilken beslutsångest – jag älskar verkligen de flesta tapeterna i kollektionen, men om jag måste välja en skulle det nog vara Metropolitan.

  2. Om jag fick vara konstnär för en dag skulle jag smida i järn, en vacker och galet stor bänk med tak/pergola till min nya trädgård (även om det är omöjligt att hinna på en dag, men om jag får drömma…)

 38. 1. Never Ending Paper säger jag bara! Tänk en tapet som gör ett helt rum spännande.

  2. Om jag fick vara konstnär för en dag så skulle jag vilja måla graffiti på en stor grå tråkig betongvägg. Jag skulle göra ett mönster med mycket färg och som gör att folk blir glada av att titta på.

 39. 1. En av favoriterna var Pastelle men jag fastnade också för Wilderness.
  2. Som konstnär skulle jag ägna mig åt fotografering. Min övertygelse är att alla människor är vackra och jag skulle vilja lyfta det vackra hos varje individ när de framträder nakna utan kläder. Jag är inte alls vara intresserad av det mer traditionella skönhetsidealet utan min vilja skulle vara att lyfta fram det vackra i alla olika typer av kroppar!

 40. Hej! Kul tävling!

  1. Min favorittapet i kollektionen är “watercolour”, den skulle jag ha i sovrummet eller i hallen.

  2. Om jag var en konstnär skulle jag arbeta med textilier. I och med att det är det material jag behärskar allra bäst faller det sig naturligt att jag väljer just det. Jag har länge varit sugen på att skapa tavlor med hjälp av olika tyger, så det skulle nog vara min konstnärliga uttrycksform.

 41. 1. Jag älskar svart o vitt därför föll jag direkt för nerver ending paper. Den kan jag tänka mig i vår framtida hall. Superfin.
  2. Om jag skulle få vara konstnär så skulle jag bara jobba med trä. Jag skulle fortsätta hitta en massa gamla breda plankor o göra ngt eget med. Helst skulle jag vilja kombinera det med att svetsa ngt också. Jag skulle göra lampor eller småbord i trä o svetsade material.

 42. Jag föll för tapeten World Map för den var så fin. Och så underbar…

  Och om jag skulle vara konstnär för en dag, skulle jag vilja dekorera om ett rum. Då hade jag målat upp ett familjträd, på en ljusgrå tapet, där namn, födelseår, civiltillstånd, yrke samt vilket år personen dog skulle finnas inmålat på tapeten. En häftig känsla att se sitt familjeträd växa, och då hade jag vilja ha med mörka trämöbler i rummet, bara för att skapa en fin gammaldags känsla. Kanske med en brinnande vedbrasa med fina (fejk) hjortskinn på golvet. Antik fynd som skulle pryda rummet för att ge det lilla extra.

 43. 1. Alla är fina, men håller med dig! Fireworks är underbar! Älskar färgerna!

  2. Hade jag varit konstnär för en dag hade jag velat testa att dreja. Verkar otroligt roligt att forma och skapa olika former med händerna!

 44. Älskar Lilly av Johanna Ek. Både romantisk och modern!

  Om jag var konstnär hade jag nog satsat på scrapbooking i storformat. Tryckt gamla svartvita fotografier på kanvas och sedan lagt till en kjol i riktigt tyg på en flicka, eller gett henne riktigt blommor att hålla i handen. Kanske bara satt en liten, liten vas i handen på henne, så att man kunde byta ut blommorna.

 45. 1. Min favorit är Wallpaintings

  2. Jag skulle använda akryl( eftersom jag bara hade en dag) och skapa en stooor väggmålning hemma där Yves Klein möter Delft i alla blå nyanser. Vackra porslinsföremål som flyter ut till moln.

 46. Som klar favorit blev det Wilderness, P151801-8.
  Så mycket färg så mycket känsla!
  Att vara konstnär för en dag, jag är konstnär då och då. Väver trasmattor av returtextilier från loppisar. Dom tål att gås på i många år likväl som att hängas på väggen till allmän beskådan. Vardagskonst!

 47. 1.Wallpainting, vilken som av dem-helt underbara!
  2. Jag skulle jobba med ull. Tova fantastiska kläder
  i alla regnbågens färger. Och fundera fram nya sätt att
  använda detta underbara material.

 48. 1. Å så många fina, svårt att välja. Men jag svarar ändå palette. Tänk och sitta och måla framför den. Det blir inga svart/vita bilder då. 🙂

  2. Om jag fick vara konstnär för en dag skulle jag inta en tom lägenhet. Där skulle jag måla konstverk som sträcker sig över tack, väggar och golv. Precis som jag vill, utan några restriktioner. Som sträcker sig genom olika rum, och åker ut genom fönster och dörrar. Kanske skulle den även få fortsätta på utsidan. Bre ut sig som en vacker fläck på ett annars grått höghus.
  Det skulle vara färgsprakande och häftigt, men inte allt för galet. För självklart vill jag att någon ska flytta in i lägenheten med sina möbler och sin familj och bo där med konsten som en extra familjemedlem.

 49. Never ending paper (http://mrperswall.se/alla-tapeter/kollektioner/expressions#id=41980) är min favorit, eftersom den verkar just never ending. Man kan kolla in den hur många gånger som helst, och ändå alltid hitta något nytt.
  Om jag vore konstnär för en dag skulle jag väva en stor matta av naturen. Gröna mjuka mossor, löv, gräs, ull, mera mossa och lin, fina blommor och pinnar. En naturmatta att meditera på i den kärva vintern.

 50. 1.Jag gillade Woods på sidan 17. Får känslan att man kliver rakt ut/in i naturen utan att det blir för mycket då när färgerna är dova

  2.Om jag var konstnär för en dag skulle tagit en hög tidningar/magasin og rivit ut små bitar och lagt i högar efter färg. Sen skulle jag gjort en tavla genom att limma bitarna tätt samman, antingen rutigt, med en färg i varje ruta eller rita av mina barn och låta varje barn få var sin färg. Förstår du? Färgglada tavlor och miljövänliga 🙂

 51. 1. Av så många som skulle kunna vara potentiella favoriter så fastnade jag ändå för en mycket diskret tapet, som flörtade med min kärlek till att snabbt kunna klottra ner små ord eller en liten teckning i ett liggande anteckningsblock. Jag fastnade för Soft drapings (P140105-4). Min favorit.

  2. Hittade fotonegativ från sekelskiftet i vår lada. Vardagsbilder med besök i lanthandeln, fniss i solen, en begravning och arbete på gården. Då negativen är fasligt känsliga för ljus skulle jag försöka kopiera dem på overhead-papper. Skära ut rutor i en canvas och placera kopiorna där. Oljemåla in negativen i bilden av ett rum med fönster och sedan ljussätta bakom. Så får människorna från förr får ett nytt sammanhang och jag får en del av historien från platsen där jag nu bor.

  Tack och hej!

 52. Lätt “pastelle”

  Konstnär för en dag… Då hade jag skapat i lera tillsammans med barn.
  Barnens kravlösa skapande fascinerar mig och just lera skulle jag använda eftersom man låter alstret växa fram på ett mycket påtagligt sätt, processen blir viktigare än målet.
  Konst för mig är just det, att se och fundera på hur alstret kom till.

 53. Jag skulle absolut välja tapeten wilderness, föll handlöst för den på en gång.
  Vore jag konstnär för en dag skulle jag ta med mig ett macroobjektiv och gå på skattjakt – överallt. Ta bilder på dammtussar, nerven på ett blad, fjunen på en tomat, pastillen på en blomma, humlans “päls” djupet i vovvens öga.
  Skulle sedan leka med färger, oljor etc för att få ändra karaktären i fotot, göra det mer spännande, abstrakt, djupt, annorlunda… you name it!

 54. Jag älskar tapeten Gallery med dess fina brädpanel och fotoramar! Bara att infoga sina egna bilder och vips har man en alldeles unik och personlig tapet!
  Om jag fick bli konstnär för en dag skulle jag vilja bli graffitikonstnär. Jag skulle göra stora konstverk med massa färger och coola djurmotiv till exempel galopperande hästar!

 55. 1. Jag älskar Metropolitan.
  2. Jag skulle göra ett stort tredimensionellt collage med material som betong, bläck och kol, föreställande ett stadslandskap. Ganska stort, yvigt, rått där känslan och egenskaperna hos materialen syns. Med bläcket skulle jag göra detaljer, med kolet ytor i olika grå-svarta nyanser.

 56. 1. Föll pladask för http://mrperswall.se/alla-tapeter/kollektioner/expressions#id=41979! Så läcker!
  2. Jag tilltalas extremt av färger i olika skalor! Jag skulle samla allt jag kan, bilder, tyger, gamla biljetter, papper, tidningar, metallburkar, allt i färger, vackra färger från himel till jord, och skapa något STORT! Något som upptar hela ens synfält, som man kan känna på och facineras av texturer.
  Jag är tyvärr inte så konstnärlig när det kommer till kritan, men i mitt huvud.. Ojoj. Det blir aldrig lika bra när det kommer ut. Eftersom jag är en kontrollperson med planer och målsättningar så är konst ett känsligt ämne, är alldeles för självkritisk för att släppa loss, det blir inte som jag tänkt mig! Frustration! Men som konstnär för en dag hade allt fallit på plats, och färgerna hade fått leka vacker och livfullt med varandra och ljuset.

 57. 1: Min favorit är “Hope”, bara namnet gör mig lugn, motivet är stilla och skvallrar tyst om en förgången tid.

  2: Jag hade jobbat i lera och skulpterat med händerna, mitt första verk hade varit en färgglad mops, inget gör mig så glad som mopsar och alla , verkligen alla borde ha en hemma som gör deras liv bättre 🙂

 58. 1. Jag gillar “Illusion”, med sina murriga färger och blurriga intryck.
  2. Om jag kunde vara konstnär för en dag, så skulle jag ta ledigt från all stress och alla vardagssysslor och bara gå runt och fota saker som kom i min väg eller väckte mitt intresse med min polaroidkamera. Sedan skulle jag ta alla polaroidfoton och sätta fast dom på en jättecanvas så att dom i sig skapade ett eget motiv. Tror att det skulle kunna bli rätt bra, faktiskt!

 59. 1. Jag gillar Metropolitan, ser ut som man själv hade kunnat målat den på en vit vägg.

  2. Om jag får drömma hade jag använt mig av ljus, massor av ljus. I en gammal gigantisk fabrikslokal hängt upp hundratals, eller rent av tusentals, vita glasarmaturer i taket. Olika stora klot som formade en organisk flod i den idustriella oorganiska miljön.

 60. 1. Roses in the shadow! Helt fantastisk!

  2. Jag skulle på något sätt vilja jobba med växtfärgat garn! Inte sticka utan snarare mot en vägg/på en vägg. I olika lager.

 61. 1. Jag skulle klart välja: P130802-9
  Daily News – Read all about it, den skulle bli superläcker i vårt tv-rum.
  2. Då jag älskar att sy och virka/sticka skulle jag gå lös på soffan och möblerna. Jag skulle skapa en färginstallation och lysa upp höstmörkret, de skulle få en helt ny look med härliga färger och mönster i olika materal/garner, ett slags mixat patchwork. Förmodligen skulle det vara så kul att få jobba med färgerna och materialen så jag skulle gå lite “nuts” och fortsätta utomhus, tänk så häftig brevlådan skulle kunna bli! Allt för att sprida lite färg och glädje!

 62. 1) Jag är helt förälskad i Colourful Waterfront. Färgerna är så underbara och om jag kisar så kan jag nästan tro att det är det är Norra Hammarbyhamnen jag tittar på…har fortfarande lite hemlängtan trots att det är över ett år sedan jag flyttade från Stockholm.

  2) Om jag skulle vara konstnär för en dag skulle jag vilja jobba med lera. Den lena känslan, doften av lera och att känna hur den formas av ens händer måste vara fantastisk!

 63. Detta är inte en kommentar till tävlingen! Men när jag går in på in blog kan jag inte bläddra till tidigare inlägg. I andras bloggar står det längst ner om man vill klicka till äldre/tidigare inlägg. Men jag kan inte det på din, varför? Har skrivit om detta tidigare men inte hittat ditt svar.

 64. 1. Hej! Jag hejar på “Abstract”. Blev förälskad i den och föreställde mig den redan i vårt 1800-talshus. Fin kontrast till vårt grå golv och den grå väggpanelen. Man blir lätt drömsk när man bläddrar i kollektionen.

  2. Jag skulle trycka grafik hela dagen lång. Jag älskar grafiktryck och gillar hur mycket man kan variera inom en och samma teknik.

  Tack för en fin blogg!
  / ida i finland

 65. Hej Clara!

  Jag tycker att du är störtskön för det mesta, jag följer dig i stort och smått och glädjs över din styrka och mod att ibland visa svaghet och andra känslor. Du har en ton som jag verkligen uppskattar. Jag måste säga att jag blev lite förvånad och förvirrad av det hör inlägget som jag nu kommenterar på.

  Visst är det trevligt med tävlingar och give aways and what not men det känns inte riktigt som …. du. Sjävklart har du rätten att själv bestämma vad som är du och inte i sista ledet, alla gånger.

  Det bara känns som att … De som sponsrar med det här priset kommer att läsa alla bidrag och därigenom antagligen få en massa matnyttig info om vad unga modemedvetna personer ut din läsarkrets 1)gillar i sortimentet 2) skulle kreera själva, om de kunde. Vilken guldgruva! Blir litet ledsen att du låter någon göra så mot dina läsare. Sno ideér och raka åt sig information. Någonstans känns det konstigt.

  Rätta mig gärna om jag har fel, jag nästan vill att du ska berätta att det här företaget är super-reko, super-eko och aldrig skulle göra någon minsta fluga förmär.

  Tack för en fantastiskt läsvärd blogg! Verkligen, ville bara låta dig veta hur jag känner därför att jag gillar vad du gör i vanliga fall.

  Mvh Johan a

  1. Hej Johanna! Tack för din kommentar och dina fina ord. Tävlingar är en del av min blogg numera. Även om det är en väldigt liten del. Jag tror att det var flera månader sedan jag sist hade en. Och jag håller inte med om att läsarna utnyttjas. Det är helt frivilligt att ställa upp i tävlingen och svara på frågorna. Att företaget som sponsrar med ett pris passar på att ställa en fråga om sitt eget sortiment tycker jag både är klokt och högst naturligt. Det är vad jag själv skulle ha gjort!

   Ha det fint!

  2. Tänkte precis likadant här… Känns lite synd. “Plus” tog upp det här för några veckor sedan och det var en riktigt bra granskning! Gillar inte företagens sätt att marknadsföra sig på det här viset, det borde ingen ställa upp på. Det här känns inte som Underbara Clara, du är för vettig för att ställa upp på sånt här!

   1. Men Jenny. Det Plus tog upp (jag medverkade själv i det programmet och bistod dem med mycket fakta och research inför det programmet) var DOLD marknadsföring. Alltså företag som mutar bloggare för att skriva gott om dem. Det är jag verkligen helt emot och har också skrivit flera blogginlägg om och föreläser om varenda vecka, Sverige runt. Däremot är jag inte mot öppen reklam på bloggar, i form av annonser och tävlingar. Varför ska bloggare inte få betalt för sitt jobb? Och varför ska bra företag inte kunna få synas på bra bloggar? Det är ju helt galet och väldigt typiskt att kvinnor inte kan få betalt för sitt arbete utan förväntas jobba gratis. Allt annat är omoraliskt. Om jag var du Jenny så skulle jag akta mig för stora bloggar som inte har öppen reklam. För de har oftast dold reklam istället och lurar sina bloggläsare som tror att de befinner sig på en reklamfri blogg. Vill du läsa mer om vad jag har skrivit i den här frågan finns det här
    http://www.underbaraclaras.com/clara-reflekterar/vill-du-synas-har/
    http://www.underbaraclaras.com/clara-ryter-ifran/vi-ar-inte-till-salu/

 66. Wilderness, som att sila ljuset genom ett gigantiskt höstlöv!

  Skulle vara kul att göra en riktigt stor oljemålning, eller ett litet överdetaljerat linoleumsnitt!

 67. 1. Gravity, jag skulle vilja ha den i mitt sovrum!

  2. Jag skulle illustrera barnböcker, stora färgglada bilder med små, små detaljer. Helt utan att ta hänsyn till rådande verklighet med dess normer, placeringar och fack. En helt magisk barnbok hade det blivit!

 68. 1. Jag gillar Fireworks bäst, den skulle vara sååå fin bakom min soffa…

  2. Jag skulle välja att jobba i papper främst, men med många olika tekniker. Vikta papper, målade papper, foton, illustrationer som fästs ihop med lim, trådar, garn, häftor och metalltrådar.

 69. Min favorit är Palette eftersom den skulle passa som handen i handsken i vårat pysselrum där vi syr, virkar, målar och pysslar inför högtider.

  Om jag hade tiden att vara konstnär för en dag skulle jag ägna tiden åt att måla en vägg i min dotters rum, eftersom jag har gått utbildning inom bild och form. Väggen skulle få ett motiv alla hennes favoritfigurer i en och samma saga. Väggen skulle då få både Pippi Långstrump, Bamse, Oppsie daisy, Långa farbron och Katten findus.

 70. 1. Föll för Palette.
  2. Jag skulle arbeta i mosaik och använda många färger för att skapa bilder och detaljer med de små mosaikbitarna.
  Ett badkar klätt i mosaik skulle vara mitt första projekt, i massor av blå toner som ger illusionen av ett nästan genomskinligt badkar fyllt med havets vatten som skiftar från mörkblått i nederkant till turkosblått längst upp vid ytan.

 71. Fireworks tar andan ur mig. Tänk om jag var konstnär, så fantastiskt underbart det hade varit! Jag hade fångat ljuset som det är nu, bundit det med naturen och hållit ner de med kärlek, släppt loss det med vinden och bjudit det att återvända närhelst det önskade. Jag hade målat med regn och byggt med vilja, skapat en väv av fantasi.

 72. Min absoluta och spontana favorit var Gallery (http://mrperswall.se/tapeter/mr-perswall-tapeter-gallery-p152702-8). Skulle vara klockren hemma hos mig, i vissa av ramarna skulle jag hänga riktiga ramar som en extra dimension.

  Som konstnär för en dag skulle jag vilja jobba i plexi. Tjock, klar plexi som jag skulle etsa in olika mönster i. Vissa grafiska, vissa mer snirkliga. Jag är av naturen rätt praktiskt lagd av mig, så jag vill att sakerna jag har hemma ska ha en funktion, inte bara flärd. Så av denna plexi skulle jag göra olika användbara saker, elljusstakar, lampor, en stor salladsskål (tänk vad läckert att servera en härlig grönsallad i). En fällbar sittpall till hallen. Servettställ… Oj, en dag räcker nog inte för allt detta… 😉

 73. Nu vill inte jag ha nån tapet för vi har vita väggar, men om jag vore konstnär för en dag skulle jag vilja vara trädgårdsdesigner. Mitt projekt: ta alla killarna från nån trist högstadieskola i förorten och göra ett urban gardening projekt med dem. Plantera plantor, stora och små (väldigt små – man kan göra fantastiska saker med mossor) på alla möjliga och omöjliga ställen. Kanske lite cannabis i nåt hemligt hörn också (neeeej, skämtar bara).

 74. 1. Åh, jag gillar Colourful waterfront – påminner mig om min gamla hemstad Malmö. (Infoga här en längtans suck.)

  2. Jag skulle lära mig att måla med olja. Kanske en riktigt stor tavla så man får öva mycket på att blanda färger, mixa kulörer, späda ut osv. Lära mig bli mer som en riktig konstnär.

 75. 1. Min absoluta favorit är “Wilderness”, älskar färgerna!
  2. Jag skulle vilja blåsa glas. Färger och former i det oändliga! Det verkar så oerhört inspirerande att jobba med det materialet . Svårt men så oerhört vackert.

 76. 1. Jag väljer Tropical Colours för att färgerna är underbara och för att det påminner om Moçambiques landsbygd dit jag älskar att resa av många olika anledningar.

  2. Jag var konstnär för en dag häromdagen. En otroligt duktig vän visade mig hur man gör wire wrapped gemstone jewelry och jag fick fria händer att testa. Jag älskar art deco och den glamorösa stilen under 20-talet så jag skulle göra ett set med örhängen, halsband och armband i grön tourmaline och oxiderat silver. Sen skulle jag ge mig ut på jakt efter en passande 20-talsklänning.

 77. 1. Jag tyckte bäst om fireworks, och den hade färger som passar mitt sinne och mitt sovrum bäst.
  2. Jag skulle bygga något till vår balkong av armeringsjärn och drivved. Så kunde man odla nåt som kan växa upp på armeringsjärnet, och skärma av. Något som skulle vara lika vackert både på in-och utsidan.

 78. 1. Min favorit är “Fireworks”. Det känns som att den både “sticker ut” och “sticker in” i väggen och får tankarna att börja sväva.
  2. Jag skulle använda mig av textilier, väggfärg, massa växter och prydnadssaker för att inreda ett rum så att det blir som att hamna mitt i en sagovärld varje gång man går in.

 79. 1. Min favorit är Wallpainting, den påminner om en fin skrivframsida och har den perfekta kontrasten mellan grått och blått.
  2. Om jag var konstnär för en dag skulle jag vilja lära mig att rita med blyerts. Jag är verkligen inte alls kreativ men det skulle vara så himla roligt att lära sig. Då skulle jag vara rita kryptiska teckningar med en massa dolda budskap i riktig illuminati-stil.

 80. 1. Organs – Anatomy of the soul Artikelnummer P132605-W Kollektion Communication

  2. Om jag var konstnär skulle jag tillverka (bygga) nakna vinter-träd i svart ek eller Ebenholts och klä några i färgglada stickningar och andra i ljusslingor. På vintern skulle jag ställa ut dessa på olika torg och gator så att människor kan se dom och bli glada i själen.

 81. 1, Wilderness! Den är så iögonfallande att man ramlar baklänges.
  2, Jag skulle måla tråkiga hus i roliga färger! Umeås centrum skulle bli så mycket roligare med lite färg! 🙂

 82. 1. Gallery P152701-8 Utan tvekan, där händer ju allt möjligt!

  2. Jag skulle snickra ihop nåt spännande av trä, kanske en möbel? Tapetsera den med tyg eller tapet, eller varför inte måla?!

 83. 1. Jag fastnade för Correspondence då den från långt håll ser ut som julkärvar och jul är min absoluta favorithögtid men också för att det ser ut som buntar med tidningar vilket jag älskar då jag arbetar som journalist.

  2. Om jag fick vara konstnär för en dag skulle jag använda gammalt tidningspapper till att skapa olika mobiler i olika storlekar att hänga upp överallt. Det skulle vara läckert såväl hemma i taket som i olika skyltfönster.

 84. Jag som senaste tiden drömt om att få ha Dusty Patina i mitt vardagsrum!!! Skulle passa perfekt nu när jag precis tagit mig an utmaningen att på egen hand köpa ett litet hus som ska göras i ordning.

  Jag skulle använda mina foton i kombination med illustrationer. Tillsammans blir det något helt annat än var och än för sig.

 85. 1. Magnola Tree
  2. Jag skulle måla många små tavelramar, plocka bort glaset och sätta på väggen. Sticka små tröjor i olika färger och mönster, och hänga i små galgar inne i ramen. Som små tavlor i sej.

 86. 1. jag gillar den helt galna tapeten “never ending paper”!
  2. en dag? det blir lite tajt med tid..
  jag skulle locka med mig ett gäng med musslor som skulle få bosätta sig på ett enormt torn som jag byggt av hönsnät, mossa och tång. runt om hela tornet finns små vattenstationer i form av strutar där musslorna kan hoppa i och svalka sig när solen steker.
  eftersom musslor kan liknas med våran lever, alltså tar hand om all skit, så skulle luften snabbt filtreras på koldioxid och andra gifter som cirkulerar runt i vår inandningsluft.
  musslorna skulle rulla runt skräpet i gommen och spotta ut det som en vacker blänkande pärla!
  till slut, efter en hård dags jobb skulle marken runt tornet svämma över av pärlor som blänkande skulle kunna ses från månen.
  dagen efter skulle folk säga; den där hanna, hon va inte så tokig hon, det va hon som rädda världen!
  så skulle mitt levande konstverk se ut!

 87. Jag gillade flera av tapeterna bla wilderness . Jag skulle dock vilja ha dusty patina på väggarna , sen hänga upp mina abstrakta akryler i färgglada nyanser . För mig är det viktigt att tapeten inte ” jobbar för hårt” – dvs tapet i många färger och mycket mönster . Jag vill ha lugn & ro ……
  Som sagt måla akryl – har inte målat på många år men fick chansen i veckan , det var fantastiskt !

 88. 1: Den här: http://mrperswall.se/tapeter/mr-perswall-tapeter-street-art-p151201-8
  Street art. Påminner om barcelona och andra städer jag varit i där man inte har nolltolerans mot gatukonst. Man behöver inte gå in på ett galleri för att få ta del av konst.

  2: Är redan konstnär. Eller kanske inte. Men jag skulle teckna serier som jag gör nu. Med Pensel och tusch och markers eller akvarell om jag vill färglägga. Men jag skulle vilja jobba mer med collagetekniker och sånt, det är så kul. Skulle också vilja lära mig trycktekniker bättre.

 89. 1. Jag gillar fireworks för den hade gett vårt annars vit-gråa hem lite färg
  2. Om jag fick vara konstnär för en dag skulle jag vilja fota vackra, starka och sorgsna bilder av kvinnor/tjejer som varit utsatta för våld av närstående män för att sedan använda som en del i debatten och arbetet mot detta!

 90. 1. Den fantastiska Dusty Patina, har ALDRIG sett en snyggare tapet…
  2. Inspirerad av min favoritbutik på Österlen skulle det bli att göra fantastiskt snygga tavlor av svart takpapp som rivs i remsor och monteras i lager på lager på träskivor, för användning både inne och ute.

 91. Min favorit är gravity. Den var otroligt vacker!
  Om jag fick vara konstnär för en dag skulle jag använda mig av naturen. Jag skulle skapa en trädgård av höstens alla färger och det skulle bli mitt egna palats! Nedfallna löv och röda rönnbär skulle finnas utspritt som en säng att drömma sig bort i.

 92. 1: Never ending paper tilltalar mig mest då det skulle ha kunnat vara mitt eget klotter som jag kluddat dit under ett av mina timslånga samtal till mina vänner! Tänk vad häftigt det hade varit att ha sitt klotter på väggen!

  2: jag skulle arbeta med smide och naturmaterial som sten eller trä ihop. Min pappa är smed och jag har alltid tänkt att jag ska ta över efter honom och föra det vidare i släkten, så jag skulle tillverka möbler av alla dess slag. Att få inreda hem med mina egna tillverkade möbler i kalla, hårda material som jag hade fått mjuka upp med textilier sedan.

 93. 1. Jag älskar Naive

  2. Om jag fick vara konstnär för en dag skulle jag vilja arbeta på riktigt stora akvarellpapper och blanda vått i vått med skarpa kontraster. Jag skulle måla med klara grundfärger som blir lite jordiga där de flyter samman. Det är verkligen någonting i det som fångar mig just nu och troligen därför jag föll för Naive. Den har en härlig etnisk känsla!

 94. 1. Jag tycker absolut bäst om den som heter Correspondence, jag gillar färgen och formen helt enkelt det är så häftigt med den där typen av detaljfoton i stort format. Jag vet precis var jag skulle sätt den också!

  2. Om jag var konstnär för en dag och hade en massa färdigheter som jag inte har nu (ska man drömma ska man drömma stort!) så skulle jag vara glaskonstnär. Jag skulle blåsa bulliga vaser och brukar och flaskor. Ingen skulle vara samma färg som någon annan, men nästan… Först när man ställde de där två gula vaserna bredvid varandra skulle man se att en var lite mer orange än den andra, och tog man två som man tyckte var gröna och tittade på dem ordentligt så upptäckte man att en nog snarare var nästan turkos. Och den där som man trodde var turkos var inte den nästan blå? Så där skulle man hålla på och färgerna skulle nästan leva och blöda och blekna och förvandlas i händerna på en.

 95. 1)Tapeten HOPE – så fantastisk!
  Hope Artikelnummer P150701-4 Kollektion Expressions

  2) Jag vill måla! Jag vill explodera i färger över väggar och tak 🙂 Vill kombinera mustiga skogsfärger med ljuva skira nyanser.
  Färger och mönster ska inbjuda till Trevnad och Ro – spetsad med lite äventyr!

  Hälsningar ANNA

 96. 1. Fireworks

  2. Jag älskar att färglägga och hade därför fyllt ett rum med vita ting. Mattor, möbler, vita figurer av frukt, djur, växter. Sen hade jag målat dem i alla världens färger och inte ett enda ting hade varit den färgen man förväntar sig. Rosa kaniner med gröna öron, lila bananer, blå soffor med stänk av regnbågens alla färger. Färg!

 97. Hej Tävlig och Clara!

  1. Tapeten Tropical Colours är fantastik. Den är varm och rolig. Den ger en trygg och bekväm känsla så som även ett hem ska vara. Färgerna tycks vara plockade från höstens trendpalett, men tillsammans med mönstret infinner sig drömmar om den lugna varma platsen som jag aldrig vill skiljas från. It’s a keeper.

  2. Denna dag skulle jag tillägna barnen. Tillsammans skulle vi måla med fingrar och tår, på papper, på tyg, på träbitar. Under vernissagen på kvällen kommer alla vuxna att köpa våra färglada verk. Pengarna går oavkortat gå till barncancerfonden.

 98. 1. Wall painting är min favorit ur kollektionen Expressions.

  2, Då skulle jag göra olika typer av belysning i papier maché/rispapper.
  Jag har helt snöat in på olika typer av lampor och jag skulle papiera olika avgjutningar, som jag belyser, eller använder som skärmar.
  Jag skulle lära mig att göra hur man gör risfigurer med rispapper och ståltråd och hänga på väggen med lampa i som belysning. Djur huvuden, former, måla dem i olika färg, glitter, tyg, allt!

 99. 1.Dusty Patina! Eftersom jag arbetar med betong har den allt jag behöver: betongens mjukhet, råhet och otroliga ödmjukhet i förhållande till andra material och färger. Ljuvlig!
  2. Kanske flummigt eller makabert men om jag kunde använda “material” från mina barn till konst vore det fantastiskt. Alltså jag menar en slags imitation eller fotocollage av deras hår, hud, ögonuttryck, avtryck av kladdiga händer, fotspår, tår…blandat med foton från vårt liv och färger som löper över årstiderna. Helst skulle verket dofta mina barn också!

 100. 1. Jag tycker att väldigt många är urtjusiga men fastnade för nr 4/33 (http://mrperswall.se/alla-tapeter/kollektioner/expressions#id=41953) den skulle sitta fint i min ateljé då det ibland känns som om hjärnan är ett virrvarr av idéer, kreativitet och frustration, vilket jag förknippar med bilden.

  2. Jag är konstnär inom det måleriska men skulle väldigt gärna vilja lära mig arbeta med glas, gärna vara prao hos Ludvig Löfgren 🙂

 101. 1. Hope för att blommor är så vackra och när tapeten dessutom heter något så vackert som hope…
  2. Jag skulle vilja få låna en riktigt bra kamera och gå runt i Sarek en hel dag och bara fota, det drömde jag om när vandrade där för några år sedan.

 102. 1. Min favorit är helt klart “abstract”
  2. Jag skulle arbeta i lera, göra skålar och stora fat med sköna kontraster. Klara färger blandat med lerans naturliga råhet.

 103. Jag har samma favorit som du. Wow! Vilken fin tapet!

  Jag hade valt att jobba med glas. Har alltid varit faschinerad över att sand och soda kan bli så vackert. Jag hade nog velat ha mycket färg, som ett kyrkfönster när ljuset strilar in. Ja det hade nog fått bli ett häftigt mönster med blyinfattat glas i mitt konstverk.

 104. Hei! Min favoritt er Wilderness, og den skulle jeg ha på baderommet! (Den finnes kanskje ikke i våtromstapet, men da får jeg vel bare lakkere den eller noe…)
  Om jeg fikk være kunstner for en dag… Og ikke skulle la meg hindre av at jeg ikke har erfaring på området, da ville jeg laget store skruttige skulpturer av gamle maskindeler, gjerne med litt rust eller gammel fargerik lakk (men jeg ville ikke farget dem selv, eller endret på overflaten). Om formene inviterte til det ville jeg laget springvann eller fuglebad av noen av dem, eller integrerte blomsterbed der jeg ville sådd noe slyngende som lukterter eller blomkarse som steller seg selv.

 105. Passionate Ink!
  Svart bläck är så vackert!

  Om jag var konstnär för en dag skulle jag under natten måla en lång cykelbana någonstans mitt i stan till ett vackert konstverk! Gärna som någon form av visuell infotainment… som en överraskning till alla morgoncykelpendlare, och som en hyllning till levande städer.

 106. Hej Clara! Jag har ritat både firework och passionate Ink och det var sååå roligt att läsa kommentarerna här!
  Tack för en fin blogg!
  Cecilia Pettersson

 107. 1) Pastelle – Artikelnummer P151901-8 (för det ser ut sådär som man tänker att det skulle se ut hemma hos Luna Lovegood)

  2) Om jag var konstnär för en dag så skulle jag gå runt och skvätta folk i ansiktet med en pensel och filma reaktionerna. Olika färger beroende på det humör som personerna verkar vara på. Jag skulle sedan klippa ihop det jag filmat och visa på en vägg på en gata där folk går förbi.

 108. 1. Fireworks för att den är så fantastisk! Nyskapande och mer som ett konstverk än tapet.
  2. Jag skulle göra stor textil skulptur, för ca 10 år sen gav jag upp konstnärsdrömmen men textil finns alltid med mig. Jag har flera former jag skulle testa om jag satsade.

 109. 1. Tropical colours. Vilken härlig djungel, lugn men samtidigt livlig.

  2. Jag skulle använda vattenfärger på ett jätte, jättestort vanligt papper. Jag skulle använda mycket vatten så att färgerna skulle bli bleka, försiktiga och så att det blir sådär skrynkligt när det torkar. Skulle måla med mina fingrar och händer. Inspirerad av glädjen från mina barn!

 110. 1. Canvas Flow är min favorit!!! Så cool!!!
  2. Jag skulle vilja skapa riktigt riktigt stora målningar. Skulle vara underbart att med jättelika penslar och rollers och med massor av tjock oljefärg bygga lager med massor av starka kulörer. Ååååå, det gör mig glad bara av tänka tanken….

 111. Helt klart tapeten abstract!

  Jag målar redan tavlor och jag gör det i vattenbaserad olja för jag gillar färgens tröghet bäst möjligen skulle jag vilja addera till glitter o textiler. Men det kanske kommer 🙂

 112. Hej!

  1. Jag är gärna med i din fina tävling med Mr Perswall och min favorit är: http://mrperswall.se/alla-tapeter/kollektioner/expressions#id=41978 – inspirerad av filmjölk och soja! Ja, man kan då hitta inspiration lite varstans 🙂

  2. Jag älskar ju att teckna och brukar sitta och göra det tillsammans med min 9- årige son. Men jag skulle vilja testa nånting nytt, gärna blanda material, färger och tekniker. Bara fantasin sätter gränser!

  Mvh
  Katja

 113. Jag tycker så mycket om bild 152201-W

  Efter en mörk och jobbig tid kan man kliva ut i det ljusa och positiva igen.
  Så tolkar jag den.

  Jag skulle gärna måla hjärtan med tjock pålagd oljefärg. Bulliga hjärtan i många glada färger. Massor av röda förstås eftersom jag älskar allt rött.

 114. 1 Street art är min och nioåriga dotterns favorit. 2 om jag varit konstnär hade jag gjort halkskydd/mattor till trappor inomhus. Plast eller tyg och roliga motiv som passar inredningen.

 115. 1. Naive (i färg), en glädjespridare i höstmörkret!

  2. Jag skulle ha specialdesignade torrpasteller som skulle va typ 30 cm långa så att man kunde måla stora områden i klara färger. Sen skulle jag ha en stor, typ i väggstorlek, svart bakgrund att måla på. Det blir för hemskt fint med alla färger mot den svarta bakgrunden. Jag skulle måla skogen med alla dova, klara, djupa, vackra färger. Det skulle bli en sån där målning som gör att jag känner mig så nära hem det bara går utan att vara hemma.
  Sen skulle den få pryda väggen, så kunde jag titta på den när jag har hemlängtan.

 116. Hej!
  1. Jag skulle nog efter många tvekanden välja “Wallpainting”. Ett fantastiskt lugn över den och den skulle passa bra i mitt sovrum som är i behov av en “fix up”.
  2. Jag skulle vilja varja en konstnär som gjorde skulpturer av järn och skrot. FInns så mycket vackert att sätta samman, så skulle man dessutom få lära sig att svetsa! Kul! i reserv kunde man nog provat mat konstnär, typ konstverk av choklad.. som man sedan kudne äta upp. Men Järn & Skrot går före!

  Mvh ewa

 117. 1. Svårt att välja, men Abstract är min favorit!

  2. Jag kan absolut inte rita, teckna eller måla så om jag vore konstnär för en dag bestämmer jag att jag skulle vara jättebra på att teckna porträtt. Då skulle jag sitta på bussar och spårvagnar och rita av folk i hemlighet, sen skulle jag ge dem teckningen precis innan jag gick av. Tänk va glad man skulle bli om nån målade av en bara sådär. Jag skulle använda sådana där kolkritor som duktiga porträttecknare har på film.

 118. Jag fastnade definitift för WorldMap! Perfekta tapeten, man kan drömma sig bort, ta reda på vart saker ligger och få inspiration till framtids resor!

  Om jag fick skapa någontin skulle det vara med ljus, gärna med stora prismor, kristallkronor utomhus. Kanske i en stor ek, stora glasinstalationer med ljuskällor i – något som lyser upp höst-och vintermörkret!

 119. 1. Jag hade valt tapeten fireworks, det är så glad på ett lungt sätt, perfekt i ett pysselrum där man vill vara kreativ,
  2. Om jag hade varit konstnär för en dag så hade jag samlat ihop massor med stenar och sedan målat dem färgglada med små budskap på och lagt ut på olika ställen i stan, för att inspirera folk och förhoppningsvis få dem att le en liten stund. små kärleksbudskap till mänskligheten

 120. 1. Jag skulle också välja fireworks därför att den inspirerar varje sinne!

  2. Om jag fick drömma skulle jag vilja göra min stad till en vackrare plats att leva i ex starta projekt som att måla tråkiga betong fasader i tilltalande färger.

 121. 1. Palett. Blir alldeles bubblig av den! Den skulle bubbla upp alla som steg in i våran hall!

  2. Jag skulle samla på mig virkade små runda dukar på olika loppis. Göra collage på dem och rama in. Liksom spara och värna om gammalt kvinnohantverk.

  Nu sitter jag här och håller mina tummar!

 122. 1. Fireworks, helt klart. Den är magnifik.

  2. Med färger. kletiga, klara färger för att göra STORA konstverk.

 123. 1. Jag gillar Bouquet bäst, vilken underbar färgklick. Jag blir glad av att titta på den!

  2. Om jag var konstnär för en dag så skulle jag se till att göra ett konstverk som många kan njuta av. Det skulle vara många färger och former, huller om buller. Kanske ballonger och musik som tillbehör. Försöker föreställa mig känslan av konsten snarare än ett objekt. Något som man helt klart tittar, känner och upplever med ett leende!

 124. Hej Clara! Jag tycker never ending story den med färg..det är en tapet som man kan sitta och drömma dig bort i…2/om jag fick vara konstnär för en dag skulle jag köra på grafitti tänk att göra en målning med budskap för barnens rätt på en stor väg…alla som ser den ska inte gå därifrån oberörda det är en dröm

 125. 1. Gallery

  2. Jag skulle använda mig av glaspärlor och höstlöv i siden. Höstlöven skulle få sticka ut från underlaget och gå i en klassisk färgskala, blodrött, klarrött, orange, gult och grönt. Glaspärlorna skulle få gå i en lekfullare färgskala: rosa, cyanblått, gräsgrönt, klargult osv. med inspiration från Astrid Lindgrens “Inga rövare finns i skogen”. Det hela skulle bli en hyllning till skådespelaren Per Oscarsson som gick bort för snart två år sedan. Han spelade rövarhövdingen Fidolito i ovan nämnda film, och bodde nära naturen i Västra Götaland, samt att han alltid varit min favorit. Jordnära och lekfull, precis som verket.

 126. 1. Jag älskar verkligen Fireworks! Mjukt för ögat och fantasieggande för själen. Den skulle jag vilja ha i vårt sovrum, som vi för övrigt är i fas med att renovera. Vi har golv och basfärg, men saknar det lilla extra. I äkta retrostil.
  2. Jag skulle satsa på min stickning – med spännande färg och form! Tänk kollage i form av stickning. Jag skulle satsa mest på växtfärgade garner.

 127. HÄR KOMMER MINA SVAR :

  1. Gravity – N.Lundberg P151101-8 är min favorit! Helt fantastisk!

  2. Om jag fick vara konstnär för en dag skulle jag måla en rumsstor tavla med oljefärg! Den skulle föreställa ett böljande hav och en längtande kvinna/hennes ögon. Lite abstrakt målning skulle det bli.. om jag fick till det! Jag skulle jobba med djupet och bygga på med struktur med hjälp av spatlar och udda penslar. Färgerna skulle ha sin grund i den fantasiska färgen LILA. Finns inget vackrare.

  Hoppas hoppas på vinst! Tapeterna var otroligt vackra. bortom denna värld!

 128. 1 . Jag gillar Wallpainting.
  2. Om jag var konstnär för en dag skulle jag vilja tillverka ett sånt där “American Quilt” Ett stort lapptäcke som rymmer känslor, minnen och kärlek med bitar från kläder, lakan och andra textilier som väcker minnen. Täcket skulle sedan gå i arv generation efter generation 🙂

  Hälsningar Ulrica

 129. 1. Colourful waterfront var superfin tycker jag!
  2.Jag skulle vilja jobba mer med stora tygstycken. Sätta ett färgstarkt tyg mot en vägg och sätta tyll framför så att det blir en känsla av en hemlig värld bakom tyllet.

 130. Hej Clara!

  1. Tapeten Hope hade passat perfekt i vårt sovrum så är i “riva-ner-tretex-stadiet”….

  2. Om jag skulle vara konstnär för en dag så hade jag försökt mig på att dreja. Tänk att få jobba med leran och skapa assietter, koppar, tekannor, ljuslyktor. Turkos är min favoritfärg, jag hade hållit mig till olika nyanser och försöka göra mjuka över gångar.

  Tack för all inspiration underbara Du!

 131. 1. “Metropolitan” är fantastisk!
  2. Jag skulle använda FÄRGER av alla tänkbara slag och måla om alla vita sjukhussalar till fantastiska färgexploderande sagolandskap. Jag sitter ofta i olika sjukhusväntrum och förundras över hur det kan kännas så kalt och trist, det är ju så lätt att addera lite färg och fantasi!

 132. Jag skulle helst vilja ha Fireworks, den är perfekt.

  Om jag var konstnär skulle jag måla alla trista fasader på hyreshusen som ligger vid E4:an så att alla biltrafikanter möts av färg och glädje. Ingen fasad skulle vara den andra lik.

 133. 1. Jag skulle välja birch grow av Isaksson. Att vistas i skog och mark ger mig lugn och energi. Jag kommer nära mig själv och samlar kraft av allt liv omkring mig.

  2. Att våga vara konstnär för en dag när mina starka sidor ligger så långt från det konstnärliga hållet som det nästan går…
  Men jag skulle nog göra egna gardintyger. Letar och letar ibland så jag blir tokig. Just nu har jag inga vardagsrumsgardiner. Jag har inte hittat några med det rätta trycket och den rätta gula färgen… För att inte tala om julgardiner. Kan någon göra en svart gardin med bruna pepparkaksgubbar och -gummor åt mig så skulle jag bli glad! 🙂

 134. 1, jag älskar “Pastelle” den skulle förvandla vårt gästrum från färglöst till sekelskiftes romantiskt.
  2, jag skulle vilja lära mig att dreja. Göra en massa krukor, muggar, kannor mm. Keramik ger en så underbar känsla av rustikt hantverk. Skulle även vilja göra skulpturer av lera.

 135. 1. Jag tycker hope utstrålar ett lugn och att det finns något vackert och ljust mitt i det mörka och dystra.

  2. Den dag jag får tid hade jag velat färga garner och tyger med naturliga färgämnen såsom svampar. Och sedan göra egna unika och ekologiska kläder.

 136. Jeg liker Fireworks mest, men oh så mange fine tapeter!.. Fikk så lyst å få litt farger i vår hvit leilihget 🙂
  Hvis jeg var kunstner, ville jeg male med olje maling! Ville male i stor format, men med mange små detaljer. Nesten som olje-tapeter:))

 137. 1. Gallery var ju alldeles underbar! Så härligt med de gråa “träväggarna” och ramarna som man kan göra personliga med foton. Sparar länken och tittar om och om igen och drömmer om en sån hemma.
  2. Om jag skulle vara en konstnär skulle jag antingen måla i olja/akryl eftersom jag tycker att det är roligt och jag blir inspirerad av det eller så skulle jag försöka göra olika saker av återvinning. Jag gillar tex. att återanvända textilier för att göra virkade mattor, grytlappar etc.

 138. 1. Jag blev störtförälskad i Gallery tack vare den gotiska, lite smutsiga känslan som den frambringar.

  2. Om jag var konstnär för en dag, så önskar jag att jag kunde få anta rollen som min favoritkonstnär Michael Hussar. Hussar målar otroligt mörka, bisarra och gotiska tavlor i olja.

 139. 1. dusty patina
  2. jag är sugen på att experimentera mer med lager på lager av urklipp, textilier och färg när jag till exempel tecknar och skissar. Blir oftast bara blyerts eller tusch. Eller oljemålning på fotografier. Att förändra och lura ögat med olika texturer och komponenter som i sin helhet blir något helt annat

 140. Jag skulle lätt välja palette! Lite färg för alltid vardagen lite roligare. Och min dröm är att bli barnboksillustratör, så det skulle jag göra om jag var konstnär för en dag. Såna där roliga bilder som det händer massa saker i, och som man kan hitta nya saker i nästa gång man läser boken. Eller sitta och titta på jättelänge, nästan som dom där planscherna som satt i taket hos tandläkaren när man var liten.

 141. Nyss hemkommen från Italien är min favorit Canvas Flow.
  Den påminner om alla goda cppucino och kaffekonstverk jag såg där.

  Om jag var konstnär skulle jag jobba med ätbara motiv. T e x frukt som vattenmelon, kiwi, druvor, lime och citrus. Njuta av de fräscha naturliga färgerna och skära fram naturliga mönster, och förstås smaka lite 🙂

 142. Naive- barnsligt glad o pigg
  Jag skulle gå en svetskurs o sedan kuta runt bland pappas gamla harvar, jordgubbsvagnar o annat skrot o sätta ihop de mest fantasifulla o tänkvärda rostiga torn som skådats denna sidan 90-skyltarna.

 143. 1. Fire works
  2. jag skulle vilja modernisera en gammeldags skönhet. Jag skulle göra ett handgjord tapet i lapptäcksstil, alltså massa småbitar med olika tryck. Jag skulle göra dem i flera olika metervarianter med olika tryck så att man skulle kunna kombinera ihop olika och på så sätt bilda sin egen lapptäcksvägg beroende på önskad längd och vilken lapptäcksvariant man gillar och vilken annan man vill kombinera den med. på så sätt kan alla få sitt egetkomponerade lapptäcke som konstverk på väggen.

 144. 1. Jag gillar två. “Fireworks” är jättefin och “Never Ending Paper” likaså.

  2. Om jag var en konstnär för en dag skulle jag göra något nytt av något gammalt. Först skulle jag gå på loppis och fynda skrot. Kanske skulle jag hitta en liten, sliten stol. Då skulle jag måla den gul…

 145. 1. Jag tyckte Wallpainting var superfin och helt i min smak!

  2. Jag skulle färga batik och testa en massa olika möster och färger och sen sy något fint av tyget! Det skulle vara kul, jag ska nog bli konstnär för för en dag alldeles snart:D

 146. 1. Min absoluta favorit är Dusty Patina. Den skulle passa finfint i mitt vardagsrum, och det är inte heller en tapet man skulle tröttna på i första taget!

  2. Jag skulle göra en episk flashmob, för att visa att ALLA kan vara konstnärer.

 147. 1. Av alla vackra motiv är motivet TREE den absoluta favoriten – är enkel, vacker och ger ett fint djup till vilket rum som helst. Säg ett rum där den inte passar?! Älskar den verkligen <3

  2. Jag skulle utforska att jobba med lavasten som grund, men då det är väldigt sprött skulle jag laborera lite för att få det mera hållbart och sen göra ringar i olika modeller tillsammans med titan. Ville ha våra vigselringar i de materialen men hittade ingen som ville göra dem 😉 Så.. jag skulle göra ringar och andra smycken i dessa underbara material.

 148. 1.Gravity- blir min favorit

  2. Om jag var konstnär för en dag skulle jag skapa något med arkitektur och inredning. kanske inreda ett barnsjukhus eller ett kvinnohem. Måla väggar i olika färger och kontraster och skapa varje rum unikt.

  Vilken fin blogg du har. Tur att jag hittade hit!!

 149. 1 dusty patina
  2 jag skulle måla stora tavlor med mycket färg
  (kändes ju motsägelsefullt nu när jag valde en riktigt grå tapet som favorit, men motsägelsefull får man också vara…)

 150. Min favorit är fireworks, ja den som är på den bilden som du har Clara. Den tapeten är så härligt sjuttiotalsaktig på något sätt, och det är under det årtiondet som jag är född.

  Om jag var konstnär för en dag så skulle jag ta reda på vad barn, vuxna och äldre på sjukhus gillar för slags konst och utifrån det skapa konstverk. Kan tänka mig att det skulle vara trevligt med interaktivt bildspel, med fotografier där de kan pausa vid det som de tycker är vackert eller som får en att må bra.
  Om det bara skulle vara för min egen skull så skulle jag välja att arbeta stort i akryl och bladguld och använda mig av palettkniv och stora penslar inspirerat av den abstrakta expressionismen.
  Tack Clara för en fantastisk blogg!
  Allt gott