Jag Àr sÄ himla glad att kunna berÀtta om en nyhet jag i dag lanserar med bloggaren Frida Ramstedt (Trendenser) och Fil. Dr Annakarin Nyberg, internetforskare. NÀmligen Bloggskolan. Jag och Frida driver tvÄ av Sveriges Àldsta och största bloggar och har byggt vÄra företag kring dem. Eftersom bloggandet nÀstan blivit som en folkrörelse och massor av unga kvinnor Àgnar sig Ät att skriva och lÀsa bloggar vill vi hjÀlpa dem att ta sin hobby vidare och proffessionalisera den. SÄ vi har startat en bloggskola! En virtuell kurs med bÄde filmer och texter som hjÀlper den som vill starta en blogg, eller redan har en blogg som man vill utveckla. Passar bÄde för hobbybloggare och blivande proffs. Ja, alla som vill tillÀgna sig lite mer infomation om bloggvÀrlden och hur man tar sig fram dÀr.

Politiker satsar stora pengar pÄ att fÄ unga kvinnor att starta företag. Ibland hör man hur folk fnyser över bloggvÀrlden och de kvinnor som rör sig dÀr, men faktum Àr att i bloggvÀrlden startar kvinnor företag alldeles av sig sjÀlv, med spelregler som de sjÀlv satt upp. För idén om en virtuell bloggskola har InnovationsrÄdet tilldelat oss 50 000 kronor.

NÄgra av de frÄgor vi besvarar i Bloggskolan handlar om hur man drar grÀnsen mellan det personliga och privata, hur man driver trafik till sin blogg, hur man gör sig hörd i sorlet av alla andra som vill höras pÄ nÀtet och hur man kan tÀnka om man vill omvandla sin besöksstatistik till kronor och ören och starta företag med basen i sociala medier? Hoppas ni ska gilla den!