Det finns forskning som visar pÄ att mÀnniskor som sÀtter tydliga mÄlsÀttningar nÄr dem mycket oftare Àn de som inte gör det. Jag försöker sÀtta konkreta mÄl. En natt hÀr i mellandagarna satt jag uppe till klockan tre och skrev pÄ drömmar och visioner jag har. Jag gjorde tre mindmaps. PÄ den ena stod det Underbaraclara AB i mitten. Och utifrÄn den skrev jag alla saker jag drömmer om att göra i företaget under det kommande Äret. Ge ut en till bok, leja bort precis all min bokföring, starta mitt dotterbolag som verkar inom en delvis ny inriktning osv. PÄ den andra mindmappen skrev jag Clara i mitten. Och utifrÄn den skrev jag ner alla saker jag drömmer om pÄ det privata planet. Mindre resor, mer tid för min son. Ta upp musiken igen. SÄdana saker. PÄ den tredje och faktiskt viktigaste mindmappen skrev jag NEJ i mitten. Och utifrÄn den skrev jag ner alla saker jag tÀnker tacka nej till det hÀr Äret. BÄde pÄ det privata och proffessionella planet. SÄdant jag inte vill göra. Personer jag inte vill vara/jobba med. Erbjudanden jag kommer tacka nej till. Allting som jag helt enkelt ska hÄlla mig ifrÄn.

Jag ska sÀtta upp de dÀr tankekartorna pÄ anslagstavlan i min ateljé och dÄ och dÄ ska jag kika pÄ dem för att hÄlla kursen. RÄdfrÄga dem nÀr jag tvekar. Tror att det blir bra.