Jag älskar den här årstiden! Solens strålar är skarpa genom rutan. Februarivinter med pudersnö och gassande solsken är det bästa vårtecknet för mig. Ibland tror jag inte man förstår det när man bor i södra Sverige där snön, om de kommer, är så tätt förknippad med vinter. Kanske är det obegripligt att tänka sig att någon har vårkänslor när det ligger flera meter snö på marken? Men jag brukar tänka på samerna som har hela åtta årstider. Det känns mycket mer rättvisande än de fyra vi normalt räknar med. Ta vårvintern som exempel – den är ju någonting helt annat än vintern!  Luften är annorlunda, ljuset är annorlunda. Det spritter av energi och livsglädje i hela kroppen. Det är varken vinter eller vår. Det är vårvinter helt enkelt.

Det bästa med att bo som vi gör är att det går att ha skidorna vid bron och åka rakt ut i naturen. Jakob stoppade ner lillen i skidpulkan och tog en utflykt i morse.

Ser väldigt mysigt ut. Skulle gärna ligga och tryna i den där skidpulkan själv när jag tänker efter…