Jag Ă€lskar den hĂ€r Ă„rstiden! Solens strĂ„lar Ă€r skarpa genom rutan. Februarivinter med pudersnö och gassande solsken Ă€r det bĂ€sta vĂ„rtecknet för mig. Ibland tror jag inte man förstĂ„r det nĂ€r man bor i södra Sverige dĂ€r snön, om de kommer, Ă€r sĂ„ tĂ€tt förknippad med vinter. Kanske Ă€r det obegripligt att tĂ€nka sig att nĂ„gon har vĂ„rkĂ€nslor nĂ€r det ligger flera meter snö pĂ„ marken? Men jag brukar tĂ€nka pĂ„ samerna som har hela Ă„tta Ă„rstider. Det kĂ€nns mycket mer rĂ€ttvisande Ă€n de fyra vi normalt rĂ€knar med. Ta vĂ„rvintern som exempel – den Ă€r ju nĂ„gonting helt annat Ă€n vintern!  Luften Ă€r annorlunda, ljuset Ă€r annorlunda. Det spritter av energi och livsglĂ€dje i hela kroppen. Det Ă€r varken vinter eller vĂ„r. Det Ă€r vĂ„rvinter helt enkelt.

Det bÀsta med att bo som vi gör Àr att det gÄr att ha skidorna vid bron och Äka rakt ut i naturen. Jakob stoppade ner lillen i skidpulkan och tog en utflykt i morse.

Ser vĂ€ldigt mysigt ut. Skulle gĂ€rna ligga och tryna i den dĂ€r skidpulkan sjĂ€lv nĂ€r jag tĂ€nker efter…