Frukost och föreläsning

Vilken himla natt! Har knappt sovit någonting alls. Lillen har legat i feberfrossa och durrat som en mobiltelefon på ljudlöst. Stackars stackars liten. Själv har jag vyssjat, smekt, tröstat, sjungit, berättat sagor, trugat i vatten och sprungit upp och ner nonstop. För tredje natten i rad eftersom Jakob också är sjuk och inte orkar någonting. Man blir himla mycket tåligare när man får barn säger jag bara…i alla fall har jag blivit det. Nåja. Idag ska jag inte jobba mycket alls tänkte jag. Bara några mejl som ska skickas iväg – sedan tar jag banne mig helg.

Blåbärssmoothie, tekakor med smör och ost och så en massa te blev frukosten idag. När man sovit dåligt är det så skönt när morgonen äntligen kommer, det blir ljust och man kan ta sig något att äta och försöka bli sig själv igen.

Hoppashoppas verkligen att jag inte bli sjuk nu – för nästa vecka har jag så mycket roligt jobb planerat. På tisdag blir det tevejobb igen och på torsdag reser jag till Kalmar. För på fredag – internationella kvinnodagen – föreläser jag och forskaren Annakarin Nyberg både i Kalmar och Växjö. Det ska bli otroligt roligt. Anmäler dig till någon av föreläsningarna gör du här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

30 kommentarer på “Frukost och föreläsning”

 1. Fy, det är verkligen det värsta när ens barn blir sjukt. Jag känner mig alltid så otillräcklig och hjälplös då. Hoppas Bertil blir frisk snabbt!

 2. Håller tummarna att du förblir frisk, inte bara för jobb utan också för din glada träningssatsning. Det är så segt att behöva vänta ut sjukdom.

  Mail som ska skickas!? Då hoppas jag på svar på det du fick av mig!

  Krya på resten av familjen!

 3. Hej underbara, nej UNDERBARA!!! Clara!
  Till att börja med vill jag tacka dig för ditt inlägg häromdagen om morötter och piskor! Så klokt och så sant och, törs jag säga, rent livsomvälvande för mig! Den där j#kla viktminskningen/idealvikten är verkligen en riktigt rutten morot! Som du säger, vad ska man ha den till när den väl är uppnådd? Hälsan och energin är ju verkligen den enda vettiga moroten för en sund livsstil. Att ständigt fixera på de där extrakilona är så förslavande, passiviserande och deprimerande och man bygger upp en massa skuld- och skamkänslor kring sig själv och sin kropp som förpestar hela livet. Det är som ett långsamt verkande gift som inte döar en rent fysiskt men istället dödar ens själ och ens självkänsla. Snacka om energiläckage! Så meningslöst! Allt för att passa in i någon annans påhittade skönhetsideal. Såg en så fin animerad kortfilm på SVT häromdagen. tror den hette “Jag är rund” och den handlade om att vara en rund (inte i betydelsen tjock, bara cirkelformad) figur i en värld där alla andra är, eller verkar vara fyrkantiga och hur man anpassar sig och gör sig själv olycklig genom att ta på sig en fyrkantig kostym för att slippa vara annorlunda. Tillsammans med ditt kloka inlägg bidrog den till att helt ändra mitt perspektiv. Tack för det! Du är verkligen underbar! 🙂 Hoppas lillen mår bättre snart och att ni får en fin fredag. Tack för en alltid läsvärd och inspirerande blogg!
  Kram, Lina på Öland

 4. Här har vi precis blivit bättre från det där. Men samma här. Feberfrossa på nätterna och ett asplöv i sängen.
  Men man orkar.
  För att man måste.
  Och det är vi så jäkla bra för 😉

  Krya på er och fredagshälsningar
  Yohanna

 5. Hej Clara!
  Ett säkert tips vid förkylning:färsk ingefära som skärs i småbitar(och skalas) tugga eller sug tills det trådar sig,spotta ut,jag brukar skära upp en liten hög och förvara i en plastburk,jättebra vid hosta.
  Ibland när jag vet att det är extramycket jobb på gång och snuviga människor i min omgivning tar jag det som förebyggande,bra även mot ledvärk.
  Hoppas att din vecka blir bra och att “killarna” tillfrisknar snart.

 6. Hej.
  Har du planerat fler föreläsningar om i landet? Och i sådana fall vart? Vill så gärna höra er. Bor i Örebro. Hoppas lillen kryar på sig.
  Kram Kim

 7. Stackars lillen, hoppas att han kryar på sig snart! Vår lille kille fick feberkramp i somras och det var den värsta upplevelsen jag varit med om. Så jag rekommenderar alla med barn att läsa om vad feberkramp är så blir man förhoppningsvis inte lika skräckslagen som jag blev.

  Kraam

 8. Håller med om att man längtar till morgonen efter en dålig natt! Här har vi en liten femmånaders som håller en vaken om nätterna 😉 Klockan tre var det gomorron! Dags att hälla i sig andra koppen starkt kaffe nu…