Medicin

Fy farao vad jag är risig idag. Har legat under täcket med frossa och lock för öronen. Helst skulle jag stanna så hela veckan men i morgon ska jag spela in teve och då är det inte läge att ställa in. Bara att tjoffa i sig smärtstillande och hostmedicin. Tack för alla tips på huskurer och medikament i förrförra inlägget, förresten. Kommer väl till pass en dag som denna. Har inte fått ner mycket mat men frukosten med finncrisp och tapenade, blodapelsinjuice och smoothie var ju god värre. Sedan har Jakob köpt en stor påse godis till mig. Jag kan äta mycket onyttigt men lösviktsgodis och läsk är verkligen något jag aldrig köper till mig själv helt enkelt för att det känns som att jag är olydig när jag gör det. Vi åt knappt sådant i mitt barndomshem. Desto större nöje när jag nu får äta det! Jag tänker att det är som medicin. Jag äter det liggandes i soffan, med en skål och en sked som Karlsson på taket och tycker så kolossalt synd om mig själv under tiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

50 kommentarer på “Medicin”

 1. Jag tycker också att jag förtjänar en stor påse lösgodis när jag är sjuk..eller bara sjukligt trött ;). Fast Finn Crisp är annars bland det godaste jag vet och tapenade på det låter supergott 🙂
  Hoppas det går bra på inspelningen!
  Kram

 2. Ja, att ligga sjuk i soffan och äta lösviktsgodis med sked är ett utmärkt exempel på kalorier som inte räknas (med tanke på ett tidigare inlägg 😉 Det är ju meducin. Och meducinkalorier räknas aaaldrig 😀

  Kram och krya på dig!

 3. Åh men det kan nästan vara lite härligt att frossa i hur synd det är om en när en är sjuk 🙂 Att tycka synd om sig själv när en är fullt frisk är liksom inte lika charmigt.

  Finn Crisp med Brie är en livets största gåvor. Det var min största gravidcraving som jag naturligtvis inte kunde få utlopp för. Har dock tagit igen det nu genom att äta det i princip varje dag sedan lillebror i familjen föddes (det är 1,5 år sedan).

  Krya på dig!

 4. Ojdå! Lösgodis( där andra med en massa baciller har plockat och läsk( blandar då hellre 3 del socker med lite vatten och någon Smaksättare).
  Dessvärre tycks Du vara sjuk väldigt ofta!
  Jag tror att Din jättehöga sockerkonsumtion( med en massa bakverk) kan vara boven?! Vet inte,men eftersom jag aldrig( och då menar jag aldrig till 98%) återge sockerinnegållande produkter har jag heller inte varit sjuk på år och dag( trots två ” giftiga” barnbarn i min närhet( nej; de äter heller aldrig socker).
  Lite synd att Du propagerar för så mycket sött; kanske många ” går på det”
  Krya på Dig!

  1. Hahaha, va? Vad tusan vet du om min “skyhöga sockerkonsumtion”? Har du suttit vid mitt middsgsbord någon gång?

  2. Jag äter rätt mycket socker men är sällan sjuk.
   Har du någon forskning på detta samband eller tycker du bara att det är trivsamt att kritisera andras livsstil (som jag dessutom inte tror gäller Clara f.ö.) ? Ett tips till nästa gång du skriver i kommentarsfältet är att ha belägg för det du skriver.

  3. …Och vad menar du med att dina barnbarn aldrig äter socker? Det innebär att de bland annat aldrig äter frukt då eller? Eller att de inte dricker mjölk?

   Dessutom är det ganska så ohyfsat att påpeka att någons frekvens på sjukdom beror på någons kost som en inte alls vet mer om än det som denne VÄLJER att visa i sin blogg.

 5. Krya! Är en jättejobbig förkylning som går just nu. Ett tips är dock att trösta sig med annat än godis då man är sjuk. Är nämligen så att sockret motverkar de vita blodkropparnas kraft att bekämpa sjukdomen! Tar alltså längre tid att bli frisk. Så hellre lite godis när man är som friskast och kroppen inte är upptagen med att vinna ett bacillkrig. 🙂

  1. Förlåt om jag är petig, men hur vet du det? Att socker hämmar de vita blodkropparna alltså. Jag har googlat i en timme men inte hittat något annat än bloggar och s.k “hälsosidor” där man påstår detta utan att lämna en endaste källa eller ens försöker förklara varför det är så.

  1. Hur hämmar det kroppens immunförsvar? Jag hittar inga tillförlitliga källor som kan förklara att normalt(eller till och med lite lördagshögt) intag av socker skulle påverka kroppens förmåga att bekämpa en förkylning.
   Det är inte säkert att något är sant bara för att det står på en massa hälsobloggar på internet.

 6. Inte är väl Clara sjuk så ofta??? Däremot är det sant att socker är grus i kroppens maskineri. Hämmar kroppens immunförsvar. Även om Clara bloggar om recept osv så tror jag inte att hon äter så mycket sånt för det. Hon verkar väldigt medveten om hälsa och sundhet.

 7. Själv brukar jag annars vara rätt så godissugen men just vid sjukdom får jag kväljningar av bara tanken på läsk, godis och annat sött. Kanske finns en mening med det? 🙂 soppa är väldigt bra förkylnongsmat, kanske inte lika kul som godis? 🙂 men man får kanske hitta nåt annat att kuckelimucka med? Eterisk olja i lampa? Och så duscha, så att man inte känner sig ännu mer risig än vad man är.

 8. Jag håller helt med dig och Karlsson Clara! Jag har även märkt att kuckilimuckmedicin funkar bra mot mensvärk. Hoppas du blir frisk snart, själv har jag precis börjat vicka på förskola och fick givetvis en dos baciller på köpet.. Lycka till imorgon!

 9. Jag tror på att man ska äta det man är sugen på när man är sjuk. Är man sugen på godis, så behöver man det! Det spelar ingen roll om det är kroppen eller själen som behöver det! Livet är inte så himla långt. Njut!

  Det är min kanske min lite ålderskrisande ofilosofiska filosofi men jag tänker i alla fall bara äta god mat resten av livet. Jag tänker bara läsa bra böcker. Jag tänker bara ha kläder jag trivs i och tycker är fina. Osv… Jag tror på att vara lite förnuftigt oförnuftig.

  Heja Clara! Bli frisk!

 10. Ljusbristens tid är här och har så varit länge. Kanske finns det en poäng i att, precis som vi ger barnen, ge oss själva fem D-droppar om dagen? Har kört på det sedan i höstas och faktiskt, ännu inga vinterförkylningar i år!

 11. Krya på dig Underbara Clara. Själen behöver oxå medecin om man ska orka ta sig ut på andra sidan med lite ork i välbehåll. Lycka till i rutan.
  Soltanke

 12. Jag är också hostig och har fått rekommendationen från flera håll att inte äta socker när man är sjuk med argumentet att sockret göder bakterierna i halsen m.m. Har inte forskat vidare i saken, men teoretiskt så är alltså lösgodis inte så bra om man är sjuk…

 13. Jag får inte i mej godis alls när jag är sjuk,men frossar då istället i frukter på frukter på frukter(äter inte så mycket godis annars heller),vid magsjuka brukar jag däremot dricka coca cola och wichy 50/50,det tycker jag är väldans gott då,men annars vill jag inte ha det 😀
  Alla äter vi hur det passar oss bäst förstås då vi är sjuka…och som en del av kommentarerna här överom har nog jag också många gånger hört om hur sockret ger mera “inflammaion” i kroppen,men om du vill ha lösgodis,och om jacob hämtar…ja då skulle nog jag också lägga dom i munnen 😉
  Krya på dej!

 14. Ursch så jobbit att inte få ligga i sängen i fred när man är sjuk. Så synd att du måste i väg och jobba.
  Annars så tror jag att det är BÄSTA medicinen. Få ligga i fred och bara ta igen sig UTAN några måsten.

  Här har de också varit sjuka, alla, UTOM jag så något mystiskt är ju i görningen 😉

  Hälsningar
  Yohanna

 15. Härlig färg på smoothien och blodapelsinen, mycket frukt och grönt med naturliga vitaminer, honung och te och vitlök och ingefära är bra, men kuckelimuckmedicin är ju den bästa som Karlsson säger 🙂

 16. Hej Clara!
  jag har ett supertips. Förutom vitlök, ingefära och honung brukar jag sätta i mig massa surkål när jag blir förkyld. Blev förvånad själv över hur bra det fungerade, nu är jag sällan sjuk. Surkålen ger kroppen massa bra mjölksyrebakterier och de hjälper nog kroppen att bekämpa förkylningen.

  Krya!

 17. Tror ingen har klarat sig denna vår . Hujaligen med bakterier överallt.
  Min bebis är äntligen frisk från sin lunginflammation, bara några dagar kvar på penicillin 🙂
  Krya på dig. Sov mkt ! och drick mkt vatten !
  http://www.ankpung.se 23 åring mamma med skinn på näsan.
  Nitar, läder och bajsblöjor

 18. Åhhh… Godis… Har gått på “sockerfri” diet i 2 månader nu… Så blir man ju desto mer sugen på glass nu när det är så soligt ute också !!!

 19. Såg dig precis på Go’kväll: Åh, vad du är klok och duktig och inspirerande och så vacker att man blir stum. Känner bara kärlek när jag ser dig.

 20. Hoppas du snart blir frisk. Jag, killen och vår son var sjuka om vartannat hela februari. … och jag tror inte vi var ensamma. Usch! Jag kör alktid färsk riven ingefära i kokade vatten sedan pressa ner en massa citron och mycket hinom på det. Och och upppiggande. Krya!

 21. så inspirerande du var i go´kväll och så kloka ord! håller med dig till fullo 🙂 apropå alternativ medicin så har jag ett tips för halsont: blanda honung med mald ingefära och ta en tesked vid behov. Så god att den funkar på barn också, må gott!

 22. Åh krya på dig!
  Och fy så gott det lät att äta godis med sked. Det måste jag pröva någon gång.

  Och någon gång bör förmodligen vara under en period då jag inte försöker äta nyttigt. Haha.

 23. Hoppas du blir frisk fort! När så många ordar om vad som är boven till sjukdom, kan jag bara gå till mig själv. Själv blir jag oftast sjuk när jag är stressad för något, om jag ska göra något nytt och okänt jobbmässigt, något som ligger utanför mina vardagsrutiner och där jag tror att jag måste prestera något extra – hua! Eller så blir jag bara sjuk ändå, för att någon i närheten är sjuk, typ familjen. Ja, det finns ju massor av anledningar förstås. Men den inre stressen är värst för mig 😉

 24. När så många ordar om vad som är boven till sjukdom, kan jag bara gå till mig själv. Själv blir jag oftast sjuk när jag är stressad för något, om jag ska göra något nytt och okänt jobbmässigt, något som ligger utanför mina vardagsrutiner och där jag tror att jag måste prestera något extra – hua! Eller så blir jag bara sjuk ändå, för att någon i närheten är sjuk, typ familjen. Ja, det finns ju massor av anledningar förstås. Men den inre stressen är värst för mig 😉

 25. Skönt med någon som vågar säga att man tycker synd om sig själv när man är sjuk. För det är det ju, men det känns så tabu för då tycker folk att man gör sig till ett offer..haha..

 26. Tycker lätt man kan unna sig lite godis när man är sjuk. Godis är gott, man får inte vara för hård mot sig. Skall man undvika allt som är farligt kan man lika gärna gräva ner sig i en jordkällare eller något
  Krya på dig och njut av sötslisket!

 27. Ät godis, tyck synd om och bry dig inte om alla surpruppar som kommenterar om hur socker påverkar blodkroppar. Det är inte sant! Man blir sjuk av virus och bakterier. Och kroppen tar hand om det oavsett om man äter Karamellkungen eller “levande föda”.
  När jag är riktigt förkyld brukar jag dricka mycket varmt vatten som jag knölar ner massor av riven ingefära, citron och honung i. Mest för att det är gott och lite för att det brukar kännas bättre. Och Echinacea är toppen om man behöver bli snabbt pigg för att göra något, till exempel vara med i TV (det problemen har ju jag ca aldrig men ändå). Jag är klassiskt skolad doktor men tror ändå att Echinacea är det som funkar bäst. Utifrån beprövad erfarenhet på mig själv.
  Krya på dig!

 28. Nu blev jag himla konfunderad. Först tänkte jag skriva att jag tycker det är synd att det har blivit så många “det här gills inte” – inlägg på sistone. Asså att du skulle be om ursäkt över att man äter en påse godis. Det ska man väl för fasiken inte göra. Godis är ju asfett! (no pun intended). Så tänkte jag skriva lite peppande i stil med: Kom igen Clara, du som är så bra ska väl inte tänka på om du kan(/ska? – alla ord blir fel här för det förutsätter att man inte borde) käka lite godis. Proppa i dig för faen! Men sen läste jag kommentarerna och blir överväldigad av anti-socker-maffian som claimar territorier på ditt revir. Så knäppt och överväldigande att jag blir alldeles mållös..

  Oh well, det är så j.ä.v.l.a mycket saker vi kvinnor behöver be om ursäkt för dagligen (typ vår existens) att det räcker och blir över. Inte ska vi behöva be om ursäkt för att vi äter lite socker också! God damn!