Earth Hour Ă€r vĂ€rldens största klimat och miljömanifestation. Förra Ă„ret deltog halva Sverige och stora delar av vĂ€rlden. Under Earth Hour som infaller den 23 mars slĂ€cker mĂ€nniskor vĂ€rlden runt sina lampor under en timme. Meningen Ă€r att fĂ„ mĂ€nniskor att fundera över sin egen klimatpĂ„verkan (inte att spara ström som vissa fĂ„tt för sig och tycker verkar vara en konstig lösning pĂ„ miljöproblemen). I Ă„r har Earth Hour en kampanj som heter “I will if You will” som utmanar mĂ€nniskor att reflektera över sina livsval bortanför sjĂ€lva Earth Hour.  Jag har sjĂ€lvklart gĂ„tt med i kampanjen och min utmaning Ă€r denna: Om 200 personer i mitt kommentarsfĂ€lt lovar att köpa presenten second hand nĂ€sta gĂ„ng de ger nĂ„got till ett barn – lovar jag att göra en remake pĂ„ en gammal leksak och lotta ut den till de som deltar.

IdĂ©n kommer frĂ„n att jag och nĂ„gra av mina vĂ€nner tröttnade pĂ„ att barnkalas ofta blir en orgie i plastleksaker med kort livslĂ€ngd. DĂ„liga bĂ„de för miljön och för hĂ€lsan. Och faktiskt ocksĂ„ ett ekonomiskt dilemma för familjer med anstrĂ€ngd ekonomi. SĂ„ vi beslutade att antingen köpa begagnade saker till varandras barn eller ge bort egna leksaker som vĂ„ra egna barn ledsnat pĂ„. Som ett slags leksakskretslopp! Jag tycker att det Ă€r sĂ„ underligt att det nĂ€stan Ă€r tabu att ge bort begagnade saker. Som att det skulle vara mindre fint att fĂ„ – och lite snĂ„lt frĂ„n givarens sida? SjĂ€lv Ă€lskar jag att fĂ„ loppisfynd i present, finns nog ingenting som kĂ€nns mer personligt.

Vill du anta utmaningen – skriv en kommentar i det hĂ€r blogginlĂ€gget och tĂ€nk pĂ„ att det inte mĂ„ste vara nĂ„got du köpt secondhand. Det kan vara nĂ„gonting du redan har hemma som du kan ge vidare istĂ€llet för att konsumera nytt!