Idag var jag på Ulriksdals slott för att ta emot en helt fantastisk utmärkelse från WWF, nämligen priset Årets Miljöhjälte. Prisutdelare var självaste kungen och efteråt prisceremonin åt vi lunch och jag hade bland annat kronprinsessan till bordet. Jag måste säga att det var en av mitt livs stoltaste stunder. Att det underliga arbete jag valt att göra till mitt fick ett sådant fint erkännande från en organisation som WWF. Tänk om jag vetat det när jag började blogga från mitt flickrum för sju år sedan!

Förra veckan när jag fick reda på att jag vunnit utmärkelsen blev jag både hedrad, överlycklig – men också lite lätt åksjuk av tanken på att jag inte gjort mig förtjänt av den.  För mig är en miljöhjälte något så stort och ouppnåeligt att jag blir rädd och snurrig av blotta jämförelsen. Fast sedan tog jag mitt förnuft till fånga – utmärkelsen ges inte till övermänniskor som är perfekta – för sådana finns inte. Utmärkelsen ges till någon som har ett stort engagemang för miljön och genom det lyckas inspirera andra. Den fina motiveringen löd “Clara Lidström gör ekologiskt och miljötänk snyggt, attraktivt och lockande i sin blogg UnderbaraClaras Värld. Hon inspirerar människor att göra miljöhandlingar i vardagen och påverkar hundratusentals personer till ekotänk, recykling och återbruk. UnderbaraClara är inte heller rädd att ryta ifrån om hon upplever att något är fel, hon vågar ställa de svåra frågorna och hon inspirerar människor att använda sin konsumentmakt till något gott”

Det fanns även andra pristagare under dagen – bland annat fick fina miljöorganisationen för ungdomar –Push – ta emot en utmärkelse, liksom föreningen Trädgård på Spåret. Vilken himla dag! Nu är jag så trött och mätt på intrycka att jag kommer svimma.