Bakom dagens lucka finns ett fint pris från Kero. Sedan 1929 har Kero producerat skinnprodukter i en liten by söder om Pajala. Hantverket har gått i arv från generation till generation och idag finns fjärde generationen Kero på plats i Sveriges nordligaste väsk och skomakeri. I potten idag finns handväskan Berta 1980, gjord i naturgarvat skinn, vilket innebär att skinnet är garvat med ämnen från växtriket. Denna metod är känd sedan urminnes tider och är också den mest miljövänliga. Väskan är värd 995 kronor och finns i svart, vintage och antik. Vinnaren väljer själv färg.

För att delta i tävlingen ska du besvara följande frågor

– Vad heter byn där Kero var sin verksamhet?

– Vad uppskattar du mest med Kero och varför ska just du vinna väskan?

*Tävlingen pågår tom 18/12-2013 kl. 23.59. Vinnaren utses av kero.se och deras beslut kan ej överklagas.  I potten finns en väska värde 995 kronor. Vinnare kontaktas via mejl. Ev vinstskatt betalas av vinnaren.