Piffa müslin!

Hur piffar ni er müsli? Själv köper jag helst en ganska neutral müsli och adderar det jag just för tillfället är sugen på! Som här, torkade och färska frukter! (Och mjölk – alltid mjölk istället för fil). Ofta köper jag också en påse torkad, osötad ekologisk frukt som jag klipper ner i müsliblandningen. Fruktbitarna i musli kan annars vara väldigt sockrade och det vill jag undvika – dessutom får man mycket mer frukt på så vis! Till helgen däremot är det gott med sötad müsli – typ granola – och då brukar jag bara honungsrosta helt vanlig müsli, fast addera lite olika nötter. Blir väldigt gott.

Finax har just nu en tävling som heter Pimpa müslin, för att uppmärksamma Finax naturella müsli utan tillsatt socker! Om du vill delta i tävlingen så

1) Ta en bild på din egenpimpade müsli

2) Ladda upp den på Instagram och tagga den #minegenmusli så är du med och tävlar om en splitterny Nespresso kaffemaskin.

Läs med om tävlingen och få inspiration till din frukosttallrik på minegenmusli.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarer på “Piffa müslin!”

  1. På tal om müsli vill jag tipsa om en super god som jag själv gör. Har ätit den i flera år och tröttnar aldrig på den. Jag har hittat receptet i Anna Bergenströms bok Kärlek, oliver och timjan.

  2. Jag kör utan müsli, bara några hackade nötter (just nu råa cashewnötter), rostade linfrön, frukt och turkisk yohurt. Men, jag gillar att variera mig, så det ändrar sig nog snart.

  3. Blev så full i skratt när jag tänkte på hur lustigt det måste se ut för någon som inte är från den här tiden – Clara, en vuxen kvinna, lägger upp sin frukost på ett sätt som är trevligt för ögat (inga större konstigheter än så länge), sedan delar hon en kiwi på mitten och lägger den bredvid skålen med müsli (inget överdrivet konstigt heller även om det kanske är svårt att förstå varför Clara har sådant behov av att det ska se fint ut med maten). Sedan strör hon ut lite müsli på matbordet, hämtar kameran och tar under full koncentration, förmodligen, minst 20 st. bilder! (Man ba, whaaaaaat?!). Hahaha! Förmodligen är det bara jag som tycker att det är skitkul!

    1. Haha, ja på sätt och vis! Men det är väl egentligen inget konstigare än vilken matfotograf/matstylist som helst? Både får vi pengar för att vi ta inspirerande bilder. Och det är det minsann inte alla som kan =)

  4. Mums! Men måste ta tillfälle att klaga (tycker mycket om din blogg annars) – först blev jag glad för att du för en gångs skull skrev “piffa” och inte “pimpa” men sen kom det ändå. Är det bara jag som avskyr det ordet? Jag vet att det har blivit ett ganska vanligt uttryck men tycker det förblir… äckligt. (tydligen är jag inte ensam… http://www.fokus.se/2012/03/pimpa-inte-min-frukost/ ). Piffa är väl ett alldeles utmärkt ord!