Fina rester

Alltid när man fotar till tidningsreportage är det några bilder som inte får plats i tidningen. Ofta tycker jag att de är de finaste bilderna! Som den här som blev över efter att jag plåtat omslaget till Härliga Hund. Älskar ljuset och känslan och allting. Och hur lugn och harmonisk Melker är!

April 2019 dog Melker – tack för allt lille vän!

När jag ska göra olika jobb försöker jag så mycket som möjligt använda mig av folk härifrån. Det finns så många duktiga människor där jag bor – man måste inte alltid flyga upp folk från Stockholm för att få jobbet gjort! Emil Nyström är en fotograf jag ofta samarbetar med, och makeup artisten Carolina Carlbom. Båda är otroligt duktiga och det är alltid avslappnat när vi samarbetar! Carro lärde jag känna i sminket på SVT och Emil känner jag sedan gymnasietiden. De superfina kläderna till plåtningen fick jag låna från Kii.

I veckan ska vi fota ett nytt tidningsomslag tillsammans. Ska bli så roligt! Finns inget som känns bättre än att bli piffad och fixad till tänderna när man mest känner sig som en grå påse. Roligast (?) är när jag sedan en dag handlar mat, rödblommig, blå under ögonen, i långkalsonger och crocs och önskar att ingen ska se mig och min son pekar på tidningsstället och ropar till alla att  “Det där är min mamma!” och folk ba “Ungar har så livlig fantasi!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

11 kommentarer på “Fina rester”

  1. fotade ett reportage med Emil häromveckan och han berättade du skulle vara på framsidan, tror det var samma tidning 🙂 ska bli riktigt spännande, varit på en hel del mindre annonser på webben men aldrig sett mig själv i tryckt foto eller reportage om mig (bara reklam tidigare)

  2. Att du äger ett par crocs! Det trodde jag aldrig, haha, jag tror jag avgudar dig ännu lite mer nu!

  3. Länken till Kii är fel tyvärr, men jag testade kii.se som var rätt. Kul tips på företag jag inte hade hittat utan din blogg!

  4. Härlig bild! Men Clara, hur gör du för att få publicera “restbilder” så här på bloggen? När jag fotas av tidningar har de nästan alltid en egen fotograf med sig, och de bilder som inte hamnar i tidningen ser jag aldrig röken av. De gånger jag får vara med och välja bilder (ofta när det inte bara handlar om en tidningsartikel) får jag strikta instruktioner om att inte använda bilderna till annat än typ fotoalbum. Inget internet med andra ord. Det känns liksom trist att inte kunna använda bilder jag faktiskt blir nöjd med. Har du (eller någon annan) förslag på hur man kan göra?

    1. Tack =) Ja, det brukar vara svårt men i just det här fallet är det ju Emil som tagit bilden och vi är ju kompisar och då fick jag lov att publicera. Annars håller jag med om att det kan vara knepigt!